Van der Gijp: ‘Tv-verslag Gay Pride niet goed voor nichten’

Geplaatst op Mon 09 Aug 2010 om 16:32

RTL 7-gezicht René van der Gijp vindt het niet bevorderlijk voor de emancipatie van homo’s dat de AVRO dit jaar op televisie verslag heeft gedaan van de Gay Pride Canal Parade. Hij vindt dat de homo’s zich voor schut zetten. “Ik heb wel zitten kijken. Bij de AVRO. Die nichten maken ook geen reclame voor zichzelf, hè? Ze staan er allemaal uitgedost met pruiken op en hele kleine onderbroekjes aan. Als je dan al nicht wil worden en je zit ernaar te kijken, dan denk je bij jezelf: daar begin ik niet aan.

Van der Gijp heeft veertig minuten lang gekeken. “Ik heb alles gezien. Ik vond het zo’n onzin, dat ik er nog in bleef hangen ook. Normaal zit je vijf minuten te kijken en gooi je die onzin af, maar nu was het zo verbijsterend dat ik er gewoon naar bleef kijken.

Zijn mening over homo’s is door de tv-uitzending niet positiever geworden, vertelt hij op Radio Veronica. “Je bent als de dood als je zo’n gozer leert kennen, dat hij zegt: ‘Ga ook een keer mee!’ Dan sta je verdomme ook met je witte onderbroek op zo’n boot te springen.”
76 Reacties op “Van der Gijp: ‘Tv-verslag Gay Pride niet goed voor nichten’”


 1. Just a gay

  Precies, ik ben homo en moet dan vaak de dag erna weer aan collega’s uitleggen dat ik NIET zo ben en een doodnormaal leven leid!

 2. Just a gay

  En daarmee bedoel ik, NIET zoals DIE homo’s !!!

 3. Anonymous

  Ik denk dat als je anno 2010 zo klakkeloos bijna 3 miljoen mensen over 1 kamp gooit het meer over Van der Gijp’s intellectuele capaciteiten zegt dan over een groep homos die in de styl van carnaval (wel eens Rotterdam gezien tijdens de zomer optocht ?) een feestje viert.

 4. Pepijn

  Wat zei hij nou: Als je dan al nicht wil worden en je zit ernaar te kijken, dan denk je bij jezelf: daar begin ik niet aan.“ misschien moet hij eerst maar weer even nadenk voordat je wat zegt. je wordt het niet je bent het!

  Ik ben ook homo en ik heb dit jaar op een boot gestaan. let wel: de jongeren boot. een hele normale boot met normale homo’s met gewone kleren aan! kijk er zitten altijd een boot tussen met een paar fouten, maar er zaten dit jaar ook heel veel goede in zoals: De Jongere boten, politie boot, Militaire boot en die zou je normaal niet te zien hebben gekregen en dat heeft avro voor het eerst wel laten zien, dus het verslag is wel goed.

 5. Vince

  En min of meer heeft hij gelijk. Ik ben dan ook ‘gewoon’ gay maar geen haar op mijn hoofd dat ik dan zo nodig met pruik en naaldhakken moet gaan hossen op een bood. Beetje armoedig en zielig vind ik het.

  En inderdaad niet goed voor de jeugd die nog wat klem zit in de kast…Toch ziet 90% van de mensen homo’s als types tijdens deze botentocht. Fladdernichten dus.

  En ja, men vraagt mij ook: moet je er niet heen dan? Nou nee, ik heb ook een dood gewoon simpel leven zonder deze flauwe toestanden.

 6. BP

  Ik heb ook op zo’n boot gestaan! Toch leid ik een doodnormaal leven net als jullie allemaal, heb een prima baan in de media (een echt mannenberoep zelfs) maar dit is voor mij gewoon een leuk feestje, net zoals die mensen op het Zomercarnaval in Rotterdam dat ook hebben eens per jaar! Denk je dat die ook elke dag met een verentooi op hun werk komen? Wat een kortzichtigheid zeg…

 7. 2.0

  jah ik vind het ook vreemd dat homos altijd neergezet worden als een stelletje nichten, er zijn er een aantal overdreven homo, maar er zijn er nog veel meer die gewoon normaal doen net als iedere hetero en waar je het niet van hun gezicht af kan lezen, alleen die zijn schijnbaar niet intressant genoeg, ik heb dat programma van arie boomsma gezien uit de kast, dat was dan weeer een gewone jongen dat mogen ze van mij vaker laten zien in plaats van de nadruk erop leggen

 8. JaJa

  Ik vind het zo vreemd dat we hier precies dezelfde discussie voeren als afgelopen zaterdag. Terwijl we hier een Rene van der Gijp hebben die het doodleuk heeft over ‘gay willen worden’. Wat een stompzinnige opmerking. Dat vind ik veel erger dan iemand die tijdens een middagje carnaval met een reetveter aan op een boot gaat staan!

 9. tom

  Waar het om gaat is, dat Van Der Gijp een grens wil trekken die belachelijk is.
  Het is niet aan hem om te bepalen of iets ‘normaal’ genoeg is, of iets ‘niet te ver gaat’.

  Die Joodse homo’s uit Israel voeren ook mee met hun boot en zo waren
  er wel meer ‘minderheidsgroepen’ onder de homo’s die voor het
  eerst in een land zijn waar dit allemaal kan.

  Daar moet je trots op zijn. Ouwe zeikerd.

 10. Willem Docter

  domme reactie… heeft er weinig van begrepen…

 11. Sander

  Hmm.. Ergens heeft Van der Gijp een punt, maar hij had het iets genuanceerder mogen brengen. En vooral deze zin schoot bij mij in het verkeerde keelgat: ‘Als je dan al nicht wil worden en je zit ernaar te kijken, dan denk je bij jezelf: daar begin ik niet aan.’

  Hoezo kiezen mensen ervoor om homoseksueel te zijn? Beetje domme uitspraak.
  Maar aan de andere kant zetten evenementen zoals de Gay Pride en Roze Maandag een verkeerd beeld neer van homo’s. Zo lijkt het net alsof elke homo zo verwijfd is, terwijl 90% dat juist NIET is.

 12. Siep

  Reactie op Anonymous: Bravo!

 13. Siep

  Ik vond De Gijp leuk… nu niet meer! En dat zeg ik als heterosexuele vrouw… Bah wat een middeleeuws (of SGP) standpunt is dat zeg!!

 14. Anonymous

  Hij had het een beetje anders kunnen zeggen, maar hij heeft een punt.
  Dit is het beeld dat veel Nederlanders te zien krijgen van homo’s. Half naakte, vreemd uitgedoste mannen; en dus zijn alle homo’s zo. Kreeg vandaag ook weer opmerkingen op m’n werk, en dan maar weer uitleggen dat de meeste homo’s er niet zo bijlopen….

 15. Job

  Haha wat veel homo’s hier die reageren…

  verklaart wel de bitchy toon hier altijd

 16. Hans Anders

  Homofobe voetbal Neandertaler.
  De cruciale denkfouten van dit heerschap;

  Je kiest er niet voor om nicht te worden.
  De Gaypride is een uiting van bepaalde homofielen. Niet van alle homofielen.

 17. Vinc

  Och het is wel degelijk een keuze hoor, je kunt altijd kiezen. Alleen zullen homo’s zich niet of minder seksueel aangetrokken voelen tot vrouwen en dus gaan ze voor de man, maar niemand die ze dwingt, dus in theorie is en blijft het een keuze.

  Enige nuance moet wel gebracht worden in Van der Gijp’s quotes. De man geeft dagelijks vele lezingen en weet precies wat hij moet zeggen om zijn boodschap over te brengen, het feit dat mensen je dar op afkeuren is veel verwerpelijker dan een mening ventileren over een bepaalde groep mensen die zich in zijn ogen belachelijk aanstellen.

  Het wordt weleens vergeleken met carnaval, de homo’s die zich “verkleden” als nicht, maar dit is natuurlijk onzin. Ik ben namelijk geen piraat, zeerover, koe met 6 uiers of clown in mijn dagelijkse leven. Carnaval is toch iets heel anders als een gay-parade.

 18. Hans Anders

  Reactie op Vinc:
  Vinc, jij bent zeker hulpsinterklaas?

 19. kampie

  inderdaad, ……… verklaart ook direct waarom er zoveel gordon en joling berichten geplaatst worden.

  van der gijp heeft een punt aangezien dit festival het vooroordeel versterkt ipv wat ze willen aantonen hiermee.
  Het doet voorkomen als alle nichten zo extreem verwijfd en extravagant zijn. Dat is toch niet de bedoeling? Creeer je alleen maar afstand mee……….

  het type “maik de boer” zeg maar. En daar dan een heel gracht vol mee. BRRRRRRRRRRR.

 20. Vinc

  Reactie op Hans Anders: Met carnaval??? Nee…drag queen.

 21. Sander

  Aan de andere kant zeggen dit soort gay evenementen ook wel iets over onze maatschappij. Want blijkbaar hebben homoseksuelen nog steeds dit soort ’emancipatie-‘evenementen nodig om zichzelf te kunnen zijn. Want er toe leidt dat ze zichzelf niet meer zijn, ze gaan gewoon 1 dag in het jaar helemaal los en leven zich uit door in stringetjes op boten te gaan dansen.

  En daar moeten we ook naar kijken mensen, homo’s worden nog steeds niet 100% geaccepteerd en daardoor zoeken zij allerlei uitwegen om zichzelf denken te kunnen zijn.

 22. me

  als ik de reacties hier zo lees…..ik ben heel blij dat ik homo ben maar niemand die het weet…dat is pas normaal doen. Ik vind niet dat andere mensen het moeten weten en gelukkig zien ze het aan mij ook niet.. Ik vind namelijk dat homo’s niet zo zichtbaar moeten zijn…dan is er toch ook niets aan de hand…als niemand iets weet ..kunnen ze me ook niet veroordelen..beter!

 23. Sander

  Reactie op me: Verbergen wie je bent is niet beter hoor.

 24. aaron

  Reactie op Job:

  Hahaha, mee eens ! ;)

 25. vrouw anonimus

  Van der Gijp begrijpt er helemaal niets van. Ik ben hetero maar kan me zo goed voorstellen dat je die ene dag je lekker helemaal laat gaan. Net zoals er carnaval gevierd wordt. Bovendien is de homobeweging een afspiegeling van de HELE nederlandse samenleving. Ook bij ons zijn er vrouwen die in een stringetje lopen en anderen in een grote omaonderbroek. Die met een stringetje laten dat vaker zien en vallen meer op! Heb nog nooit een grote omaonderbroek uit een jeans zien steken. Wordt eens wakker van der Gijp dit is 2010! Je doet afbreuk aan een groot deel van ONZE samenleving!
  Hopelijk volgend jaar weer, ik vind het fantastisch!

 26. Robbieboy

  Reactie op vrouw anonimus: Ja klopt. Was mijn eerste keer, en het voelde echt super om tussen gelijkgestemden te zijn. Zo en zo merk ik nu dat de amsterdamse gayscene heel gevarieerd is

  Reactie op me:Dat is niet normaal doen, dat is je verstoppen in een hele diepe diepe kast, en de sleutel weg gooien, heb schijt aan de meningen, doe gewoon jou ding wat jij leuk vind, en niet wat je omgeving “aceptabel” vind joh, anders kom je over heel veel jaren jezelf vast nog wel tegen, en maak je mischien meer kapot, dan je lief is. Ik ben ook homo, en heb maling aan die, vaak domme reacties hier!!!

 27. Bas

  Gijp heeft absoluut een punt maar wat hij zegt roep ik al jaren.

  Dat hele Gay pride draagt helemaal maar dan ook helemaal niets bij aan homo emancipatie maar werkt veel eerder stigmatiserend en bevestigd alleen maar sterker de vooroordelen die veel mensen helaas nog tegen homo’s hebben.

  Als je gerespecteerd wil worden om wie je bent dan moet je je daarnaar gedragen en dat zeker niet met alleen met een witte reetveter gaat staan hupsen op een boot.

 28. JJ

  Ook ik ben homo en voor mij hoeft het ook allemaal niet zo. Komt de integratie en acceptatie mi ook niet ten goede. Laat iedereen maar doen waar ‘ie zin in heeft, maar ik wil niet geaccocieerd worden met als vrouwen uitgedoste mannen.

 29. Theo vd Kof

  Reactie op me:
  Groot gelijk ! Te koop lopen met je seksleven is zoooo dom. Homo’s met een leren slip op een boot, net zo als hetero’s op het werk die seksistische praat verkondigen. Doe je ding, doe je werk, wees sociaal en verveel niet teveel mensen met je seksuele geaardheid.

 30. bessy

  Jaaaa precies.. Want iedereen moet continu in een grijs pak lopen.
  Vrouwen liefst met een hoofddoekje op.
  Zijn die hoomoos helemaal betoeterd..

  Ik ben trouwens een homo uit Amsterdam die nog nooit iets met de gaypride heeft gedaan. Maar als er jongens in een string op een boot willen dansen.. Dan moeten ze dat vooral lekker doen.

  Het leven is al saai genoeg.

 31. Theo vd Kof

  Reactie op bessy: ook jij hebt een punt. Vrijheid blijheid, maar het is goed dat die vrolijke village people nichten die zo graag op een boot naar iedereen en naar de tv-camera’s staan te zwaaien met alles waar ze maar mee willen zwaaien, ook begrijpen dat het veel jonge homo’s ontzettend afschrikt. Want eerlijk is eerlijk; Er zijn betere rolemodels in de homoscene op te noemen dan zo’n stelletje onvolwassen ijdeltuiten.

 32. Bas

  Reactie op Anonymous: Amen

 33. robster

  Een man die zegt “Als je dan al nicht wil worden…” heeft duidelijk al de boot gemist. Dat zegt meer over die man, dan over die hele optocht bij elkaar. Hij heeft zeker niet door dat het homoseksueel zijn geen feestje is, met een stortvloed van dit soort reacties.

  Ik ben het wel met hem eens dat het beeld dat homo’s op bepaalde boten scheppen niet bevorderlijk is voor de gemiddelde homoseksuele man of vrouw die net zo gewoon als ieder ander mensen door het leven probeert te gaan en voor de volle 100% geaccepteerd wil worden.

  We moeten trouwens ook niet vergeten dat dit een evenement is wat 1 keer per jaar voorkomt en voor de rest van het jaar word de gemiddelde hetero niet met dit soort taferelen geconfronteerd, dus meneer van der Gijp overdrijft wel een beetje, en draagt bij aan de negatieve stigmatisering van homo’s door zijn domme, hersenloze, macho uitspraken…

 34. Björn M

  En wat te denken van de 250.000 nieuwsgierige (voornamelijk hetero) toeschouwers langs de grachten !!!!!

  Dat is toch wel echt Hollands, niet?

 35. Bram Biester

  Reactie op Vinc: Ojee, wat ben jij een achterlijk iemand. Lees je reactie nog eens terug, heb je echt bedoeld zo dom te zijn?

 36. jow

  Voor ‘t uit de kast komen voor homo’s is dit idd geen promotie, ik wil niet vergeleken worden met dat soort dat op de gaypride op de boten staat, ik ben ik, maar dat wordt niet gezien, dat is gewoon een feit. Dat geldt ook voor in de kast zittende homo’s. Opzich komt hij dus enkel op voor homo’s, maar ja, gemiddelde nicht kan niet tegen feedback blijkt hier op mediacourant wel weer…

 37. Anonymous

  Homofobie creeër je echt niet door zo’n feest. Dat zit gewoon al in de mensen zelf! Als ze de gaypride niet aangrijpen om te zeggen: “Wat erg zeg… homo’s moeten normaal doen want zo worden ze niet geaccepteerd”, dan is het wel weer tijdens andere uitingen.
  Een heleboel mensen zijn gewoon niet tolerant (al zeggen ze dat ze dat wel zijn)!

 38. Robbieboy

  Reactie op Björn M: Ja,zo is nederland nu eenmaal, en dan later gaan lopen klagen tegen anderen dat er zoveel blote mannen te zien waren, wat niet zo was. Tijdens het zomercarnaval in rotterdam zie je bijna alleen maar half naakte dames, en dan klaagt er niemand, maar gaat het om een homofeestje, dan heeft iedereen wel weer wat aan te merken

 39. JaJa

  Ik zie zo verschrikkelijk veel vrouwenborsten op televisie. Elke avond weer. De een komt nog liever klaar dan de ander. In reclames zie ik nog veel meer borsten, korte rokjes en wapperende haren. In series zijn ze nooit lelijk. Ze zijn altijd stout ook en zo. Wil dat zeggen dat alle vrouwen zo zijn? Moet ik mijn opa gaan uitleggen dat er ook normale vrouwen bestaan????

 40. Anonymous

  Reactie op JaJa:
  Het is zelfs wetenschappelijk onderzocht dat met name R&B en Hiphop videoclips op Mtv/TMF het beeld bij jongens over vrouwen aanzienlijk in negatieve zin heeft bepaald.

 41. JaJa

  Toch hoor ik daar verrassend weinig mensen over. Iedereen heeft hier een mening over de Canal Pride, zonder te denken aan de andere kant van de medaille.

  Die Canal Pride gaat over trots en verdraagzaamheid. En dat blijkt ook uit het publiek en de sfeer er omheen. Dat is iets heel anders dan die denigrerende teksten en beelden uit inderdaad die clips, de reclamecampagnes, alle Tutti Frutti’s en weet ik veel wat waar je dagelijks mee wordt overspoeld.

 42. !#Michael#!

  Je vind homosexualiteit een keuze? Je hebt bepaalde gevoelens, voor mensen van je eigen geslacht in dit geval.

  Je kan er dus niks mee doen, je eigen identiteit onderdrukken, depressief worden, misschien zelfs zelfmoord plegen omdat je zo ongelukkig word van het feit dat je je zelf nooit kunt zijn?

  Of zoals jij het zegt, kiezen om je zelf te zijn, je eigen geluk te maken, en een volwaardig en menswaardig leven leiden… door je zelf niet te verbergen…

  Ik noem dat geen keuze!! Je zelf kunnen zijn is een mensenrecht, en het feit dat onze samenleving zo ver is dat iedereen van dit recht gebruik kan maken, is een privilege!

  Er zijn immers nog genoeg plekken op de wereld waar homo’s niet zich zelf kunnen zijn, zonder in de cel te komen, de doodstraf krijgen, lijfstraffen moeten onder gaan of gewoon publiekelijk gestenigd worden door een woedende massa, zonder dat de lokale overheid of justitiële organen van die landen ingrijpen!

  De Canal Pride is een herinnering aan een situatie die we in dit land niemand toe wensen!
  Het is een waarschuwing om ons zelf, als Nederlanders, elk jaar weer te herinneren aan het feit dat wij niet terug willen naar de tijd dat homo’s ook in Nederland onderdrukt werden!

  Daarnaast is het gewoon een leuk feestje! En naast al die boten vol ‘normale homo’s’ zoals hier ook al door anderen is vermeld, zijn er ook boten met extravagante types!
  Die zijn ook onderdeel van de homo gemeenschap, en moeten hun gezicht ook kunnen laten zien! Dat is hun recht!!

  En als je me nu werkelijk waar gaan vertellen dat er onder de ‘hetero’s’ geen extravagante types rond lopen?
  De Swingers, de mensen die naar parenclubs gaan etc? Die sex hebben op parkings met andere hetero’s?

  Dan lach ik je in je gezicht uit! Ook de hetero samenleving is zo divers als de homo’s zijn! Alleen zie je die niet op n boot, want die kunnen als zolang als de mensheid bestaat in vrede leven!

  Die hoeven zich zelf, en de maatschappij waarin ze leven niet elk jaar te herinneren aan het feit dat er een tijd was dat ze niet vrij waren zich zelf te zijn!

  Zolang homo’s nog ergens in de wereld onderdrukt worden, en zolang er in Nederland nog homohaat gerelateerd geweld op dagelijkse basis plaats vind? Heeft de Canal Pride bestaansrecht!
  En is het een onschuldige gezellige manier om ons te herinneren aan een situatie die we hier niet meer wensen!
  En steunen we lot genoten in landen, waar de maatschappij nog niet zo ver is, dat iedereen zich zelf kan zijn!

 43. Chiel

  Reactie op !#Michael#!: Heeft toch geen zin om op idiote uitspraken in te gaan. Jammer van je tijd, joh.

 44. jammer

  helemaal mee eens!!! De meeste uitspraken van van der Gijp moet je met een korreltje zout nemen. Waarom hij het hier over heeft weet ik niet, want hij is een voetbalman. Maar laat hem verder ook lekker zijn mening hebben.

 45. d'amsterdammertje

  Die integratie en tolerantie komt me de strot uit!
  Ik ben zo gewoon homo dat ik wil dat ik weer ongewoon ben. Al dat getrut en gezever. Die van der Gijp moet zijn schoolgeld terug halen met die stupid opmerkingen. Er is een grens aan continu aanpassen aan alles wat Hetero is en normaal wordt gevonden. Het verbaasd me dat van der Gijp ook nog niet even zei “stel je voor dat kinderen dit zouden zien”.

 46. Anonymous

  De kroegen zitten vol met van der Gijpen, ik snap de commotie rond die man niet. En hij lacht ook zo raar, net een wijf. Misschien is ie wel homo.

 47. frank

  Reactie op !#Michael#!:
  mooi gesproken!

 48. Giovanni

  Van der Gijp op RTL7 niet goed voor voetballiefhebbers

  RTL 7-gezicht René van der Gijp is niet bevorderlijk voor de emancipatie van voetballiefhebbers.
  Door zijn irritante gegrinnik en domme opmerkingen zet hij de voetbalsport voor schut.

  “Ik heb wel zitten kijken. Bij RTL7. Die heteroseksuele lege mannen maken ook geen reclame voor zichzelf, hè? Ze lullen wat met kale koppen en quasi modieuze brillen. Als je dan al van voetbal houdt en je zit ernaar te kijken, dan denk je bij jezelf: daar begin ik niet aan.“

 49. Robbieboy

  Reactie op d’amsterdammertje: is dit fragment ergens terug te kijken eigenlijk?

 50. pajans

  Wat gaan die homo menschen eigenlijk doen als straks de po nagenoeg verdwijnt?

 51. Erniebob

  Ik vind best dat ze er zijn, geen last van……., maar ergens heeft ie gelijk,
  wat een circus, moet dat nou ? Ik kan best begrijpen dat het enigzins aversie oproept !

 52. Dennismik

  Ja Jezus, deze discussie weer.
  Volgens mij waren ook heel wat niet-blote boten te zien. En inmiddels begrijpt toch iedereen wel dat de homo’s die meevaren slechts een klein percentage van van de homo’s zijn die met Gaypride Amsterdam bezochten en nog een veel kleiner percentage van de homo’s die Gaypride NIET bezochten.

  Als Gaypride het enige moment is dat je denkt met mensen met homoseksuele gevoelens in aanraking te komen, ben je ziende blind.
  Met voetbalevenementen kan het niet gek genoeg, maar zit er een extravagante boot tussen, dan ruik ik plotseling spruitjeslucht.

 53. Walter

  Reactie op Just a gay: Ja, ik ben ook homo, maar gelukkig hebben mijn collega’s ogen in hun kop en gezond verstand – die hoef ik echt niet uit te leggen dat ik niet in de door van der Gijp zo verafschuwde ‘categorieën’ val. Trouwens: van der Gijp heeft een selectieve blik en een selectief geheugen: “…allemaal uitgedost met pruiken op en hele kleine onderbroekjes aan…” kwaakt hij. Allemaal? Welnee! Lulpraat. Misschien bedoelde hij het zomercarnaval? Daar was dat wel min of meer het geval – gek dat hij daar geen moeite mee heeft. Ook roept hij: “…Je bent als de dood als je zo’n gozer leert kennen, dat hij zegt: ‘Ga ook een keer mee!’ Dan sta je verdomme ook met je witte onderbroek op zo’n boot te springen…”. Grote kans dat hij al zo iemand kent – maar die zouden wel gek zijn deze Neanderthaler uit te nodigen. Geloof me, niemand die Van der Gijp in z’n witte onderbroek wil zien. Gelukkig lopen er in mijn omgeving niet van die simplistische boerenlullen rond.

 54. Pol

  Arme man, hij begrijpt er niks van. Zoals een variëteit aan hetero’s bestaat, is dat bij homo’s net zo. Verder blijkt zijn onnozelheid uit de zin: ‘als je homo wil worden’, dat hij het niet begrepen heeft. Het is namelijk geen keuze, je bent homo of niet.
  Okay, je kunt inderdaad ervoor kiezen om je als hetero voor te doen, maar dan fake je het hetero zijn. Please, die tijd hebben we toch wel gehad?

 55. Walter

  Het ironische is: zolang er types zijn die over homo’s denken zoals Van der Gijp (quasi-lollig, maar feitelijk kortzichtig, kleingeestig, primitief en beledigend), zolang blijft het organiseren van evenementen als de Canal Pride noodzakelijk.

 56. Pol

  Reactie op Walter: Zou het niet beter kunnen zeggen Walter. Volledig mee eens.

 57. RT

  Best dat er homo’s zijn maar laat ze a.u.b. niet altijd zoveel aandacht vragen.

 58. d'amsterdammertje

  Reactie op RT: Ach sommige van mijn beste vrienden zijn hetero en ik heb daar geen moeite mee maar klaarblijkelijk moeten ze altijd zo nadrukkelijk de aandacht willen vestigen op het feit dat ze hetero zijn.

 59. moi

  al jaren gaypride… en hij zag dat voor het eerst? onder welke steen kwam hij vandaan dan.

 60. Adam

  Rene van der Gijp is een goeie grapjas met verstand van voetbal maar daar moet hij het , en dat geldt ook voor Johan Derksen en Ron Jans, ook bij houden. Het is natuurlijk grote armoede als we leuk babbelende ex-voetballers series gaan nemen als opninie-leiders (Jan Mulder).

 61. bessy

  Er zijn trouwens geen grotere homo’s dan voetbalbabbelaars.
  “Die schoenen van die voetballer kunnen ECHT niet” heb ik van der Gijp horen jammeren.
  Om over dat valse genicht tussen Derksen en Genee nog maar te zwijgen.

  Moet ik als homo nu denken dat alle heteromannen zulke nichterige mietjes zijn als die lui die daar zitten?

 62. kampie

  Reactie op moi:

  maar wel voor het eerst zo uitgebreid op tv………….en al was dat wel zo keek ik er nog niet naar.

 63. antoon

  Reactie op Walter:

  om zodoende het vooroordeel maar lekker te versterken en aan te dikken………ja, inderdaad. Goed plan!

  Over kortzichtig gesproken……..

 64. jépé

  Oh, dus hétéro’s mogen wél carnaval vieren en homo’s niet. Die moeten netjes een soort van norm achternalopen die door wie precies bepaald wordt?
  Nou, als er geen homo’s en lesbo’s waren die zich wilden laten zien, op een boot of anderszins, dan wisten die jongeren waar je zo mee in zit überhaupt niet dat homoseksualiteit bestond en dat ze mogen zijn wie ze willen zijn.
  En dat er nog steeds mensen zijn die vinden dat alleen vrouwen jurken mogen dragen, dat is eigenlijk nog het ergst.

 65. Iemand

  Hij zegt toch niet dat hij vindt dat dit niet mag? Hij zegt alleen dat hij het onzin vindt, en er niks mee heeft. Ben zelf hetero, maar als ik homo zo zijn zou dit me absoluut niet stimuleren om uit de kast te komen, al die mensen die zo overdreven schaars gekleed op een boot staan te dansen met kutmuziek op de achtergrond…

  Als ik eerlijk ben vind ik het ook onzin/freakshow, maar ik vind dat mensen alle vrijheid hebben om hieraan mee toe doen, en dat zal Gijp denk ik ook wel vinden. Meer is het niet, alleen een eigen mening over dit feest.

 66. mark

  Jaja, alle ho’s en bi’s hier op MC zijn dus gewoon normaal uitziende mensen?! Er is zeker niemand van hier naar die Anal Parade geweest? :P

  Ik heb zelf ook gefascineerd zitten kijken en dan denk ik ook: wat doen die mensen zich aan. ;)

 67. Jim

  Reactie op mark:

  serieus…van de 80 boten zijn slechts enkele met schaars geklede mannen. Dus schrijf niet van zulke onzin aub

  en dan nog….canalpride is een feest en als je het niks vind opzouten aub

 68. mark

  Reactie op Jim: Jim, ik heb het helemaal niet over schaarsgekleden. Ik heb het over de hele toeters en bellen en circus outfits. Maar ja, ik zal er wel niks van snappen omdat ik zo niet ben. Jij zeker wel? :P

  Trouwens het is Canal Parade en Gay Pride.

 69. Kees

  Reactie op Walter:
  Ik had het niet beter kunnen zeggen.

 70. Anonymous

  Zegt-ie makkelijk even… Maar mensen die daardoor in depressie leven, gepest worden, zelfmoord plegen.

  Wat moet een kind van 15 denken als iedereen om hem heen zichzelf kan zijn, en hijzelf maar moet spelen alsof. Want de keuze is hard maar simpel: gepest worden of het besluit nemen jezelf niet te kunnen zijn, ja… en wat is nou erger?

  “Wat wil je later worden?” “Acteur!” “Nehh doe dat maar niet, dat is meer voor de homo’s zeg maar.”
  Zo werd mij dat vroeger geleerd, want je zou toch maar eens op mannen vallen, dat zou een schande zijn! Maar het maakt niet uit hoe verwijfd je bent. Want hoe gerespecteerd je ook wordt als ‘nephetero’… Je hebt een rotleven in je tienertijd, de gedachte ‘zelfmoord’ spookt vaak in je hoofd.

  Ik ben FEL tegen de Gay pride omdat het alles alleen maar moeilijker maakt. Ik bedoel je legt juist accent op het negatieve! Maak gewoon een aantal goede aangrijpende films/documentaires die het vanuit het perspectief van een homosexuele uitlegt hoe erg je leven kan gaan.

  Ik ben zelf geen homo, maar kende iemand die daardoor wel zelfmoord heeft gepleegd. Ik weet precies hoe erg dit wel kan zijn.

  Ontzettend raar zit deze wereld in elkaar, en we kunnen het nog veranderen ook..

 71. bessy

  Ja, want ANDERS is negatief?

 72. Pi

  Reactie op !#Michael#!: Amen! Goed gesproken inderdaad.

 73. Frenkie

  Reactie op Pi: Ik ben het niet vaak met #Michael#! eens, maar hier valt geen speld tussen te krijgen.

 74. Adiah

  Ik kan van der Gijp niet echt serieus nemen? Hij wil toch vooral grappig gevonden worden? Ook nu weer moet ik erg giegelen om het niveau van zijn uitspraken.
  Vooral die laatste opmerking getuigt wat mij betreft nu niet echt van een man die zeker is van zijn eigen geaardheid en zichzelf.

  De meeste homo’s die op zijn bootje staan zijn hele ‘normale’ mannen die 1 keer per jaar gek doen, wat dat betreft is de Gay Parade is te vergelijken met carnaval.
  Verder laat het zien dat er overal homo’s en lesbiennes zijn en dat ze overal werken.

 75. David

  Ik vind de gay parade helemaal niet te vergelijken met de carnaval. Daar doet iedereen ALS MENS aan mee, de homo’s willen zichzelf vooral schaars gekleed uitbundig vertonen. Dat helpt in de acceptatie absoluut niet mee.
  Zie je dat hoeren van Nederland al doen ter acceptatie?

 76. Ellen Verkoelen

  Gay Pride

  Gay Pride is een jaarlijks terugkerend schouwspel op de Amsterdamse grachten. Een spektakel waarbij één dag van de 365 dagen die een jaar telt onze hoofdstad roze gekleurd is. Holetrabi’s staan heel even in het middelpunt van de belangstelling. Al 15 jaar achtereen trekt dit festival steeds meer en meer de aandacht van onze samenleving en het mag ondertussen als een kostbaar Nederlands volksgebruik de annalen in.

  Of met die toenemende belangstelling van de gemeenschap ook geconcludeerd kan worden dat de tolerantie, loyaliteit en solidariteit met betrekking tot de seksuele gerichtheid van de holetrabi’s toeneemt is te betwijfelen. Het wordt eerder door een groot deel van onze maatschappij gezien als een carnavaleske situatie. Volksvermaak waarbij de overheersende heteroklasse zich gedurende een dag verpoost met het kijken naar andersoortige aapjes. Slechts gedurende een tel in onze kosmostijd wordt vanwege de amusementswaarde de homoseksueel gedoogd.

  Althans dat is op te maken uit de vele media-aandacht die er rond de Amsterdamse Canal parade steeds weer is. Halsstarrige hetero’s buitelen over elkaar heen om er hun zegje over te doen in de openbaarheid. De ene domheid na de andere valt te horen, te zien en te lezen in de ether. één gelijksoortige stompzinnige boodschap is uit al die berichtgevingen te kristalliseren. Holetrabi’s zijn seksueel ontaard en bevestigen dit in hun uitdossing gedurende zo’n dag en je kijkt toch wel linker uit om als hetero homoseksueel te worden met al die sodomie in die kringen.

  Uiteraard is dit pure discriminatie van een minderheidsgroepering en eigenlijk zijn met dit soort uitlatingen de mensenrechten in het geding. Iets wat vele homoseksuelen in het dagelijks leven ook meemaken en ervaren helaas.

  Het maakt echter ook duidelijk dat de overheersende heteroseksuele samenleving als het erop aankomt nog steeds op het denkniveau van Neanderthalers ontwikkeld is. We vliegen met z’n allen naar de maan, beheersen de ether met al onze technologie maar weten nog steeds niet dat je niet homoseksueel kunt worden maar dat dit je bij geboorte cadeau wordt gedaan. Het is een van de vele elementen van de natuur, net als het zijn van een jongen of een meisje, het zijn van blank of donker. Het zorgt voor een prachtige diversiteit in onze natuur en maakt dat het onderdeel zijn van die natuur een voorrecht is, zeker als je tot die 10% aan homoseksuelen mag behoren.

  Dat (zoals bij elke profilering) dit op een dag als de Gay Pride extra benadrukt wordt en enigszins uitvergroot wordt door cartoonachtige uitdossing van een aantal homoseksuelen is alleen maar leuk, echter zeker niet maatvoerend voor de hele doelgroep holetrabi’s. Degene die dat niet doorgrond is behept met vooroordelen en heeft zeker geen last van het hebben van een grote intelligentie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.