Wilfred Genee: ‘Verboden te lachen in Studio Voetbal’

Foto: RTLWilfred Genee vindt het belachelijk dat er in de NOS-talkshow Studio Voetbal zo serieus en zwaarmoedig over voetbal wordt gepraat. Hij denkt  dat presentator Jack van Gelder en zijn vrienden voetbal veel te serieus nemen. “Er mag best gelachen worden. Ik zat zondagavond naar Studio Voetbal te kijken en toen leek het bijna verboden om te lachen tijdens de uitzending. Het lijkt allemaal zo serieus, alsof het wetenschap is. Dat is het helemaal niet. Het is amusement“, zegt Genee op 3FM.

In de talkshow Voetbal International van Genee mag wel gelachen worden. “Je moet het allemaal niet te serieus nemen. Je kunt wel allemaal mensen neerzetten die zeggen 500 jaar voetbalverstand te hebben, maar voetbalverstand bestaat eigenlijk helemaal niet. Je praat over voetbal omdat het leuk is.

Het is Genee opgevallen dat Hugo Borst al een tijd niet aan tafel zit bij Studio Voetbal. “Ik heb de indruk dat er enige strijd is tussen Jack van Gelder en Hugo Borst. Tijdens het WK hebben ze ruzie gekregen, en dat is helemaal nergens opgepakt. Het ging over het feit dat Jack ruzie had gekregen met Robin van Persie en daar had Hugo hem op aangepakt. Daarna hebben ze in geen enkele uitzending meer met elkaar gesproken.”

Genee zou Borst een leuke toevoeging vinden aan Voetbal International. “Dat zou heel goed mogelijk zijn, maar hij heeft volgens mij een contract met de NOS. Ik sluit niets uit in de toekomst.

Sinds het vertrek van Hans Kraay Jr. is Voetbal International op zoek naar gasten die regelmatig aan tafel willen zitten. “Ik kan helaas de andere namen nog niet noemen. Daar zijn we nog mee in gesprek. Ze werken ook voor andere zenders en voor je het weet gaan die ook weer roepen dat het niet mag. Maar Wouter Bos zit nergens aan vast, behalve aan zijn vrouw. En die is behoorlijk streng, heb ik begrepen, dus daar hebben we nog geen zekerheid over.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen