VARA lanceert nieuwe website Joop.nl

Geplaatst op Tue 03 Nov 2009 om 13:02

Foto: Boyd Smith PhotoDe VARA heeft dinsdag de nieuwe site Joop.nl gelanceerd. De omroep zal op het nieuwe adres onder meer nieuws en opinies van verschillende opiniemakers publiceren. “De VARA vindt het belang- rijk dat het debat op internet niet alleen door rechtse krachten gedomineerd wordt. Er bestond in Nederland nog geen progressieve, positieve debatsite voor een brede doelgroep. Met de komst van Joop.nl komt daar verandering in“, vertelt VARA-programmadirecteur Frans Klein dinsdag over Joop.nl.

Joop.nl staat onder eindredactie van internet-journalist Francisco van Jole en programmamaker Maarten van den Heuvel. “De opinie- en debatsite Joop.nl richt zich op een breed progressief publiek“, vertelt een woordvoerder. “De site voorziet in de behoefte aan nieuws, opinie en debat door het op een prikkelende manier presenteren van nieuws, het publiceren van opinies door een keur aan opiniemakers én het losmaken van constructief debat. Bezoekers die zich registreren kunnen reageren op het nieuws en de opiniebijdragen.”

Zie ook: Joop.nl.
15 Reacties op “VARA lanceert nieuwe website Joop.nl”


 1. Annemarie

  He he. Eindelijk een antwoord op al die vreselijke populistische weblogs als Geenstijl. Goed initiatief. Aan goede sites is in Nederland een groot gebrek.

 2. Jimm

  Dit klinkt als een goed en krachtig initiatief!

 3. Ukker

  Leuk, beter dan die flauwekul van robert kjærby jensen….

 4. JaJa

  Joop den Uyl zeker?

 5. Newhouse

  Laat ik dan de eerste zijn die hier zegt dat dit een verschrikkelijk idee is. Bovendien zal het binnen de kortste keren weer op zwart gaan.
  Francisco van Jole heeft een behoorlijk trackrecord met mislukte internet-projecten. Ook dit zal een mislukking worden. Alleen al het uitgangspunt ‘de linkse geenstijl worden’ gaat niet uit van eigen kracht.
  Typisch Van Jole, typisch een mislukkeling.

 6. Herculaas

  Dit wordt één grote mislukking.

 7. Jochem

  Inderdaad, dit wordt één grote mislukking. Linkse lulhannessen zijn niet populair, daarnaast wordt je er op de PO al mee doodgegooid. Niemand is hier in geïnteresserd, wederom zonde van onze zuur verdiende belastingcentjes. ;)

 8. Lies

  Typisch dat mijn comments zijn weg gemodereerd…..

 9. Jochem

  Reactie op Lies:

  Kan er mij wel wat bij voorstellen, zoveel onzin als jij doorgaans uitkraamt. ;)

 10. Simon

  Reactie op Lies:
  Ik sluit me aan bij mijn bovenbuurman. Jouw comments moet je lekker in een schriftje schrijven en steek er dan iedere maand de fik in… Voor jou beter en zeker voor ons!

 11. HJ

  Okay, tijd om er eens rechts tegenaan te lullen! Nog meer links gezever het land inslingeren! HOERA! Alsof we daar op zitten te wachten!!! Daar hebben we toch Pechtoldje al voor?!

 12. RonaldM

  Van Jole krijgt het toch iedere keer weer voor elkaar geld los te peuteren voor een kansloos web project.

  Toch best knap voor zo’n mislukkeling

 13. jaap17goos

  francisco ben al jaren fan en ik hoop dat dit ook leuk wordt
  jaap

 14. David

  Francisco van Jole is zo enorm mislukt en ook de Joop zal, in dat kader, mislukken

 15. Cees Verhoef

  Als je op die website om een discussie vraagt of dit soort projecten wel gesubsidieerd moeten worden, wordt je reactie niet geplaatst. Het rechtse antwoord op Joop kan toch ook worden betaald met private middelen? De staatschuld is enorm, maar alleen de publieke omroep hoeft niet te bezuinigen. Subsidieblogs worden gemaakt door mensen die geen verstand van het internet hebben. Wanneer zijn we nu eens klaar met de verzuiling?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.