Talpa Media breidt uit naar Italië

Het mediabedrijf Talpa Media van John de Mol heeft opnieuw een samenwerkingsverband gesloten met een buitenlands tv-bedrijf. Het gaat om het Italiaanse Toro Produzioni. De twee mediabedrijven willen formats van Talpa, zoals Ik Hou Van Holland, produceren voor de Italiaanse markt. “Ik ben erg trots op deze samenwerking met Talpa, want die stelt ons in staat te putten uit hun indrukwekkende formatcatalogus“, zegt Marco Tombolini van Toro Produzioni in een reactie.

Toro Produzioni is een dochterbedrijf van Sony Pictures Television en werd in oktober 2009 opgericht. Marco Tombolini, voormalig commercieel directeur van Endemol Italia, staat aan het hoofd van het bedrijf in Rome. “Er zijn maar weinig bedrijven zoals Talpa waar alles draait om creativiteit. Ik verheug me er op om onze Italiaanse klanten kennis te laten maken met de kwaliteit die de content van Talpa toevoegt aan onze rijke portefeuille. John is een maestro“, zegt Tombolini.

John de Mol: “Italië is een belangrijke maar heel bijzondere markt, omdat Zuid Europa erg verschilt van het land waar ik vandaan kom. Vandaar dat het heel goed is dat wij Marco Tombolini aan boord hebben die we al zo lang kennen.

Talpa heeft de afgelopen maanden veel joint venture’s opgericht met buitenlandse producenten, onder andere in Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen