Linda de Mol: ‘Duitsland bewust laten schieten’

Foto: Roy BeuskerLinda de Mol heeft geen zin meer in een Duitse tv-carrière. De presentatrice van Ik Hou Van Holland was jarenlang te zien op de Duitse tv, maar blijft voortaan liever binnen de Nederlands landsgrenzen. “Ik heb een lange en mooie carrière in Duitsland gehad. Als ik het had gewild, had ik die nu nog. Maar Duitsland heb ik bewust laten schieten“, zegt De Mol in Veronica Magazine. “Daar werken is vermoeiender en geeft meer stress. Je spreekt een andere taal en je voorbe- reiding is zwaarder.

Volgens De Mol wordt er in Duitsland veel meer van een presentatrice verwacht. “De belangen zijn dertig keer groter dan in Nederland. Ik werd daar niet gelukkig van. Ik vind het nu heerlijk om op een Duits terrasje te zitten zonder herkend te worden.

De afgelopen jaren heeft De Mol nog wel geacteerd in Duitse televisiefilms, waaronder ‘Mr. Nanny: Ein Mann für Mama’ in 2006. “Ik noem geen namen, maar een van mijn tegenspelers duwde meteen zijn tong op de plek waar bij normale mensen de huig zit. Toen ik zei dat het ook wat minder Deep Throat mocht zijn, begon hij te blozen. Hij bleek maar van de actiefilm en dit was zijn eerste romantische rol.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen