Patricia Paay: ‘Heel flauw van SBS 6’

Foto: SBSRTL 4-gezicht Patricia Paay noemt haar vorige werkgever SBS 6 ‘heel flauw’. De twee zenders beginnen op 9 juli een tv- oorlog als bij RTL 4 Holland’s Got Talent en bij SBS 6 Popstars van start gaat. Paay stelt dat de startdatum 9 juli bij RTL al heel lang vaststond en dat SBS nu dwarsligt door ook op die datum te beginnen met een grote show. “Ik vind het heel erg flauw. Waarom moet dit toch allemaal? Waarom nou? Zo pik je eigenlijk kijkcijfers van elkaar af. Dat is toch zonde?“, zegt ze.

Eigenlijk zou Popstars in augustus starten. “Dat weet ik wel zeker. Echt waar. Dat weet ik zeker. Dat is gewoon zo. Het heeft ook op het internet gestaan. Dat heeft iedereen kunnen lezen. Het zou echt in augustus beginnen“, aldus Paay op Radio 538.

Volgens Paay liegt SBS. “SBS 6 zegt dat wij op een heel andere datum zijn gaan zitten. Dat is niet waar. Ik kan je vertellen: namen zoals Gordon, Dan Karaty en Patricia Paay hebben agenda’s die niet zomaar aangepast kunnen worden.”

Holland’s Got Talent en Popstars vissen in dezelfde kijkersvijver. “Maar niet helemaal, want wij hebben een iets ander soort show“, vertelt Paay op de radio. “Het is niet alleen maar zang, dit is meer gevarieerd. Mensen mogen alles doen wat ze maar denken dat entertaining is. Popstars gaat natuurlijk eigenlijk gewoon over zang. Dat is het verschil. Ik moet  zeggen dat Holland’s Got Talent ook altijd mijn favoriete show was.

Paay heeft bij Popstars lang samengewerkt met Gerard Joling. Nu ze samen met Holland’s Got Talent is overgestapt naar RTL, werkt ze samen met Gordon. “Dat is toch wel wat. Ik kom natuurlijk van Gerard en nu zit ik ineens naast Gordon. Ze boeren alletwee even hard. Dat sowieso. Ze zitten vol met valse lucht. Ze zijn totaal verschillend, moet ik zeggen. Ik vind Gordon op het ogenblik wat serieuzer. Hij wil niet meer zo hard zijn. Dat vind ik wel jammer.”

Eerder zei SBS-jurylid Henkjan Smits nog het “zó flauw” te vinden dat RTL op 9 juli begint met Holland’s Got Talent.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen