Peter R. de Vries krijgt schadevergoeding van Privé

Het weekblad Privé rectificeert een artikel dat zij drie weken geleden plaatste over SBS-presentator Peter R. de Vries en zijn vrouw Jacqueline. Bovendien krijgt het echtpaar ook een schadevergoeding van het roddelblad. Dat heeft De Vries dinsdag laten weten. De Vries was boos over een artikel van Privé, waarin zijn open relatie met Jacqueline centraal stond. “Het was een schandelijk, laag-bij-de-gronds artikel dat louter was bedoeld om ons te beschadigen“, laat De Vries dinsdag weten.

Peter en Jacqueline hebben een open relatie. Recentelijk werd bekend dat Peter ook een relatie heeft met de zeventien jaar jongere Leonie Kragt, eindredactrice bij RTL Boulevard. Privé suggereerde dat Jacqueline toch niet zo blij is met de ‘avontuurtjes’ van haar Peter. Het weekblad baseerde zich op uitspraken van een ‘ingewijde’.

Privé rectificeert deze week op pagina drie. Daarin stelt Privé dat zij ‘zonder deugdelijke onderbouwing en op basis van louter één anonieme bron een onjuist en zeer grievend beeld hebben geschetst’ van het huwelijk van Peter en Jacqueline. Ook heeft Privé naar eigen zeggen ‘onzorgvuldig’ gehandeld.

Er is volgens De Vries geen wederhoor gepleegd. “En de zogenaamde anonieme ‘ingewijde’ was helemaal geen ingewijde. Veelzeggend over de kwaadaardigheid van het artikel was ook dat Privé in de gesprekken met mijn advocaat de naam van de auteur, de zogenaamde ‘bijzondere medewerker’ niet wilde prijsgeven.

De misdaadjournalist heeft geen rechtszaak aangespannen. “Privé zat zo evident fout dat men de gang naar de kort gedingrechter niet aandurfde en nu vrijwillig rectificeert en een schadevergoeding voor zowel mij als mijn echtgenote betaalt. Dat zegt genoeg over het dubieuze gehalte van het artikel, lijkt mij.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen