John de Mol sluit nieuwe Talpa niet uit

John de Mol sluit niet uit dat hij weer een eigen tv-zender begint. Nu steeds meer politieke partijen een of meerdere publieke tv-netten willen schrappen, zou het kunnen dat er op termijn een plaatsje vrijkomt op de afstandsbediening. “Ik zeg nooit nooit, maar er zijn geen con- crete, nieuwe plannen. En hoe luidt het spreekwoord ook al weer? Een ezel… Volgens mij probeert heel Nederland mij duidelijk te maken dat ik beter pro- gramma’s kan maken. Misschien moet ik eens gaan luisteren?!

De Mol vindt dat tv-zenders veel van hetzelfde uitzenden, zegt hij in De Telegraaf. “Het is moeilijker om een programma te verkopen aan een zender dan er eentje te bedenken. De trend is dat omroepen vaak hetzelfde bestellen. Een zenderbaas bestelt liever versie 13 van een bestaande formule in plaats van zijn nek uit te steken voor iets nieuws.

De mediatycoon begon in 2005 met zijn tv-station Talpa. In 2006 werd de zender omgedoopt tot Tien. Een jaar later trok De Mol vanwege de negatieve kritieken en lage kijkcijfers de stekker uit zijn zender. Voor de verkoop van Talpa TV kreeg hij een groot aandelenbelang in RTL Nederland.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen