Kijkers kiezen favoriete Mies Bouwman-fragment

De AVRO roept televisiekijkers op om op de website mies80.avro.nl te stemmen op zijn of haar meest favoriete fragment uit alle tv-shows van Mies Bouwman. Dat heeft de AVRO woensdag bekend- gemaakt. Het fragment met de meeste stemmen zal vertoond worden in de tv-show Mies 80!, die op 30 december te zien is op Nederland 1. “Een avond vol verrassingen voor jong en oud met unieke optredens en gedenkwaardige fragmenten uit haar programma’s“, zegt een woordvoerster.

Het speciale programma is een eerbetoon aan Mies Bouwman, die dit jaar haar 80ste verjaardag viert. “In het programma passeren tal van vrienden, collega’s uit het vak en familie de revue. Voor één keer is Mies zelf het stralende middelpunt in een programma dat wordt opgenomen in Theater Het Park in Hoorn.

Mies was op 16 oktober 1951 één van de eerste omroepsters op de Nederlandse tv. “Ze stal de harten van het publiek met de televisieactie Open het Dorp in november 1962 en bleef jaren aan de top met programma’s als Mies en scene, Mies, Zo is het toevallig ook nog eens een keer, Een van de acht en In de Hoofdrol. Iedereen heeft wel een favoriet televisiemoment uit een van de programma’s van Mies. Op mies80.avro.nl kan men een fragment uitkiezen.”

Mies 80! is op 30 december om 21.25 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen