Alberto Stegeman en SBS 6 gaan in hoger beroep

Foto: SBSAlberto Stegeman en SBS 6 gaan in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank in Amsterdam, die verbood om verborgen camerabeelden van een malafide paardenhandelaar uit te zenden in Undercover in Nederland. Dat heeft SBS bekendgemaakt. Er is een zogenoemd ’turbo spoed appèl’ aangevraagd, een versnelde procedure die mogelijk volgende week zal dienen. “Ik betreur de uitspraak van de rechter enorm“, laat Stegeman vrijdag in een persbericht weten.

Afgelopen week heeft de paardenhandelaar in kwestie een kort geding aangespannen om Undercover in Nederland te verbieden. De vrouw blijkt volgens SBS zieke paarden als gezonde rijpaarden te verkopen. De rechter is van mening dat Stegeman een uitzending mag maken over deze vrouw als er een behoorlijk weerwoord in wordt meegenomen, maar verbood het gebruik van de verborgen camera. Ook de beelden waarop te zien is dat Alberto de vrouw confronteert mochten van de rechtbank niet worden uitgezonden.

SBS 6 en Alberto Stegeman zijn teleurgesteld in de uitspraak en vechten het besluit aan middels een versnelde procedure die mogelijk volgende week zal dienen. Stegeman: “Ik heb bewijs in beeld van een ongelooflijke misstand die naar mijn mening alleen maar met de verborgen camera kon worden aangetoond en die klip en klaar de handelswijze van deze vrouw laat zien. We hebben de rechter laten weten dat we de paardenhandelaar onherkenbaar zouden maken en dat we haar naam ook niet zouden noemen. Het is onbegrijpelijk dat de rechter in ons nadeel beslist en daarom ondernemen we nu stappen. Dit verhaal moet worden verteld.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen