Huub Stapel: ‘Van Nieuwkerk maakt zich belachelijk’

Huub Stapel, die zichzelf een expert op het gebied van presentatie noemt, vindt dat Matthijs van Nieuwkerk zichzelf belachelijk maakt op tv. Hij snapt er bijvoorbeeld niets van dat Van Nieuwkerk altijd te strakke jasjes aan heeft. “Want waarom doe je dat? Je kunt toch naar jezelf kijken en bedenken: ik sta er belachelijk op met dat belachelijke jasje waarin ik niet kan voorlezen, want als ik een keer ademhaal, springen de knopen eraf. Wat is er fout gegaan in je jeugd? Wil je erover praten?

De tip die Stapel heeft voor Van Nieuwkerk ligt dan ook voor de hand. “Ik denk vaak: trek eens een groter jasje aan Matthijs, misschien maakt dat je wat minder gehaast. Misschien probeer je dan minder amechtig jong te blijven. Want het staat allemaal met elkaar in verbinding. Als je een jasje aan hebt dat eigenlijk drie maten te klein is, dan komt dat ergens uit voort“, vertelt de bekende acteur in VARAgids.

Stapel heeft ook kritiek op het populaire programma van Van Nieuwkerk. “De Wereld Draait Door kijk ik om me te ergeren. Want ik erger me wezenloos aan het feit dat die bandjes daar maar een minuut mogen spelen. De angst om niet te behagen is zo groot dat mensen hun muziek moeten verkrachten om te schikken. Wie dat heeft verzonnen, moet echt meteen boven zijn enkels worden afgezaagd.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen