Nieuw seizoen ‘Ziet Sterren’ trekt 822 duizend kijkers

Geplaatst op Sat 21 Aug 2010 om 10:20


De kijkcijfers van vrijdag 20 augustus 2010 (SKO)

Foto: RTLVan der Vorst ziet sterren (RTL4, 22:28) – Het derde seizoen van het tv-programma Van der Vorst ziet sterren met Peter van der Vorst is vrijdag met 822.000 kijkers (madl: 16.4%) van start gegaan op de late avond van RTL 4. Daarmee was de reportageserie het best bekeken programma in haar tijdslot en het zesde best bekeken programma van de avond. ‘Ziet sterren’ werd uitgezonden na de tweede liveshow van Holland’s Got Talent. Daar keken 1,4 miljoen mensen naar.

Van der Vorst, die in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen sprak met Armin van Buuren en Patricia Paay, is blij met de door hem behaalde score. “Het scoorde 22,1 procent marktaandeel in de RTL-doelgroep. Dus ben blij. Op naar aflevering twee met Jörgan Raymann, Drew Barrymore en Touriya Haoud“, zegt hij.

Holland’s Got Talent (RTL4, 20:27) – De tweede liveshow van Holland’s Got Talent wist vrijdagavond 1.424.000 kijkers (madl: 27.8%) te boeien en was daarmee bijna twee keer zo groot als de concurrerende talentenjacht Popstars van SBS 6. Daar keken 754 duizend mensen naar. Zowel Holland’s Got Talent als Popstars hebben kijkers verloren ten opzichte van vorige week, toen beide tv-shows een record noteerden. Got Talent trok toen 1,7 miljoen kijkers, terwijl Popstars met 1,062 miljoen kijkers voor het eerst dit seizoen boven de grens van één miljoen kijkers uitkwam.

In Memoriam Conny Mus (RTL4, 23:32) – RTL 4 stond vrijdagavond vlak voor middernacht uitgebreid stil bij het overlijden van correspondent Conny Mus in een speciale In Memoriam van een kwartier. De droefenis is niet alleen groot bij RTL-collega’s, ook NOS-correspondent Mustapha Oukbih gaat hem missen. “Ik heb samen met hem veel gevaarlijke momenten meegemaakt. Hij was altijd de persoon die je in dat soort situaties geruststelde. Als je met Conny op pad was, wist je dat je op hem kon rekenen. We verliezen een zeer bekwame en gedreven journalist“, zegt hij. De In Memoriam trok 491.000 kijkers (madl: 14.6%).

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.617.000
02. Holland’s Got Talent (RTL4) 1.424.000
03. Hart van Nederland (SBS6) 1.013.000
04. Half Acht Nieuws (RTL4) 927.000
05. Journaal 18:00 (Ned1) 887.000

06. Van der Vorst ziet sterren (RTL4) 822.000
07. Flikken Maastricht (Ned1) 817.000
08. Popstars (SBS6) 754.000
09. Shownieuws (SBS6) 745.000
10. Journaal 22:00 (Ned2) 731.000

11. Jan Smit De Zomer Voorbij (Ned1) 724.000
12. Nova (Ned2) 698.000
13. EenVandaag (Ned1) 681.000
14. RTL Boulevard (RTL4) 647.000
15. Muziekfeest op het plein (Ned1) 616.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 21.4%
2. Ned1 / 17.3%
3. SBS6 / 12.8%
4. Ned2 / 7.1%
5. RTL5 / 6.0%

6. RTL7 / 5.6%
7. Ned3 / 4.2%
8. Vero / 3.9%
9. NET5 / 3.4%
10. RTL8 / 2.6%

11. N.geog / 0.8%
12. Comedy / 0.7%
13. MTV / 0.5%
14. Nick / 0.5%
15. Eurosp / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 35,6%
2. Publieke Omroep 28,6%
3. SBS Groep 20,1%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)

51 Reacties op “Nieuw seizoen ‘Ziet Sterren’ trekt 822 duizend kijkers”


 1. Anonymous

  Zo. dat is wat beter dan die HH van Glitter Glamour Gordon.

 2. Jan91

  Jammer genoeg was Patricia Paay er gisteren weer bij in HGT, want ze had weer eens totaal geen toegevoegde waarde, was chagreinig en snauwde iedereen af en dacht echt dat niemand aan haar kan tippen. Misschien dat ze die 1,7 miljoen weer gaan halen als ze haar eruit gooien en nooit meer aannemen op tv, want bij zo’n persoon past naar mijn mening geen betere plaats als dat in het bejaardentehuis.

 3. Laus

  Reactie op Anonymous:

  Terwijl dat ook nog bijna 600.000 kijkers trok!
  Zo slecht deed de HH het dus niet!
  Uiteraard wel blij met een nieuwe VDVZS

 4. Cj

  Robert ten Brink is echt geweldig bij HGT. Zichzelf, slijmt niet met de kandidaten maar doet gewoon normaal (Niet a la Martijn Krabbe oooo lieverddd kom hier enz) en biedt ook goed tegenwicht aan de jury.. vooral als Patricia Paay zich weer aanstelt. Geniaal! Zeer goed kwartet zo met Gordon, Patricia, Dan en Robert. Misschien ook leuk voor X-factor

 5. robie

  @ Jan91 ach gossie, wie is hier nu chagrijnig?

 6. Anonymous

  Reactie op Laus:
  Ja, maar vorige week keken er ook 300.000 mensen meer naar HGT. :)
  Misschien waren er (als deze uitzending vorige week uitgezonden was) wel 900 duizend of 1 miljoen kijkers.

 7. Bas

  Gisteren heel de avond RTL4 gekeken.
  Lekker ontspannen avondje TV na een lange week werken.

 8. Jurgen

  HGT bijna 2x zoveel kijkers als Popstars. LOL, de vlaggen kunnen uit, eerste rondje van mij, feel good bericht! Kortom: Fantastisch!

 9. Martijn

  Ik zeg: Johan Boskamp de nieuwe Hans Kraay jr van VI! Veel beter dan Tijl, Johan heeft ook kennis van zaken.

 10. gorr

  Weer goede score voor HGT. Vond t minder dan vorige keer door een minder aantal boeiende acts. De acts van volgende week kyk ik meer naar uit! En inderdaad, Robert is erg leuk en lekker zichzelf in dit programma. Ik gun hem nog wel zo’n groot studioprogramma!

 11. Jurgen

  Reactie op Martijn: Deed het goed inderdaad, enige minpunt is dat hij moeilijk te verstaan is, kan irritant worden.

 12. Anonymous

  Ai das wel heel pijnlijk voor popstars

 13. Martijn

  Bedankt Rene voor weer een geweldige uitzending van VI, heb me kapot gelachen met name de anekdote met de tijl :D

 14. JP

  6-0? Dit gaat HGT niet meer weggeven. Ik ben benieuwd of The Voice ook Popstars verslaat, want dan is het Popstars seizoen definitief een flop, al voordat de liveshows beginnen.

 15. Flippo

  Gaat lekker Tina, gewoon zo doorgaan!

 16. Anonymous

  Gisteren weer genoten van HGT! Ik vond het een leuke show. Heel gevarieerd. Jammer dat de ‘turngroep’ niet door is. Vond ze echt super. Het rolstoeldansen is mooi om te zien, maar vraag me wel af wat ze nog meer kunnen zien. Het blijft nu toch allemaal wel een beetje hetzelfde. Ik had daarom ook voor Megan gekozen als ik de keuze had. Maar goed, die had ik dus niet :p Robert deed het alweer een stuk beter dan vorige week. Hij is gewoon lekker rustig en zichzelf. Ik vind hem er wel lekker bij hebben. Geen dramaqueen die zelf alle aandacht wil hebben. Het gaat echt om de kandidaten en dat vind ik goed. 300 000 kijkers minder dan vorige week, maar nog steeds een super goede score. Want ook popstars is weer achteruit gegaan, dus er keken gewoon minder mensen gisteravond. Popstars opgenomen dus dat ga ik zo even kijken. Handig, want dan kun je er snel doorheen stappen. Ben benieuwd hoeveel goede artiesten ik dit keer ga zien. Vorige keer waren ze bijna allemaal slecht en zag je alleen in een compilatie degenen die goed waren en dus door gingen. Vond ik echt jammer. Ik hoef namelijk niet alleen maar slechten te zien. Daar zijn we nu wel een beetje flauw van. En jammer dat sbs6 alles zo uitmelkt. Wat mij betreft hadden ze nu ook wel al met een volgende ronde kunnen beginnen. Maar zoals ik heb gehoord duren de auditierondes nog wel even. En dat terwijl de show elke keer al bijna 2,5 uur duurt… Gelukkig kan ik er snel doorheen zappen ;)

 17. Jurgen

  SBS 6 / NET 5 / VERONICA kiest er bewust voor om op hun site de video’s in slechte beeldkwaliteit aan te bieden. Hierdoor is het een drama om programma’s terug te kijken via hun websites! Kijk naar het verschil met RTL en Publieke Omroepen. Het is geen kwestie van niet kunnen vanwege het financiële plaatje, het is gewoon onwil en hopen zo meer mensen te laten kijken via tv. Belachelijk! Alleen daarom al heb ik een hekel aan SBS gekregen!

 18. Sven M

  Reactie op Martijn: Helemaal mee eens !
  Vi ; Jan Boskamp direct vast leggen !!!!

 19. Anonymous

  Popstars is ook zooooo 2005, en afzeik TV hebben we nu wel gehad!
  Nu die show van Beau nog floppen en dan kan SBS6 op zwart…
  Ik denk 1 miljoen voor Beau en 1.5 voor Tineke

 20. Weg met Tina

  Tina Tina Tina….wanneer stap je nu eens op en laat je TV maken over aan mensen die t wel kunnen, zo zonde om een zender als SBS6 die altijd een geweldig profiel heeft gehad van stoere,spannende..brutale zender om te bouwen tot een slechte RTL kloon.

 21. kritische kijker

  Kinderhand is snel gevuld. Wat blijven het toch trieste niets zeggende inhoudelijke programma’s zonder enige kwaliteit van zowel jury als kandidaten. Hoe is het mogelijk dat er zoveel Nederlanders naar deze trash programma’s kijken, maar ja na de aantallen die bij de laatste verkiezingen op een verschrikkelijke partij hebben gestemd verbaast mij niks meer.

  Word tijd dat de PO weer eens een goede kwalitatief inhoudelijke tegenhanger programmeert op de vrijdag en zaterdag. Overigens niet door de TROS want deze “achterlijke” zender, om eens een bekende Nederlander te citeren, kan zo over naar de CO. Als de nieuwe regering zich daar op focust no problem :)

 22. Jurgen

  Tineke Schouten vind ik trouwens niks aan. Maar gezien de kijkcijfers vorige afleveringen begrijp ik dat RTL haar shows weer uitzend. Wordt zappen voor mij!

 23. Sebastiaan

  Zat ik gisteren heel even popstars te kijken.

  Wie heeft die reclame tussen door bedacht met Beau van even Storens. Dat werkte de vorige keer toch ook niet

 24. Jurgen

  Reactie op kritische kijker: Jakkes, een linkse rakker! Kssst scheer je weg! :)

 25. Anonymous

  Reactie op Anonymous: heb je fout! sbs gaat dik winnen! nieuwe show, iedereen is nieuwsgierig, dus veel kijkers. kan ik je nu wel al vertellen. Het punt is alleen of ze die kijkers ook vast kunnen houden. Kijk naar andere priogramma’s, begonnen goed, eindigden slecht. Dus ja, dat is afwachten. Feit is alleen wel dat ze vanavond goed gaan scoren. Vanm Tineke is iedereen nu ook wel flauw.

 26. Chiel

  Waarom skippen ze de hele vooravond voor een animatiefilm die op dat tijdstip nog NOOIT veel kijkers trok? Iedere keer doen ze het weer, en het werkt NOOIT. Vind het ook nogal bot tegen de vaste kijkers van HVN en Shownieuws. Welke zender doet dit?! En dan Popstars, wat met 1 miljoen nog wel een succesje was, maar als deze cijfers blijven toch wel een drama aan het worden is, van 40 weken nog wel.. 1 van de weinige succesen van sbs6. Gokje; Gerard die binnenkort zegt; ik vond het ook weer te snel weer een nieuw seizoen van Popstars.

  Dennis en Valerio met na opdracht van vorige week (zoek/vind puzzel) weer een goede opdracht; maak een film in 36 uur. Op zich al een format!

 27. robie

  Vind het eigenlijk wel goed dat Megan niet doorgaat, we zijn immers niet op zoek naar een Popstar :)

 28. Anonymous

  Reactie op Cj: Martijn vind ik juist ook zichzelf bij X factor. Echt een geldige gastheer. Net als Robert overgens. Ik denk alleen dat beide er een ander gevoel hij hebben. Martijn en wendy gaan een aantal maanden met de kandidaten om en Robert ziet de kandidaten hooguit 4 keer dus die bouwd geen band op met de kandidaten. Beide vind ik dus erg goed. Dit in tegensteling tot Wendy. Je ziet soms zelf Martijn kijken tijdens X Factor met zo blik van zei je dat nou echt?

 29. timmmm

  Bij HGT was de eerste reclame pas na dik 3 kwartier :)

 30. mark

  Waar zijn de Mystery Popstars gebleven??? :lol:

  Heeft Tina zelf ook al door dat niemand er meer van in de ban is?

  Zonder Mystery Popstars heeft het trouwens ook niet geholpen: Popstars nog minder bekeken.

 31. Margreetje

  Inderdaad maar 2 reclames geloof ik, waarvan er één bedoeld is om in te stemmen.

  Wat ik jammer vind is Patricia Paay. Ze was bot. En haar conclusie om Megan niet door te laten gaan sloeg nergens op. “Ze komt er wel” nou dan kan je beter alle talenten naar huis sturen die geweldig zijn. Sowieso, als je klein bent is je toekomst als zangeres heel onzeker, hoe getalenteerd je ook bent, dat weet toch iedereen? Het was jammer, net als het vragen van de mening van haar dochter.

  Ik heb erg genoten van de avond, maard doe Patricia er snel uit!

 32. Anonymous

  Reactie op Anonymous:

  Man, 1 miljoen is veels te veel. Minstens 300.000 kijkers.

 33. Erwin

  Holland’s Got Talent was weer geweldig. Terechte cijfers ook al waren ze vorige week wel hoger. Zal wel met het mooie zomeravond weer te maken hebben. Popstars heeft opnieuw het nakijken. Die 1 miljoen kijkers van vorige week was puur toeval denk ik…

 34. Chiel

  Netjes/leuk dat SBS Shownieuws een item en positief nagesprek hadden over de RTL presentatie. Normaal zeggen niet eens het uitzendtijdstip van een rtl programma, maar dit is toch wel mooi. Deed Boulevard niet bij de SBS presentatie, wat ze de jaren daarvoor wel deden.

 35. Anonymous

  Reactie op Chiel:
  Ze moeten shownieuws een beetje vullen he.

 36. Martijn

  Reactie op Cj: Geintje zeker?
  Leuk voor een keertje, maar Robert is duidelijk niet geschikt voor dit soort liveshows!

 37. Ferryhelp

  Kijk de verschillen is, dit hebben we al tijden niet gezien.
  Knap gedaan van RTL! Ondanks het grote verdriet die er nu is.
  Wens ik alle mensen die Conny kennen sterkte toe.
  Conny is/was een Topper!!

  Marktaandelen (18-24u, 6+)
  1. RTL4 / 21.4%
  2. Ned1 / 17.3%
  3. SBS6 / 12.8%

  Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
  1. RTL Nederland 35,6%
  2. Publieke Omroep 28,6%
  3. SBS Groep 20,1%

 38. Anonymous

  Vanavond wordt weer een leuke zaterdagavond! Benidorm Bastards om 20:00 op 4 en de zaterdagavondshow om 20:30 op 6!

  Heb er echt zin in !! :D

 39. Anonymous

  Reactie op Martijn: daar verschillen de meningen dan over. De eerste liveshow vond ik hem onwennig. Wat logisch is. Dit keer vond ik hem al een stuk beter. Vind hem er echt wel bij passen. Maar goed, meningen verschillen.

 40. Anonymous

  Ik heb gisteren eens gekeken naar Airline op NET5. Maar volgens mij zijn dat al hele oude afleveringen!

 41. ruud

  Reactie op Anonymous: Inderdaad. Bondi Rescue en The Little Couple zijn wel recent gemaakt.

 42. mark

  Joep Sertons gaat in GTST spelen! Hij wordt de vader van het nieuwe gezin Bouwhuis. Rest van gezin wordt maandag bekend gemaakt.

  http://zappen.blog.nl/rtl-nederland/2010/08/21/joep-sertons-speelt-vader-bouwhuis-in-gtst

 43. Chiel

  Reactie op mark: Mooi! Hij was geweldig in Spijkerhoek en Westenwind. Dat er geen dramaserie is waar hij voor gevraagd is… Maar nu iedere dag in gtst, ook leuk!

 44. mark

  Bijna geen reclame in HGT? Dat is toch geen goed teken, want ze verdienen er toch niks aan? Of willen ze cashen met die paar duizend sms’jes die binnenkomen?

  Popstars heeft dan wel de helft minder kijkers, maar SBS verdiend er tenminste veel aan met lange reclameblokken. Volgens mij zien die adverteerders niks in HGT.

 45. mark

  Reactie op Chiel: Ik ben de echte Chiel! Ben op zaterdag altijd eerder online i.v.m. vrije dag! Maar ook maar heel even hoor, even laatste nieuws checken.

 46. Jan91

  Reactie op mark: Dat klopt niet, want tijdens 20.00-21.00 uur van Ik kom bij je eten was 1x reclame en vlak voor het begin van HTG ook, wat normaal niet zo is, dus die 2x reclame in een uur (= max. 12 min.) hebben ze echt wel gehaald. Zo kunnen ze dus een dikke 50 minuten zonder reclame doorgaan en tussen 21.00-22.00 uur opnieuw twee keer reclame uitzenden. Wij als kijkers worden een beetje misleid, maar de hoeveelheid reclame is niet minder dan de vorige keren.

 47. Timor

  Heb HGT een aantal weken moeten missen aangezien ik in het buitenland zat, maar ik vond de liveshow echt totaal niet de moeite waard om te blijven kijken. Overigens heel triest dat SBS nu nog steeds audities uitzend.

 48. Anonymous

  Reactie op mark: Ja jij als SBSlikker zal dat wel weten, nou ik denk dat ik mn produkt liever in een reclameblok van HGT stop dan bij Popstras waar niemand naar kijkt, en denk je nou echt dat RTL geen snars verdient tijdens HGT?

 49. NRG - 5 jaar isoaps.nl

  Ziet Sterren is ook nauwelijks promotie voor geweest, volgensmij.

 50. Freddie

  Ik vond HGT leuk om naar te kijken. Dat Stedenspel is oudbolligheid troef, tjee dat mensen nog als sponzen naar beneden glijden… Tros blijft een beetje steken in jaren ’80.

  Dat SBS zo met zijn grootste succes om heeft kunnen gaan is onbegrijpelijk; we krijgen nu onderhand iedere auditant te zien! Het is te uitgerekt en uitgemolken. Deze audities hadden ook in 4 uitzendingen gepropt kunnen worden! Dan waren we nu al aan de theaterrondes en kon in september het live-show geweld losbarsten. Dan had men ook tegenwicht aan RTL kunnen bieden. Maar goed, jammer SBS.

 51. renzo

  het word super vet hoor ik denk minimaal 1.013.000 aan kijkers al zeker met alle bejaardentehuisen hihi sorry voor de sepl fouten pc is sloom lol ik denk in de kijkcijfers top 25 op plek 4 ! en ik heb oook Gisteren heel de avond RTL4 gekeken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.