AVRO maakt televisie in blauwe kubus

De AVRO zet vrijdag een blauwe kubus neer op het Neude in Utrecht waarin voorbijgangers spontaan hun verhaal of talent met de wereld kunnen delen. De in de kubus gemaakte opnamen staan uit- eindelijk centraal in een nieuwe tv-reeks op Nederland 3. “De camera vraagt om een felle mening, groot nieuws, een uiting van kunst, frustratie of vreugde. De filmpjes zijn live terug te zien op internet, live op straat en vanaf 30 augustus in het tv-programma Out of The Blue“, laat de AVRO woensdag weten.

De kubus blijft vier dagen staan op het plein in Utrecht. De verhalen, acties en creaties op het openbaar podium moeten uiteindelijk vijf afleveringen van twintig minuten vullen. Die worden vanaf 30 augustus vijf dagen lang om 20.00 uur vertoond tijdens TV Lab, de themaweek op Nederland 3 waarin nieuwe programma’s worden uitprobeerd.

De AVRO hoopt op bijzondere televisie. “In maximaal drie minuten kan de bezoeker zijn verhaal kwijt in de kubus. Op een ludieke wijze je vriendin ten huwelijk vragen, de buitenwereld bewijzen dat jij de nieuwe Esmee Denters bent of men ervan overtuigen dat jij de nieuwe minister-president van Nederland moet zijn, het mag allemaal“, zegt een woordvoerster.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen