ONM-actrice: ‘Stop Roek Lips maar in de vriezer’

Geplaatst op Wed 02 Dec 2009 om 15:39

Foto: Nick van OrmondtONM-actrice Ilana Rooderkerk (22) zou de netcoördinator van Nederland 3, Roek Lips, graag in de vriezer stoppen. Dat bekent Rooderkerk deze week in Veronica Magazine. “Hij heeft in al zijn wijsheid besloten dat er geen plaats meer is voor ONM, terwijl BNN graag met ons verder wil. Daarover is nu ook een discussie ontstaan, want het is toch wel vreemd dat als een omroep door wil met een programma, een orgaan dat boven die omroep staat, dat kan tegenhouden“, laat Rooderkerk weten.

De beslissing om vanaf mei 2010 te stoppen met ONM, vindt Rooderkerk onbegrijpelijk. “Het is des te vreemder als je bedenkt dat wij met ONM iedere dag 400.000 kijkers trekken en vorig jaar nog vele nieuwe leden hebben geworven voor BNN. Tweede Kamerlid Joop Atsma van het CDA heeft over het stoppen van de serie en de rol van Lips zelfs Kamervragen gesteld. Laat Roek Lips dus maar een tijdje in de vriezer zitten, dan kunnen wij lekker doorgaan met ONM.

Volgens Lips kijken er te weinig jongeren naar ONM. “Slechts twaalf procent (46.000 kijkers) bestaat uit de groep 13 tot 19-jarigen“, liet hij eerder weten.

BNN laat woensdag weten dat de soap juist wel populair is onder jongeren. “ONM trekt gemiddeld 413.650 kijkers (november 2009), waarvan het grootste deel in de doelgroep 13 tot 19 jaar. De serie staat regelmatig in de top 3 van best bekeken programma’s op uitzendinggemist.nl en is zowel online als via de mobiel te zien.
27 Reacties op “ONM-actrice: ‘Stop Roek Lips maar in de vriezer’”


 1. Martijn

  Ze heeft een punt. Die netmanagers hebben veel macht. Te veel?
  Als een omroep iets wil uitzenden, moet dan toch eigenlijk gewoon kunnen.

 2. David (2)

  omg… gaat nou ook al zo’n klein acteermeisje zich ermee bemoeien?

  Als BNN zo graag er mee door wil, moeten ze commercieel gaan. Kijken of ze het dan nog zo graag willen met de huidige kijkcijfers. Face it, het is over. Niet voor niets zijn zowel RTL als SBS niet geinteresseerd. Niet voor niets is SBS toendertijd -helaas- gestopt met Goudkust. Ze zou hem graag ‘in de vriezer willen stoppen’…. serieus, hoe kinderachtig kan een reactie zijn?

 3. Randy Ryker

  Waarom programmeert men ONM niet in het Zappelin-blok? Zo tussen Teletubbies en Bumba in? Perfecte plek!

 4. Timor

  Reactie op David (2): Ze bemoeit zich er helemaal niet mee

  Dit werd aan haar gevraagd. Het ging over de inhoud van haar koelkast en toen kwam die vraag. Nou, en gelijk heeft ze. Dat zou jij ook zeggen als je na bijna 5 jaar ineens wordt ontslagen

 5. Mike

  Waar laat ze haar ijsjes dan?

  Achja, het is natuurlijk heel vervelend voor acteurs of actrices. Maar over twee jaar weet niemand meer waar ONM van start. 400.000 kijkers is te weinig.

 6. Insiders

  Reactie op Mike:

  400.000 kijkers is perfect voor de doelgroep waar ONM zich op richt. Hoe kom je hier nu weer bij, ook al geen verstand van kijkcijfers merk ik al weer…

 7. Frank | ONM Tha Bomb

  Tja, het is natuurlijk niet echt een onderbouwde uitspraak, maar Ilana (en BNN) hebben wel gelijk… ONM doet het goed onder de jongeren (beter dan veel andere programma’s op Nederland 3) en de kijkcijfers zitten in de lift.

  Van gemiddeld 300.000 – 350.000 de afgelopen jaren in deze tijd nu naar 400.000 – 450.000 is toch een verbetering.

 8. Danny van der Sluys

  Reactie op Martijn: Ik ben het helemaal met jou eens!Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: Met jou ook!

 9. melissa

  laat onm gewoon blijven dan is het gezeur ook op gehouden en je maakt een heleboel mensen blij!!!!!:-) XXXmelissa

 10. !#Michael#!

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb:

  De stijgende lijn in de kijkcijfers is nog steeds een goed voorteken. Met positief resultaat is er eventueel nog een commerciële omroep (denk aan RTL 5 of net 5) met een jonger kijkers profiel te porren voor een test periode van een half of misschien zelfs wel heel televisie seizoen!

 11. Bram

  Dit meisje is gewoon boos omdat ze nu een echte baan moet gaan zoeken.

 12. Anonymous

  ONM = Zielig, triest kindersoapje zonder enige klasse. Zelfs Anubis of SpangaS wordt nog beter gemaakt dan dit.

 13. Anonymous

  Reactie op Anonymous: joh en jij kijkt ze alle 3, elke aflevering? Nee. Dus dan kun je daar ook niet over oordelen ;)

 14. ilse

  Reactie op Bram: en ze geen opleiding heeft waardoor ze dat succesvol kan, ja dan zou ik me ook zorgen maken! ;)

 15. Anonymous

  Reactie op Anonymous:

  Ik heb heus wel eens een aflevering van Anubis of SpangaS gezien, hoor.

 16. gtstfites

  Reactie op Anonymous: helemaal eens maar meer dan de helft is 50 en trouwens mijn school lijkt net een soap

 17. s

  de mensen hier die zeggen dat ONM een kinderserie is, kijken geen ONM!
  deze soap heeft meer realistische verhaallijnen dan GTST naar mijn mening

 18. Anonymous

  Lekker ding

 19. Frank | ONM Tha Bomb

  Reactie op ilse: Het leven van Ilana Rooderkerk heeft altijd gedraaid om 3 dingen: Zingen, dansen en acteren. Al van jongs af aan volgde Ilana dans- en balletlessen. Tijdens haar middelbare schooltijd deed ze de vooropleiding van de Fontys Dansacademie. Na het behalen van haar schooldiploma werd ze gelijk aangenomen voor de vakopleiding. Daarnaast volgt Ilana al verschillende jaren zangles (vooral musical en popmuziek).
  In 2005 kwam echter ONM op haar pad: inmiddels speelt Ilana al ruim twee jaar de rol van Esmée Klein.
  Verder houdt ze zich veel bezig met muziek, ze schrijft haar eigen liedjes aan de piano en op de gitaar. Sinds kort treedt Ilana dan ook op met haar eigen bandje…

  Bron: Ilana.tv

 20. Anonymous

  Reactie op s:

  Daarom juist!

  Een soap hoort niet realistisch te zijn!

 21. Jaja

  @ ONM soapgrietje
  Truer words are never spoken

 22. Vincent

  Ze ziet er lekker uit!

 23. pietje

  Reactie op Anonymous:

  Helemaal gelijk!

  Waar komt dat toch vandaan dat mensen denken dat een soap beter is als het realistisch is. Soaps zijn niet realistisch, dat hoort bij het genre!

  Wie realistische zaken wil zien, moet een documentaire kijken.

 24. !#Michael#!

  Reactie op gtstfites:

  Hoeveel van de GTST kijkers is volgens jou 50 dan? Ook een heel groot percentage hoor!!!

 25. Ilse

  Reactie op Frank | ONM Tha Bomb: ik bedoel een echte opleiding Frank, waarmee je werk kan vinden wat niet afhankelijk is van een zenderbaas

 26. Erik

  Reactie op !#Michael#!: precies en nog wel ouder. ik bedoel mijn opa en oma van 77 en 76 kijken het nog steeds en zo ken ik wel meer ouderen. dus er kijken genoeg ouderen naar gtst en onm ook wel hoor.

 27. Ellen

  Weet je wat ik mij afvraag..

  Hoe ze de leeftijd komen van de kijkers… Volgens mij weten ze echt niet wie er voor de televisie zit.. En bnn weet dan ook echt niet hoe oud ik ben!

  Ik vraag me ook af of ze de kijkers via de site ook meetellen. Ik weet zeker dat er heel wat kijkers zijn die het via de herhaling terug kijken!

  Ellen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.