Nog minder kijkers voor Snafu TV van Robert Jensen

Geplaatst op Sat 17 Apr 2010 om 12:10

Foto: Studio KastermansDe tweede aflevering van de studioshow Snafu TV met Robert Jensen trok vrijdag minder kijkers dan de eerste aflevering een week geleden. Waar er toen 241 duizend kijkers voor de buis zaten, keken er vrijdag slechts 171 duizend mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jensen uit op zijn website Snafu.nl veel kritiek op kijkcijfers van andere programma’s. Zo beschreef hij het kijkersaantal van Koffietijd, dat ongeveer evenveel kijkers als Snafu TV trekt, als ‘geen kijkers’.

Volgens Jensen zijn de kijkcijfers van Koffietijd niet om over naar huis te schrijven. “Koffietijd dreigt te mislukken. Geen melk, geen suiker, geen kijkers!“, aldus Jensen. De ochtendshow trekt echter nauwelijks minder kijkers dan Snafu TV, terwijl het marktaandeel wel meer dan tien keer groter is dan dat van Snafu TV. Over de meest recente kijkcijfers van Snafu TV heeft Jensen zich nog niet uitgelaten.

Vorige week weet Jensen het lage kijkersaantal van Snafu TV aan het feit dat er weinig reclame voor is gemaakt. “Weinig publiciteit gezocht, niet van die domme SBS 6-achtige promo’s, gewoon stilletjes beginnen tegenover de best scorende programma’s van de Nederlandse televisie“, zei Jensen.

Ook Jensen talkshow ‘Jensen!’ verloor donderdag veel kijkers. Het programma ging van 442 duizend kijkers vorige week naar 272 duizend kijkers deze week.
31 Reacties op “Nog minder kijkers voor Snafu TV van Robert Jensen”


 1. Sandra

  Ik hoop dat Jensen heel erg hard op zijn bek gaat. Moet hij andere mensen maar niet beledigen als ze wat mindere kijkcijgers scoren.
  Ik hoop dat hij nog veel meer kijkers verliest en van de buis word gehaald, weet hij ook eens hoe het voelt in plaats van iedereen te beledigen.

 2. Mike

  Inderdaad wel heerlijk dat Jensen zo wordt afgestraft. Vorige week ging hij in Snafu TV los op de kijkcijfers van Paul de Leeuw. Die scoort alleen wel 1,2 miljoen kijkers, een kijkersaantal dat Jensen nooit zal halen.

 3. Jan

  Wat een gezichtverlies voor Robert Kjærby Jensen.

 4. Herculaas

  Ik vind Jensen af en toe best leuk maar hij heeft de laatste tijd véél te hoog van de toren geblazen. Voordat hij begon met het afzeiken van anderen vanwege hun kijkcijfers had hij even zijn eigen cijfers moeten afwachten…

 5. Klager

  Ik was een redelijk Jensen fan, maar nadat hij ‘zogenaamd’ het imago van ‘de nachtmerrie van Hilversum’ moest aannemen, heeft-ie het totaal verkloot.

  Dit begon jammer genoeg al bij zijn wanhopige pogingen op de media te bereiken en daar mensen in af te zeiken, die notabene ooit te gast waren in Jensen! Denk aan Gerard Joling, Patricia Paay etc.

  Het had hem veel en veel beter afgegaan als hij gewoon zijn oude format had opgepakt, zonder teveel ‘een imago’ aan te willen nemen. Het komt nu heel erg over alsof hij POWNED (Geen Stijl) te snel af wil zijn.

  POWNED komt eind dit jaar op de buis, en heeft zich altijd al neergezet als ‘de nachmerrie van Hilversum’. Het lijkt er enorm op dat Jensen de stijlen van POWNED en CQC in elkaar heeft willen draaien, 2 ‘karakters’ uit zijn oude show (Jaap en Kelly) erbij heeft geplukt, en daar mee denkt te slagen.

  En Jensen spreekt zichzelf helaas alleen maar tegen vwb het “domme SBS promotie” gebeuren. SNAFU is amper een half jaar in de lucht, niemand kent het, en nu is het al “De grootste entertainmentsite van Nederland”.

  Jammer van een op zich niet eens zo’n heel slechte presentator. Zette met Jensen! altijd wel dat Amerikaanse talkshow gevoel neer.
  Het Jensen tijdperk is nu finaal ten einde… Laat ‘m teruggaan naar de radio!

 6. LD

  Jensen jongen, hier bewijs je RTL toch geen goede dienst.

 7. mark

  Je gaat toch als RTL zijnde niet SNAFU tegenover TH Kantine zetten? Doe het dan à la CQC op maandag na de Topmodels. Dit is zo verkeerd geprogremmeerd.

 8. Heleen

  Vreemd, nog steeds een oorverdovende stilte als het zijn eigen kijkcijfers betreft.

 9. Anonymous

  Dat die loser niet wordt weggetrapt bij RTL.

 10. Vergane glorie

  Wedden dat Jensen vandaag op Snafu alleen maar blijft schrijven over het nieuwste handtasje van Paris Hilton en de borstvergroting van Kelly? Kernwoorden van Jensen: LUI + LAF.

  Lui omdat hij ergens wel talent heeft maar er nauwelijks iets mee doet en blijft hangen bij figuren als Jan P, Herman, Kelly en Jaap.

  Laf omdat hij blijft doorgaan met het afmaken van collega’s maar vergeet te melden dat zijn eigen cijfers inmiddels slechter zijn dan Koffietijd, VOC of CQC. Zijn smoes “‘we hebben Snafu stiekum gelanceerd.. gewoon stilletjes begonnen zonder die domme SBS-achtige promo’s” was hilarisch maar enorm hypocriet.

  Jensen is als Veronica. Vroeger stoer, rebels en vernieuwend maar nu een zielige schim uit het verleden die teert op de laatste restjes vergane glorie.

 11. Martijn

  Snafu Tv maakt zelf een snafu :)

 12. Martijn

  Jensen voelt de kritiek ook al aankomen. Vorige week kon je nog reageren op z’n site, nu moet je hem mailen, zodat alle negatieve reacties niet zichtbaar worden, SNEU!

 13. Anonymous

  Reactie op Vergane glorie: Goed gezegd!

 14. Anonymous

  Tja Jensen, als je nu een béétje eerlijk bent, gezien je uitlatingen over andere programma’s (die uiteindelijk aanzienlijk meer kijkers hadden dan jij maar toch door jou werden afgezeken) durf je openlijk toe te geven dat je programma een regelrechte en bovendien terechte flop is waar zo snel mogelijk de stekker uit moet, al was het maar om de kijkers te beschermen tegen nog meer Jensen op TV. Dus geen slappe smoesjes meer zoals vorige week wat jij zelf van andere programma’s ook lachend weg zou wuiven als zij de smoesjes zouden gebruiken die jij hanteert maar gewoon toegeven dat jij toch niet zo populair bent als je zelf altijd beweert.

  Laten we het zo zeggen beste Jensen, toen Paul de Leeuw 1,2 miljoen kijkers had zat jij hem vreselijk af te zeiken, jij hebt nu nog geen 6e deel daarvan, dus tja hoe zwaar ben jij dan wel niet geflopt? Misschien wat meer respect voor je kijkers en collega’s, wat minder afzeiktv maken en wie weet mag je dan ooit nog eens een belspel doen bij RTL, of de garderobe in het plaatselijke theatertje maar tv maken zou ik mee stoppen want we zijn het er toch over eens dat de glorietijd op tv wel voorbij is… toch?

 15. Ach Ach Ach

  Jensen, jochie… Nog even 1,1 miljoen kijkers erbij zien te ronselen en dan heb je net zoveel kijkers als Paul de Leeuw, je weet wel, het kijkcijfer waar je zo debiel over zat te doen maar wat je zelf nog nooit hebt weten te halen. Vind je dat zelf eigenlijk ook maar voor 0,0000000000001% in de buurt komen van enige vorm van logica om met jouw lachwekkende kijkcijfertje een programma met 1,2 miljoen kijkers zo af te zeiken? Hoe moeten we dan wel niet op JOUW megascore reageren?

 16. me

  Hij houd zo geen gasten over voor zijn show

 17. RTL kantine

  Reactie op Martijn: Precies, daar hebben we dat laffe weer. Alsof zijn kijkers (rukkende tieners) nog weten wat email is. Hahaha, wat een angstzweet bij Jensen.

  Ik zie dat DE NUMMER 1 ENTERTAINMENTSTIE VAN NEDERLAND zo enorm actueel is dat het eerste bericht vandaag al om 13.43h verscheen. Uiteraard geen woord over zijn eigen flop, wel over Paul de Leeuw die zaterdag 1.200.000 kijkers trok en gisteren over Nel Veerkamp twitterde.

  Jensen: “Wat een misselijke aandachttrekkende actie van Paul… deze tenenkromende schreeuw om aandacht.. wanhoopspoging voor zijn tanende televisieprogramma. Al langer blijkt dat Paul de Leeuw het niet meer heeft.”

  Is dat humor of is dat humor?

 18. Chiel

  Snafu tv was al een HEEL stuk beter dan vorige week. Die lachband is gelukkig helemaal weg. Verder zitten Jaap en kelly ook niet meer de hele uitzending aan de desk. De intro van Jensen en Jan was perfect. Alleen de filmpjes met Kelly en Jaap waren toch best wel slecht; saai, langdradig en vooral niet grappig. (CP)

 19. Craig

  Dit programma staat zwaar verkeerd geprogrammeerd. Ik hou wel van Jensen humor maar ik hou ook van de TV kantine.

 20. aj

  De show ziet er goed uit alleen de inhoud is waardeloos.

 21. Tim Faak

  Ik vond het best wel okee. Mooi betoog over Carice van Houten, en zonder lachband inderdaad, maakt het wel meteen beetje oprechter. Moest wel lachen om Kelly, moeizaam gelul bij CDA. Jaap was minder. Sowieso teveel filmpjes. Ben benieuwd naar volgende, hoop dat Jensen z’n vorm gaat vinden. Dan kan hij wel een aanwinst zijn…

 22. mediaboer

  SNAFU is K U T, Jensen de talksow is K U T, en Jensen zelf helemaal. En laten we het niet hebben over die gnoom die altijd op de bank zit bij m. het begint met een J en endigt op razzia

 23. robie

  @ Tim Faak….Oprecht?! Jensen is nog nooit oprecht geweest…Slecht interviewer…gewoon net zo B/C als zijn gasten. Zeuren over andere programma’s, maar zelf nog slechter scoren…nee dan ben je geloofwaardig!

 24. Jan

  Het kan niet anders dan dat Jensen gaat stoppen! je kan toch niet zo blijven presenteren? het enige dat goed is, is zijn Engels! Maar daar maak je geen goede talkshow mee, laat staan een goede host te zijn! Robert, je doet er beter aan om zelf te stoppen, want anders trekt iemand wel de stekker eruit!

 25. moi

  kan iemand jensen zeggen go home? is een rijk opgevoed ,een vroeger veel gepeste moddervette antisociaal, die KUNNEN niet aardig voor anderen zijn. en niet tegen hun verlies, trappen naar koffietijd uit eigen falen…. hoogmoed komt altijd voor de val!

 26. Jimm

  Reactie op Jan: Denk dat RTL Jensen lastig kan wippen nu. Hij koopt zijn zendtijd in van eigen geld toch?

 27. Johan B.

  Terechte afstraffing voor dit personnage. Blijft zonde dat hij zijn talent zo verknald aan “wanstaltige” gasten als Jaap en Kelly.

 28. Joop

  hahaha

 29. PDC

  Uiteindelijk krijgt iedereen wat hem of haar toe komt zeggen ze wel eens..

 30. Buster

  Aaaaah wat is die show tenenkrommend slecht. Het doet letterlijk pijn hoe Jensen de hersens van zijn publiek volschijt met deze pulp. Au Au Au!

 31. kutjensen

  Wat is die Robert toch een idioot geworden. Ooit de koning der talkshows, nu een dikke hoop stront. Ik was altijd al een Jensenfan, en ik vond snafutv ook redelijk leuk. De laatste tijd werd die echter slechter en slechter. Hij nodigt gisteren bij Jensen iemand uit die een jaar geleden met Britains got Talent meedeed en doet doodleuk alsof het recentelijk is. Zijn gasten zijn niet meer leuk, zijn filmpjes zijn zo verschrikkelijk! Soms zie ik een filmpje voorbij komen die hij 1 jaar geleden of bij snafutv ook gebruikt heeft. De filmpjes zijn daarnaast zo overdreven langdurig, man houd gewoon een interview of kom met leuke filmpjes! Na gisteren ben ik definitief gestopt met jensen, wat een verschrikkelijke show is het nu. Ik kan er om huilen van het lachen. Hij doet gewoon maar wat en probeert het zo erg op te leuken door een lul te zijn (beledigen van oudgasten), maar het mislukt volledig. En Jensen, je hebt je weken lang stuk gelachen om CQC, maar jensen en snafu tv doen het nog slechter haha! CQC had 175 000 kijkers en Jensen lachte beau vierkant uit op zijn snafu site. Jensen scoorden gisteren 1000 kijkers minder, terwijl het op een veel beter tijdstip uitgezonden wordt. Oohja? en je doet SBS 6 niet na
  DE NUMMER 1 ENTERTAINMENTSITE VAN NEDERLAND?
  HAHAHAHAHHA JENSEN GA WEG MET JE BOLLE VETTE KOP VAN TV IDIOOT

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.