Patricia Paay: ‘Heerlijk wat RTL me nu biedt’

Geplaatst op Mon 29 Mar 2010 om 10:56

Foto: SBS/ElvinPatricia Paay (60) verheugt zich zeer op haar samenwerking met RTL Nederland. Volgens de tv-personality is de overstap van SBS naar RTL rond. “Ik ga sowieso RTL Boulevard presenteren. Het is nog niet duidelijk of dat ik dat samen met Albert of als plaatsvervanger van Albert ga doen“, vertelt Paay maandag in De Telegraaf. Paay sprak donderdag nog met de leiding van SBS, die op vrijdag de deur sloot voor Paay. “Tina Nijkamp en Eric van Stade hielden tijdens een etentje een pleidooi.

Paay wil meer dan alleen jureren in Popstars en ging daarom vijf maanden geleden in gesprek met RTL. SBS wist daarvan. “Ik was, via mijn manager Wino Omtzigt, een paar keer benaderd door programmadirecteur Erland Galjaard of ik interesse had in RTL. Ik antwoordde hem dat ik het erg naar mijn zin had bij SBS, maar dat ik wel wat meer vastigheid wilde en graag ook andere dingen zou willen doen“, legt Paay uit. “Naar SBS toe hebben we altijd open kaart gespeeld.

Ze kan het goed vinden met Galjaard. “Ik kan goed opschieten met Erland. Hij is makkelijk benaderbaar. Daarin verschilt hij met Eric van Stade, de directeur van SBS. Ik wil gewoon goede televisie maken en schitteren.

SBS gooide vrijdag plotseling de deur dicht voor Paay en gaf aan niet ‘de hoofdprijs’ te willen betalen. Donderdag sprak Paay nog met SBS-directeur Eric van Stade en zendermanager van SBS 6 Tina Nijkamp. “Tina Nijkamp en Eric van Stade hielden tijdens een etentje een pleidooi. Ik had nog geen definitief besluit genomen. Misschien was ik ’s.nachts wel ineens wakker geworden met de gedachte: ’ik blijf toch maar bij SBS’“, zegt Paay. “Het gesprek werd soms best wel heftig. Aan het einde van de avond heb ik Tina en Eric laten weten dat zij uiterlijk vrijdagavond mijn besluit zouden horen. Ze wilden me graag houden, dat was wel duidelijk. Wat ze vrijdag ineens naar buiten hebben gebracht, zo is het dus niet gegaan.”

Paay snapt niet dat SBS over ‘de hoofdprijs’ sprak. “Waarschijnlijk hebben zij zich laten leiden door verhalen die in de wandelgangen de ronde deden. Ik weet het niet. Ik heb ze wel duidelijk gemaakt dat ik naar de voorstellen van RTL luisterde. Ik vind het erg jammer dat zij het zo hebben gedaan.

Ze wil nu een tweejarig contract tekenen bij RTL. Naast RTL Boulevard, gaat ze meer tv-programma’s maken. “Natuurlijk zijn er de geruchten over een programma waarbij er een man voor mij zal worden gezocht. Er is inderdaad een productiemaatschappij die dit dolgraag wil doen. Op dit moment denken we erover na. Het wordt een showprogramma dat speciaal rond mij wordt opgebouwd.

Ik vind het heerlijk wat RTL me nu biedt. SBS heeft mij dat niet geboden.
77 Reacties op “Patricia Paay: ‘Heerlijk wat RTL me nu biedt’”


 1. Weer wat nieuws...

  SBS Group eat your heart out!!!

 2. !#Michael#!

  Gefeliciteerd Patries! Leuk :D

 3. Drama Queen

  Wat een trieste bende daar bij rtl
  Als die schuif bij boulevard op de stoel van Albert zit zap ik hard weg.

 4. Kim van der Laan

  Vraagje tussendoor; Waarom noemt men haar La paay en diva ?? kvind het zo lachwekkend eigenlijk, als ik aan diva denk denk ik toch gauw richting; Barbra Streisand, Celine Dion, die in ieder geval kunnen zingen…. of je het nou mooi vindt of niet, een stem hebben ze, en een ander gedarg vertonen… en geen Toyboy hoeven te hebben om aandacht te krijgen.. enz enz enz

 5. Haasje

  Reactie op Drama Queen: Zoveel klasse en glamour direct na de maaltijd, ik kan er ook niet tegen! Ik zap met je mee :lol:

 6. Anonymous

  lik lik lik Erland lik lik lik

 7. Nico

  Ze hoort op Nederland 1 bij het programma tussen Kunst en Kitsch, we zijn wel een keertje uitgekeken op deze antieke tante, die denkt dat ze er nog bij hoort, ik hoop alleen niet dat Jan Slagter haar in huis haalt

 8. PIETER

  Loop maar niet te hard van stapel Patricia!
  Voor dat je het weet sta je weer op straat.
  RTL is een wolf in schaapskleren.
  zou maar heel goed de kontrakten lezen!

 9. Hans Anders

  Reactie op Kim van der Laan:
  Naar Nederlandse showbizzmaatstaven is zij kennelijk een Diva.
  Klein landje. Hard schreeuwen.

 10. Hansje

  Ze maakt zichzelf verschrikkelijk belachelijk het is een mens van niks ze wil alleen maar op de voorpagina en op de tv ze denkt dat ze alles mag en kan iemand beoordelen is ze helemaal niet geschikt voor.en Laat ze maar iemand nemen van haar eigen leeftijd.Haal ze maar helemaal van de buis.

 11. Drama Queen

  Reactie op Anonymous: Nee zuig zuig zuig

 12. Anonymous

  “Ik vind het heerlijk wat RTL me nu biedt. SBS heeft mij dat niet geboden.“ Waarom beweer je dan dat SBS niet moet luisteren naar verhalen in de wandelgangen. DIe verhalen kloppen dus wel, zeg je nu zelf.

 13. Hanssie

  Ik kan niet wachten op haar eigen programma :(

 14. Lies

  Reactie op Kim van der Laan: Ze heeft vroeger o.a. met haar zus gezongen, ze noemden zichzelf de Star Sisters. Heeeeeeeel lang geleden, volgens mij is rond die tijd ook de stoomlocomotief uitgevonden.

 15. B.K.

  Ging Henk-Jan Smits destijds niet om dezelfde reden weg bij RTL? Hij zei toen dat hij meer wilde dan jureren bij Idols en X Factor, en dat juist SBS hem dat kon bieden. Nu dus exact dezelfde situatie, maar dan de andere kant op. Ach, staan ze in ieder geval weer quitte.

  Wat zijn er eigenlijk veel blonde vrouwen die op de commerciële televisie programma’s presenteren. Irene Moors, Linda de Mol, Wendy van Dijk, Nance, Tooske Ragas, Patricia Paay.

 16. Haasje

  Reactie op Hanssie: Ik zet mijn teiltje ook al vast klaar :(

 17. SBS Fan (De familie zender van Nederland)

  Patricia Paay is zonder meer een bijzondere vrouw maar een topper….? Helaas. Zij heeft echter gelijk dat zij het maximale eruit probeert te halen ze over de houdbaarheids datum heen en ze wil zekerheid. Als RTL dat wenst te betalen, heeft ze gelijk dat ze gaat. Zaken zijn uiteindelijk zaken!! Patricia veel succes en ik hoop dat jij en Gerard best friends forever (BFF) blijven, lekker uitpraten met ene goed glaasje wijn! Byee

 18. petervanzwam

  Een echte diva is Willeke Alberti,Niemand kan deze vrouw evenaren
  meer dan 50 jaar aan de top in Nederland, en nog zeer populair,
  in het land,of waar ze ook komt,bij jong en oud publiek is ze nog zeer
  geliefd.een eigen tv show zou haar niet misstaan, want ze kent het vak als geen ander.

 19. Daan

  En zo wordt deze vrouw nog (nergens op gebasseerd) arroganter en zelfingenomener dan ze al was. Ik zal er wel geen verstand van hebben, maar waarom wordt er zo om deze vrouw gevochten? Ze is ver buiten de 20-49 doelgroep en zal de mensen in deze doelgroep ook niet aanspreken. Waarom wil RTL dan zo graag met haar in zee? Wil men het aan SBS6 verloren campingvolk terugwinnen?

 20. Haasje

  Reactie op Lies: Ha, ha, ja met een medley van de Andrew Sisters van voor en tijdens WOII. Dat was nog eens origineel!

 21. M@rk-Bred@.

  Had ze niet beter naar Omroep Max kunnen gaan? Dat past beter bij haar (leeftijd)…:-)

 22. Anonymous

  Reactie op Hansje:
  Echte artiesten hebben niet zoveel aandacht nodig, komen altijd terug
  en hebben altijd werk , hoeven ok niet in de blaadjes, en staan nooit
  op de voorgrond.

 23. Lies

  Voor de liefhebber, pass mij ook even een teiltje : http://www.youtube.com/watch?v=gNarltMis-Y

 24. Haasje

  Reactie op Lies: `Je moet toch toegeven, dat was wel een sensationeel optreden van onze diva. Wat kon die meid playbacken zeg :lol:

 25. Anonymous

  Reactie op Daan:
  Het zou me niets verbazen, als RTL ook een familiezender wordt
  voor een doelgroep 20-80

 26. Tetje

  Triest en treurig dat deze wandelende bos met haar op 2 naalden zo nodig op de buis wil blijven. Kan ze wat? Heeft ze wat te melden? Nee ze wil haar life style behouden die ze in economisch gouden tijden opgebouwd heeft met gebakken lucht. Krampachtig aan deze laatste strohalm vasthouden is nogal sneu want je weet van te voren al dat ze om gaat vallen. En daarin is ze niet de enige. Nu gaat pas goed duidelijk worden wat een opgeklopte leegheid die co’s altijd zijn geweest. Er zullen in deze krisis heel wat van die zogenaamde ‘grootheden’ kopje onder gaan en weer gewoon een Jan met-de-pet leven moeten gaan lijden. Want de Gouden tijden dat je niets hoefde te kunnen en toch makkelijk rijk kon worden zijn voorbij.

 27. James

  Als ik iets uit de PREHISTORIE wil zien kijk ik wel naar DISCOVERY. Ik snap niets van de Patricia ophef, Het fossiel genaamd Paay kom op zeg! Teken alsjeblieft een contract voor 10 jaar bij de Nederlandse Moslim Omroep… Go !! Weg van de buis die vrouw. Weg uit media. Theo Maassen had gelijk. Alleen begrijpt ze het zelf nog niet…

 28. Haasje

  Reactie op Tetje: Inderdaad het is onvoorstelbaar, gewoon pijnlijk en triest! En voor wat het laatste betreft, ik hoop van harte dat je gelijk krijgt!

 29. whoo!!!

  Hey patries.. Een vraagje “Was hij nou echt zo hard,,die oerknal”

 30. lilian

  Ik dacht dat de RTL wil verjongen. De oudere moesten in diverse programma’s verdwijnen, zoals hans en mireille toen bij koffietijd. Dan halen ze zo’n oude tang binnen, die schreeuwt om aandacht. Nu keek ik toch al niet naar die jury programma’s. De juryleden vinden zichzelf belangrijker dan de kandidaten.

 31. Weer wat nieuws...

  Paay is een fenomeen!!! alle domme reacties hier…. blijk van onvoldoende info over deze Grande Dame!!!

 32. Jacobse

  Reactie op Tetje:
  Goed zo Tetje, wat een gezeik zeg! dat mokkel verbeeld zich nog al wat
  bij ons in Den Haag lopen er meer mooie stukken rond, kunnen zo op tv
  gegarandeer voor 3 miljoen kijkers ,makkelijk zat
  mag ik effe een teiltje

 33. Haasje

  Reactie op Weer wat nieuws…: Een fenomeen……………verklaar je nader!
  Rita Reys mag zich “Grande Dame” en “First Lady of…” noemen en Trijntje Oosterhuis is goed op weg om in de toekomst een gooi naar een dergelijke titel te doen.

 34. Daan

  Reactie op Weer wat nieuws…: grappenmaker. Voor deze titel moet je wel iets gepresteerd hebben en dat heeft zij simpelweg niet. Ze is een soort van Paris Hilton: wel bekend maar niet door eigen kunnen.

 35. GossipGirl

  Niet niks om bij de grootste commerciële omroep van Nederland te mogen gaan presenteren!

 36. JaJa

  Ik vind het top. Patricia is al sinds ze een kind is bekend. Dat je dan op je 60e nog zoveel los weet te maken, positief en negatief, dat is op zich al een hele prestatie.

  En mensen die beweren dat ze niets gepresteerd heeft, weten duidelijk niet waar ze het over hebben. Ze is lange tijd een zeer bekende zangeres geweest, die vele hits heeft gescoord.

  Ik zeg: top Patries, dat je weer, of eigenlijk nog steeds, aan de top staat.

 37. Haasje

  Reactie op Daan: Precies, bekend om wat middelmatige prestaties uit een zeer ver verleden en verder bekend om het BN’er zijn en daarmee een hele vette boterham verdienen. Mensen trappen er nog steeds in. Prima, maar ga daar a.u.b. geen titels aan verbinden die zij bij lange na niet verdiend heeft, dat is lachwekkend!

 38. Stille

  oh help me lord. Erland, je bent een kei in programmeren, maar je hebt echt een rare smaak qua vrouwelijke presentatoren.

 39. peter

  Wat mij betreft wordt ze de vervanger van Albert Verlinde. Niet alleen als hij er niet is, maar ALTIJD. Ik kijk liever naar Patricia dan die relnicht met zijn zure bek……Wat een zelfingenomen pisnicht met zijn flauwe grappen is dat.

 40. Anonymous

  Mevrouw Paay,

  Gefeliciteerd!
  Uiteraard is u een grote talkshow gegund.
  Ongetwijfeld zult u met uw grote persoonlijkheid en interview-skills de vrouwelijke Larry King of David letterman worden.
  U zult de belangrijkste politici en grootste artiesten ontvangen in uw show.
  Wapperend met uw mooie blonde manen en korte kokette lijfje zult u menig mannelijk gast charmeren.
  Die spierwitte tandjes zullen mooi te zien zijn op het tv-scherm.
  Ik kan niet wachten mevrouw Paay…

 41. TeeVeetje

  Gaat Granny Paay Boulevard presenteren ? Dat heeft ze al een keer gedaan en toen is ze jammerlijk mislukt , stotteren , verspreken en niet kunnen presenteren waren haar deel !!!! Als RTL de halve SBS-stal binnen gaat halen dan is het zo gebeurd met de kijkcijfers van RTL . Ook denkt ze een GROTE show te kunnen dragen , nou met haar kwaliteiten is het dragen van haar PRUIK het hoogst haalbare !!!!!!!!

 42. wachtmaar

  Reactie op Haasje: Trijntje Oosterhuis is goed op weg… dit bedoel ik dus… deze persoon Haasje… what’s in the name… weet niet waar hij of zij het over heeft. Patricia heeft al zoveel op haar conto staan… hoe durf je dat met Neerlands valse kraai Trijntje te vergelijken!!

 43. Anonymous

  Kijk nooit meer na Sbs6 en Popstars en deze diva waren een van deze redenen om niet meer te kijken. Ik kijk ook al nietm eer na life 4 you omdat het te veel Sbs6 uitstraat waaronder Paay. Dat terwijl ik altijd keek.

 44. frank

  Reactie op wachtmaar:

  “Patricia heeft al zoveel op haar conto staan…”
  Proest…duidelijker kan het ook bijna niet meer…bij elke stap die ze maakt, vraagt ze zich af hoeveel geld ze ervoor krijgt.
  Zelden zo’n grote golddigger gezien.

  Zelfs Patty B. is hier een onschuldig kind bij.

 45. Lies

  Reactie op wachtmaar: Jaha, die Paay heeft menig Edison en Gouden Harp op de schoorsteenmantel staan…

 46. Haasje

  Reactie op wachtmaar: Het is “zij” en ja dat durf ik en zeker nadat ik Trijntje een aantal keren live heb gezien en gehoord. Ik verwijs je graag naar “Beter Horen”! Ik vroeg trouwens : Verklaar je nader!

 47. 2.0

  oke wie wordt de man van froukje komt dus terug alleen dan met patricia als ik het goed lees, stiekum hoop ik ook wel dat hollands got talent naar rtl gaat kdenk dat hun die show net iets mooier neer kunnen gaan zetten

 48. Freek

  Trijntje is zeker een diva!

 49. jeroen

  Reactie op Lies:

  Heeft ze ook geen grammy en Emmy award gewonnen????

  PS: eigenlijk heel flauw en het lijkt allemaal op niet gunnen, maar dat mens is zo nep en afschuwelijk dat je er helemaal onpasselijk van wordt.
  Dacht dat er bij RTL wel verstandige mensen zitten, maar schijnbaar niet….

 50. Weer wat nieuws...

  Reactie op Haasje: Haastje was er weer snel bij om HAAR haat jegens La Paay te uitten… Maar ik moet Wachtmaar toch bijvallen, ik heb Trijntje vaker live gezien en dat was meerdere malen niet om aan te horen!!

 51. nietsnutten

  Mensen… ga ‘s wat doen met je leven!!! verspil je tijd niet hier om je gal te spuien

 52. petervanzwam

  Reactie op Freek:
  Het is een gewoon zangeresje hoor! wel populair maar verder niks

 53. GossipGirl

  Bij SBS6 hebben ze een keer jong talent nodig!
  Zoals Lauren Verster, Nikki Plessen en Valerio. Geloofwaardig en met inhoud.

 54. inge

  Valerio geloofwaardig? Als ik naar hem kijk dan denk ik ‘neem je het vak nou serieus of zit je alles maar voor jan met de korte achternaam te nemen?’ Die gast heeft dus geen! talent. Dat geld ook voor Lauren Verster, ontzettend nep, zelfs Gigi Ravelli kan het beter doen! Nikki Plessen doet het overigens wel heel goed!

  Tja SBS gaat gewoon de grond en en wordt de nieuwe Talpa… Het enige leuke van SBS vind ik Shownieuws en Hart van Nederland en de films. Voor de rest is het allemaal zo nep en die reclames van hun ‘Het Programma Waar Heel Nederland Over Praat!’, blegh!

  Wees blij dat het Patricia is en niet die gorilla van een Patty hoe heette ze ook alweer?

 55. Anonymous

  Als Gerard slim is stapt hij ook naar RTL: kunnen ze weer Gordon en Joling over de vloer maken!

  Als Gerard en Patricia weg zijn blijft er niks meer van SBS over:

  Tooske, Nance, Henk Jan, Patty, Victor, Marleen Sahoepala, Cilly Dartell en die andere meiden met die rare namen van Hart van Nederland en Uri Gellar hahahahahahahhahahaha allemaal non talenten!

  RTL om er een paar op te noemen:
  Wendy, Carlo, Irene, Martijn, Loretta, Quinty, goeie nieuwslezers, Angela, Robert: allemaal presentatoren met een goede inhoud!

 56. Anonymous

  Hahahaha en we vergeten Beau met zijn geflopte programma’s!
  ‘Beau laatst nog met zijn overstap: SBS biedt me meer dan RTL’, hahahah alleen met Ik Hou Van Holland en Deal Or No Deal scoor je een miljoen mensen met en met CQS en Hole In The Wale stuk of vijfduizend! hahahahahah trouwens Beau is ook een non talent veels te druk, nep en overdreven, ik denk dat Ik Hou Van Holland zelfs beter scoort dan die domme Beau!

 57. Tim

  Reactie op Anonymous: Ik denk niet dat RTL dat megasalaris van Gerard er nog bij kan hebben…

 58. robster16

  De enige formule waar ik Pay nog wel in zou kunnen zien is zo’n “Cougar Zoekt Prooi” ofzo. Zoiets als Froukje de Both eerst had. Allemaal jonge mannetjes die door La Paay gekeurd worden en haar het hof proberen te maken. Beetje reality meets dating programma “Wie Paait La Paay”. Maar ja, ze is nu al aan de vent. Voor de rest zie ik haar weinig interessants doen. RTL Boulevard is niet haar sterkste punt en jureren in een TALENTENjacht is wat mij betreft ook een beetje ongeloofwaardig. Misschien dat zij een soort Glamourland moet gaan doen, zoals Gordon dat deed, maar dan wat meer internationaal. “Jetsetten met Paay”…

  OF, een taarten – bak programma “Pie’s With Paay”

 59. Jules Winnfield

  Reactie op Tim:

  Vast wel… maar het is zonde van het geld.

 60. Frenkie

  Reactie op Anonymous: Je eerste RTL-talent is toch echt pas groot geworden bij SBS. Dus zulke non-talenten werken er nou ook weer niet bij die zender. Wat zijn de meeste reacties hier toch kortzichtig en kinderachtig.

 61. Haasje

  Reactie op Weer wat nieuws…: Wat snelheid betreft win jij het toch echt van me vandaag. Zo te zien gaf jij de eerste reactie hierop! Zoef…..

 62. wachtmaar

  Het ging toch over La Paay en niet over snelheid… stay on topic!!

 63. Frank

  @Frenkie, nee hoor Wendy zat bij Wie ben ik bij RTL. Zij is begonnen bij RTL!!!
  Ik ben het eens dat het verder een inhousloze reactie was, maar feit blijft dat er weinig eigen talent is bij SBS… Dat maakt ze een zender zonder gezicht..

 64. Haasje

  Reactie op Weer wat nieuws…: OK, on topic dan, ik heb la Paay nog nooit live horen zingen. Ik heb haar op TV alleen ooit heel lang geleden vaak zien playbacken. De vraag die hier door mij en door nog enkele anderen gesteld werd was: waaraan verdient zij een titel als “fenomeen” en “Grande Dame” ? Daarop heb ik nog geen zinnig antwoord gehoord.

 65. Kaj (MediaPrimeurs)

  Reactie op Anonymous: Beter dan programma’s in de doelgroep 3-12 (MNIM)

 66. J.Goling

  Kom kom zo erg is het niet, nog maar een paar jaartje.s en dan kan het arme mensje van haar zuur verdiende aowtje gaan genieten. Dat zal tegen die tijd waarschijnlijk ook maar het enige zijn wat ze nog heeft vrees ik.

 67. Bralaap

  Reactie op Lies:

  Haar eerste sexatribuut was ook op stoom.

 68. Coke jij?

  Heb je haar wel eens horen zingen? Mijn rookmelder klinkt beter! Voor de rest mag ze van mij bij de Efteling gaan werken bij de andere kabouters.

 69. Pielemuis

  @Peter:

  Jij ziet liever oma Paay omdat jij Verlinde zelfingenomen vindt. Maar dan ken jij oma niet want die is niet veel beter. Oma Paay vindt zichzelf ook nogal geweldig.

 70. Erik

  Nou begin in januari maar met idols 5 met patricia als presentatie samen met een nieuwe presentator. bedoel we moeten wel verschil zijn met x factor niet dat martijn en wendy dat ook weer gaan doen.

 71. Laus

  Reactie op Erik:
  Nu je het over Idols hebt….
  Jerney wilde er toch mee stoppen? Paay in jury Idols 5!

 72. Sven L.

  Connie 2 weken terug in Life 4 You: “ik kom binnen 4 maanden met ‘n primeur”.

  Ik gok er zomaar op dat Connie & Patricia ‘Over de Vloer’ gaan voor RTL4, gezien de warme banden die Connie door de jaren heen heeft opgebouwd met oa. Wendy (dus ook Erland) en Albert Verlinde (schaduw-directeur van RTL4)

 73. Jan-Joost

  Wendy van Dijk mag wel oppassen met mevrouw Paay. Er staat toch echt duidelijk: Ze kan het goed vinden met Galjaard. “Ik kan goed opschieten met Erland. Hij is makkelijk benaderbaar. Daarin verschilt hij met Eric van Stade, de directeur van SBS. Ik wil gewoon goede televisie maken en schitteren.” Patricia lijkt na Adam Curry zich helemaal los te gaan op mannen, of ze jong of getrouwd zijn. Maar ik zou haast denken, dat ze bij “gesprekken” met RTL meer heeft gedaan dan onderhandelen….

 74. moi

  vrouw met weing klasse. alles om in de aandacht te komen, en een tv programma presenteren tja daar moet je toch echt meer hersens voor hebben hoor!

 75. Erik

  Reactie op Laus: jah precies,de jury van idols 5 zou ook kunnen. het kan allemaal want rtl heeft nog nooit officieel laten weten dat idols niet meer zou terug komen ofso.

 76. Renee

  … WAAROM?! RTL verjongen? Ik lig al zeker tien minuten dubbel.

 77. AnneMArie

  Is http://www.dutchcougar.nl iets voor La Paay?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.