RTL 8: ‘The Tudors kroon op onze programmering’

RTL 8 gaat de met meerdere Emmy’s bekroonde historische serie The Tudors uitzenden. Vanaf zondag 7 februari is het eerste seizoen uit 2007 voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Dat heeft RTL 8 bekendgemaakt. “Met het spel van Jonathan Rhys Meyers, de wonderschone kostuums en locaties en een groot aantal internationale Awards op zak is ‘The Tudors’ de koning van de dramaseries en een kroon op de programmering van RTL 8“, vertelt een woordvoerder van RTL 8.

In The Tudors staan Koning Henry VIII en zijn gevolg centraal. “Het sexy historische drama, met in de hoofdrol rijzende ster en sekssymbool Jonathan Rhys Meyers, is een van de meest opvallende series van de afgelopen jaren. Critici hebben The Tudors met open armen ontvangen en zijn vol lof over de getalenteerde cast en de historische, realistische sfeer die de dramaserie uitademt. Het is een grote hit in de VS en Engeland en op dit moment wordt er gewerkt aan het vierde seizoen.”

Koning Henry VIII is een Engelse vorst die heerste in de periode 1509 – 1547. “Geen stoffige geschiedenisles, maar geweld, seks en passie. De makers hebben het heftige leven van de koning als inspiratie gebruikt om een intens en rauw verhaal te vertellen. De historische feiten zijn in de serie daarom ondergeschikt aan de sfeer, de intrigerende verhaallijnen, de prachtige kostuums en natuurlijk de geweldige acteurs en actrices.”

The Tudors is vanaf zondag 7 februari tussen 20.00 en 22.10 uur te zien op RTL 8.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen