Holland’s Got Talent groeit naar 1,3 miljoen kijkers

Geplaatst op Sat 24 Jul 2010 om 8:30


De kijkcijfers van vrijdag 23 juli 2010 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtHolland’s Got Talent (RTL4, 20:27) – De kijkcijfers van Holland’s Got Talent zitten in de lift. Na één miljoen kijkers voor de eerste aflevering en 1,1 miljoen kijkers voor de tweede aflevering, trok de derde aflevering van de show vrijdag 1.274.000 kijkers (madl: 24.2%) naar RTL 4. Daar- mee scoorde het programma voor de derde week op rij beter dan Popstars van SBS 6. Die tv-show groeide, net als Got Talent, voor de derde week op rij en trok over ruim 2,5 uur uitzendtijd gemiddeld 975 duizend kijkers.

Holland’s Got Talent probeerde vrijdag vooral te scoren met de auditie van Martin Hurkens, die door RTL de Nederlandse Paul Potts is genoemd. Bij SBS 6 onthulde voor het eerst dit seizoen een ‘Mystery Popstar’ zijn identiteit: Jeroen Post. De bekende Nederlander doet net als andere kandidaten mee aan de talentenshow.

RTL Boulevard (RTL4, 18:32) – Winston Gerschtanowitz belde de redactie van RTL Boulevard vrijdagochtend op met de mededeling dat zijn vriendin, NET 5-presentatrice Renate Verbaan, op het punt van bevallen stond. Juist tijdens de uitzending van Boulevard werden Winston en Renate voor de tweede keer ouders. “Hij weegt 3720 gram, is prachtig roze en hij heet Benjamin James“, vertelde Winston aan de telefoon. RTL Boulevard werd vrijdag door 735.000 kijkers (madl: 22.7%) bekeken.

Shownieuws Zomereditie (SBS6, 19:17) – De eerste aflevering van de Shownieuws Zomereditie met Beau van Erven Dorens als presentator wist vrijdag 470.000 kijkers (madl: 12.1%) te boeien en was daarmee het 25ste best bekeken programma van de avond. “Dit is toch wel een raar gevoel“, zei Beau tijdens de opening. Hij sloot de uitzending met gevoel voor humor af. “Zo meteen begint Popstars. Zullen we even aftellen? Dat doen we toch zo graag bij SBS“, grapte hij. Shownieuws scoorde op donderdag het best: toen trok de showrubriek ruim een half miljoen kijkers.

De kijkcijfers van vrijdag zijn pas zaterdagavond beschikbaar gekomen.

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.618.000
02. Holland’s Got Talent (RTL4) 1.274.000
03. Hart van Nederland (SBS6) 1.248.000
04. Journaal 18:00 (Ned1) 1.168.000
05. Popstars (SBS6) 975.000

06. Shownieuws (SBS6) 947.000
07. Half Acht Nieuws (RTL4) 894.000
08. Muziekfeest op het plein (Ned1) 847.000
09. EenVandaag (Ned1) 822.000
10. Mooiste Meisje van de Klas (Ned1) 816.000

11. Studio Sportzomer (Ned1) 783.000
12. RTL Boulevard (RTL4) 735.000
13. Jan Smit De Zomer Voorbij (Ned1) 694.000
14. Nova (Ned2) 680.000
15. Tour de France (Ned1) 672.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. Ned1 / 18.6%
2. RTL4 / 17.0%
3. SBS6 / 16.4%
4. Ned2 / 6.8%
5. RTL7 / 6.4%

6. RTL5 / 4.6%
7. Ned3 / 4.5%
8. Vero / 4.4%
9. NET5 / 4.4%
10. RTL8 / 2.1%

11. Discov / 0.9%
12. N.geog / 0.9%
13. Comedy / 0.6%
14. MTV / 0.4%
15. Nick / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 30,1%
2. Publieke Omroep 29,9%
3. SBS Groep 25,2%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)

36 Reacties op “Holland’s Got Talent groeit naar 1,3 miljoen kijkers”


 1. De GTST Nieuwskrant | Oeuvre Award

  HGT trekt veel nieuwe kijkers, waarschijnlijk door de Nederlands Paul Potts. Wat kan die man zingen! Popstars scoort des al niet te min toch netjes, benieuwd als de live shows van HGT starten wat er dan gebeurd.

 2. rtl fan

  waneer begint hgt aan de live shows…?

 3. lies

  eindelijk! gefveliciteerd HGT, was een mooie aflevering!

 4. Dimitri

  Gaan straks zeker de sbslikkers nog zeggen dan popstars de winnaar is omdat die langer duurde hahahaha!

 5. Henny

  Reactie op Dimitri: natuurlijk, alles wordt in de strijd gegooid. Ook popstars netjes gedaan, maar feit is gewoon dat HGT beter heeft gescoord. Een programma met meer variatie. Niet alleen maar zingende mensen. Dat spreekt mensen blijkbaar toch meer aan.

 6. Flip

  Ook Shownieuws met Beau scoort niet beter dan normaal.
  Je zag ook aan hem dat hij er eigenlijk helemaal geen zin in had:))) Nou wij ook niet in hem:))) LOL!!!
  Terechte cijfers voor HGT. Het trucje dat Popstars vorige week uithaalde, lukte deze week lekker niet. goed zo:)))

 7. Anonymous

  Reactie op Flip: inderdaad, goed advies voor de hart van nederland kijkers: schakel gewoon maar een half uur later standaard in. Dan kom je dicht in de buurt om je programma te volgen….

 8. !#Michael#!

  Reactie op Henny:

  Opvallendste blijft toch wel dat HGT tegen over Xfactor niet aan de bak kwam, en dat HGT tegen over POPSTARS echt een flinke concurrent blijkt te zijn!

  Niemand had dit verwacht, ik ook niet, HGT is daarmee gewoon de verassing van deze zomer!

  En een veel belovend perspectief voor de RTL4 vrijdag avond, wat sinds het einde van Baantjer een zorgen kindje gebleken is.

  1.3miljoen is voor hartje zomer echt heel goed! Oke POPSTARS doet het wel oke, zeker voor de zomer, maar HGT is nog geen een keer onder het miljoen gegaan… en POPSTARS lijkt dat elke week niet te halen, het uit laten lopen voor het HVN kijkers effect is een week later ook niet meer aan de order! De kijker laat zich niet bedriegen!

  Moeten Tina and Co maar een nieuw kunstje leren he ;)

 9. rik

  Reactie op !#Michael#!: ja ik had ook van te voren verwacht dat popstars dit makkelijk en dik zou winnen.

 10. Esther

  SKO is de popstars uitzending van 22:30 vergeten.

 11. Bernie

  Reactie op Esther:

  Nee, gewoon meegerekend in het gemiddelde over de hele popstars uitzending. Volgens mij was het dit keer geen los programma.

 12. kees

  Reactie op Esther: het zit er nu gewoon bij in zoals het hoort. Popstars is 1 programma, niet 2.

 13. Anonymous

  Zo zonde van Glitter glamour Gordon..

  Had dan gillend naar huis uitgezonden

 14. ik

  Reactie op Esther: Hahah jaa zo kan ik er nog wel meer bedenken. Popstars is gewoon 1 programma, niet een programma dat om 20:30 begint, om 21:15 begint, om 21:50 begint en om 22:30 begint. Het is gewoon één programma! Snap je dat?

 15. Bernie

  Reactie op Anonymous:

  Voor een herhaling scoort het programma meer dan prima. Maar een feit blijft natuurlijk dat er 700k kijkers wegzappen. Vind het wel vreemd, wat GGG is echt ‘e’en van Gordon’s beste programma;s!

 16. rtl fan

  gillend naar huis is al paar keer herhaald..,maar vind ik leuker dan glamour!.
  tip voor rtl: warom niet na hgt 30 min de leukste filmpjes uit wat vind nederland?..denk dat dan meer kijkers blijven hangen op 4.vind dat ze hier wat beters hadden moeten programeren…,maar het is nu nog maar 3 weken.op 20 aug bigint van der vorst

 17. Jantje

  straks weer stedenspel kijken. Hopelijk net zo leuk als vorige week!

 18. Tim20 MJ

  terechte cijfers denk ik, HGT is (was het altijd al) gewoon leuker om te kijken ;)

  Reactie op !#Michael#!: Je lijkt SBS wel met je ‘de verrassing van de zomer’. En ‘order’ ?
  Please….

 19. Meg

  Ik kijk echt uit naar THE VOICE dat zal ook wel goed scoren nu popstars tegen valt. en als het zo door gaat duurt dat vast niet weer tot half februari

 20. Anonymous

  Reactie op !#Michael#!: Als jij nu nog 1 keer ontkent dat jij RTL fanboy bent wordt het wel heel ongeloofwaardig. Die laatse zin van jou: ‘Moeten Tina and Co maar een nieuw kunstje leren he ‘ zegt genoeg.

  Overigens is jouw vergelijking niet helemaal eerlijk:
  HGT tegenover Xfactor was SBS tegenover RTL
  HGT tegen over Popstars is RTL tegenover SBS.
  Zoals je ziet trekt SBS beide keren aan het kortste eind. Jij wilt daarmee zeggen dat Xfactor het wint van Popstars maar dat is een vergelijking die niet opgaat. SBS is en blijft immers de kleinere zender en alleen dat is al een reden dat ze minder scoren. Zij zitten op 6, RTL op 4. Kijkers zappen eerder langs 4.
  Hier wordt altijd alleen maar gekeken wie wie verslaat maar eigenlijk is 1 miljoen voor SBS tegenover een hele sterke programmering op 4 (1,3 miljoen) een heel mooi resultaat voor SBS. De momenten dat SBS RTL verslaat zijn daarom extra bijzonder.

  Het gaat niet altijd om het resultaat tov anderen maar om het resultaat voor de eigen zender. Met veel concurrentie, midden in de zomer is 1 miljoen voor SBS prachtig. In de winter moet dit hoger zijn.

  Ter vergelijking. Als jij een 8 haalt op school is dat een heel mooi cijfer. Als de rest van de klas een 9 of 10 heeft, is jouw 8 niet ineens slecht of onvoldoende.

 21. Lux

  Prime cijfers voor HGT.
  Vond het een leuke gevarieerde aflevering gisteren

 22. Anonymous

  Reactie op Meg: Normaal zit iedereen hier te zeuren dat er teveel talentenjachten zijn maar nu ‘the Voice’ komt lees ik regelmatig dat mensen er naar uitkijken. Dat is voor mij niet te rijmen. Ik denk dat The Voice een flop wordt. We hebben net Xfactor gehad, HGT en Popstars zijn bezig. Kijkers hebben geen zin in alweer een nieuwe talentenjacht met een zogenaamd vernieuwend format. Die vernieuwing waar iedereen op wacht moet zitten in de basis van een format en dit is in de basis gewoon WEER een talentenjacht met een andere opzet.

 23. Super Grover

  @Anonymous
  Hoe kom je daar nu weer bij?

  Ontopic: ik vond de uitzending van HGT ook leuk, er is aandacht besteed aan de montage en omdat het gevarieerd is blijft het leuker om naar te kijken dan de zoveelste kandidaat die de zoveelste blik van Henk Jan Smits krijgt.

 24. Kaj

  Reactie op Anonymous: Ik heb met plezier een lidmaatschap. Ik ben niet van plan dat op te zeggen. Dank.

 25. webster

  Reactie op Anonymous: Laten we The Voice eerst maar eens zien voordat er weer dingen geroepen worden, of werk jij soms mee in de productie van dit programma dat je op voorhand kan zeggen dat het amateuristisch wordt?

 26. Kees

  HGT, wij hebben weer met plezier gekeken en slim van RTL om lang te wachten met het 1e reclameblok, dan zappen er toch minder kijkers weg schijnbaar.

 27. !#Michael#!

  Reactie op Anonymous:

  Ze moeten toch ook een ander kunstje leren? Als POPSTARS wel gewonnen had, dan was het ook goed geweest hoor!

  Ik heb misschien wel een lichte voorkeur voor RTL4, maar dat is enkel omdat ik bij SBS6 gewoon minder leuke shows vind :)

 28. Chiel

  Had wel een kop verwacht met ‘Half miljoen mensen afgehaakt bij Mysterie Popstar’ verwacht. Goed dat die HVN kijkers nu later inschakelen.

  Weer erg weinig kijkers voor Dennis en Valerio vs de rest. Erg leuke uitzeding. Peter Jan Rens, Harry de henkst, TLTZEIDE…

  Reactie op !#Michael#!: Lichte voorkeur? Dat is dan het understatement van de dag ;)

 29. jos

  Reactie op Anonymous: Ik heb ook zin in THE VOICE hoor. Eindelijk een serieuze auditieronde.. Er zullen ook wel veel deelnemers meedoen die zich eerder nooit hebben opgeven voor zo’n show.. Ik ben echt benieuwd.

 30. Daan

  PS krijgt hier een flinke tik van HGT. Zeker gezien het feit dat de mystery PS om 22.30 wel weer over het miljoen zal zijn gegaan. De reguliere uitzending tussen 20.30 en 22.30 is dan gedaald tov vorige week. Naar mijn mening terecht aangezien HGT veel afwisselender is en meer vaart kent. PS is toch weer veel van hetzelfde. SBS zal wel flink balen van het feit dat RTL “hun” vrijdag heeft aangevallen.

 31. ik

  Holland’s Got Talent heeft gisteren gewoon 600.000 kijkers gescoord! Dat is echt veel voor op de late avond.

 32. ik

  Reactie op ik: Geweldig hoor, jij ook weer een goeie dag!! Jammer dat het het enige programma is waar een beetje naar gekeken wordt maar ze hebben zich er dan ook hun longen voor uit hun lijf geschreeuwd! Prima ‘prestatie’!!

 33. mark

  Waarom heeft MC alle reacties van vóór 19:00 uur verwijderd???

 34. Anonymous

  Reactie op mark:
  Het bericht werd pas rond 19:00 geplaatst door een storing bij SKO.

 35. Anonymous

  Reactie op mark:
  Alleen snap ik de tijd van dit geplaatste bericht niet helemaal

 36. mark

  Reactie op Anonymous: Nee, MC heeft alleen het topic verandert, waarin stond dat de kijkcijfers nog niet beschikbaar zijn, vandaar dat de tijd nog steeds 08:30 uur is. Maar laat dan zoals eerder ook door MC gedaan is bij verlate cijfers, de oude reacties staan. Daar zitten ook interessante discussies tussen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.