Nick & Simon niet voor TROS naar Songfestival

Geplaatst op Wed 25 Nov 2009 om 9:45De TROS had graag Nick & Simon of de 3Js naar het Eurovisie Songfestival 2010 gestuurd, maar de Volendammers gaan niet op de uitnodiging in. Volgens manager Jaap Buys hebben zij geen tijd om mee te doen aan het muziekfestijn in Noorwegen. “De agenda’s zijn nu te vol. Over 2011 zouden we eventueel nog kunnen praten, want dan is er nog plek. Maar op dit moment gaat het niet ge- beuren“, zegt Buys bij RTL Boulevard. Het is nog niet duidelijk met wie de TROS nog meer in gesprek is.


39 Reacties op “Nick & Simon niet voor TROS naar Songfestival”


 1. Pistooltje

  Tuurlijk.. Tros duwt nog meer veren in de reet van de volendammers.. BAH!
  maak dan een talentenjacht.. maar ALWEER die volendammers.

  TROS = TOV = Trots Op Volendam.. Scheit zender.

 2. gogo

  als dit het niveau is waarop gezocht wordt, dan wordt het opnieuw niks. Wat wij in NL wel grappig vinden is nog geen winnaar in Europa.

 3. Haasje

  Ach het was een idee. Stuur een gezellige Nederlandstalige meezinger voor op een strandfeest of braderie en ……….. ja, compleet kansloos natuurlijk!

 4. robster16

  Uhm… net als je dacht dat het Eurovisie Songfestival niet erger af kan zakken…

 5. Martijn

  Wat een kortzichtige reacties hier weer. Ik denk juist dat we eindelijk weer eens goed zouden scoren als we Nick en Simon met een mooi Engelstalig nummer (dat willen ze graag) naar het Songfestival sturen.

 6. Jos

  Reactie op Pistooltje:

  Schijt is met een lange IJ, ongeschoolde sukkel.

 7. AK

  Tsjongejonge wat een reacties weer. Alhoewel ik geen fan ben, ligt het niveau van Nick & Simon toch vele malen hoger dan het bedenkelijke niveau van de gemiddelde songfestival-deelnemer van de afgelopen jaren. En zoals iedereen weet draait het daar al jarenlang niet meer om goede nummers en mooi kunnen zingen. Dus volle agenda’s of niet, ik zou het sowieso nooit overwegen. Complete freakshow is het toch geworden, dat songfestival?

 8. Freddie

  Ik zie het hier ook niet zitten om Nick en Simon zo grof af te branden!!!
  Wat ik wel vind is dat de TROS teveel op Volendam leunt, of er niets anders meer is dan deze inwoners.

  Het is goed dat een omroep het nationaal product weet te ondersteunen, maar er meer Nederland dan Volendam!

 9. Joost

  Ben echt niet anti nick en simon, maar dat is gewoon TE Nederlands…werkt gewoon niet op Europees niveau.. Snap niet waarom ze dat nooit begrijpen bij de publieke omroep..de toppers werken ook in NL maar daarbuiten begrijpt niemand er ook maar iets van.

 10. Lies

  Het songfestival, mensen waarom doet Italië al jaren niet meer mee? Omdat het helemaal niet om het zangtalent gaat maar om de act. Zo’n vertoning neem je toch niet serieus? Daar wil je toch eigenlijk als serieuze zanger helemaal niet aan mee doen?

 11. Doortje

  Volgens mij moet je homo zijn om het songfestival te kunnen waarderen (ik heb trouwens niets tegen homo’s). Sinds al die voormalig oostbloklanden erbij zijn gekomen is het gewoon too much. Misschien een nieuw songfestival organiseren, Benelux Eurosong?

 12. Robin

  Reactie op Joost:
  Nick & Simon kun je niet met De Toppers vergelijken vind ik, die zijn toch een stuk beter en serieuze qua ”act” enzo.

 13. Anonymous

  Ik kende ze enkel van naam maar heb ze een keer live horen zingen in een programma (de beste zangers van Nederland?) en ik was prettig verrast. Lijkt mij een hele goede keus.

 14. Robin

  Reactie op Anonymous:
  Ze gaan NIET. Lezen :P

 15. Pistooltje

  Reactie op Jos:

  En als je gaat reageren en dan gaat zeiken om een spelfout.. Dan ben je erg zielig Jos,

  Geschoolde Nurd.

 16. Anonymous

  Oh, jammer. Ik heb ook zo slecht geslapen. Mijn rug is als een plank.

 17. Sven

  De liedjes die Nederland instuurde scoorde altijd het beste in onze eigen taal…. verder zeg ik niks

 18. Randy Ryker

  Nick & Simon, de natte droom van ieder rechtgeaard Tokkie-meisje op het Songfestival? Goed plan. Ze zijn behoorlijk talentloos en zullen bij een enkele oude nicht aldaar wel do-able gevonden worden…

 19. Haasje

  Reactie op Sven: Je bedoelt in 1975, toen elk land verplicht was om liedjes in de eigen taal in te sturen, toen er nog maar 19 landen deelnamen, en vóór dat achterlijke televoting gebeuren. Dat was denk ik een totaal ander festival!

 20. wiero

  Nederland heeft werkelijk de afgelopen jaren nog nooit een goed geproduceerd liedje met een talentvolle artiest gezonden! mede DAAROM wint Nederland verre van!!! Het is allemaal vlees nog vis. Stuur óf een kwalitatief goed nummer, óf een aparte freakact.

  Nick en Simon valt middenin de catagorie vlees nog vis. Ik vind het een schande dat de Tros in deze vijver hoopt te vissen!!!!!!!!!!!!!!

 21. Robin

  Reactie op wiero:
  Jij beweerd dat Hind, Edsila en Glennis geen talent hebben en dus niet kunnen zingen? What the hell!

 22. Joost

  Reactie op Robin:
  Natuurlijk hebben die talent, alleen allemaal een ongelofelijk kutnummer… Vaak een saai, inspiratieloos gebeuren wat absoluutt niet blijft hangen..

  Reactie op Robin:
  Nee probeerder ook niet de toppers met nick en simon te vergelijken op die manier, ben het met je eens. Maar doelde meer op het feit dat wij in Nederland dingen waarderen die ze in het buitenland niet helemaal begrijpen. Denk dat Nick en Simon ook een beetje TE hollands zullen overkomen.

 23. Haasje

  Reactie op Robin: Deze dames kunnen allemaal wel goed zingen, echter, hun inzendingen zijn bij mij niet blijven hangen! Vorig jaar spande de kroon met de Toppers. Toen was het nummer, de act en de zang beneden elk peil! Veel bombarie en poeha vooraf en het zakte als een plumpudding in elkaar.

 24. Haasje

  Reactie op Joost: Precies, te Hollands. Leuk voor op een bedrijfsfeest in de Heineken Music Hall. Lekker met een borrel en allemaal meezingen. Met die gezellige Hollandse sfeer sla je internationaal gezien nog geen deuk in een pakje boter.

 25. Martijn

  Ik zeg Click Clack..

 26. Bob

  Reactie op Martijn: …en dat zou helemal nog niet zo gek zijn,

  ware het niet dat er (volgens mij) een minimumleeftijd voor de deelnemers is en dat het liedje speciaal voor dat Songfestival geschreven moet zijn. Misschien over een jaar of vier? Het is in ieder geval een verhaal dat opvalt, dus dan maken ‘we’ wel een kans.

 27. p.m.

  zou Normaal sturen of Bertus staigerpaip
  LEKKER ROCKEN DAAR IN NOORWEGEN

 28. Martijn

  Reactie op Randy Ryker:

  Nick en Simon talentloos? Haha, je weet volgens mij helemaal niks van ze. Heb je afgelopen zomer wel eens gekeken naar de beste zangers van Nederland? Wat Nick en Simon daar presteerden qua zang, daar vielen alle andere zangers stijl van achterover.

  Bovendien maken die gasten hele mooie liedjes. Niet te vergelijken met het wat plattere levenslied.

  Stuur die gasten met een mooi Engelstalig liedje naar het Songfestival en we zullen eindelijk weer eens in de top 10 eindigen.

 29. Joep

  Reactie op Martijn:

  Goed gezegd, veel mensen op dit forum denken: Oh, Nick en Simon komen veel bij de Tros, dus ze maken slechte muziek.

  Maar die jongens maken inderdaad hele mooie liedjes (Kijk omhoog, Hoe lang). Voor de 3 J’s geldt trouwens hetzelfde. ‘Bevlogen als vogels’ is een juweel van een nummer.

 30. Robin

  Reactie op Joep:
  Inderdaad N&S zijn top!

  Met de 3J’s heb ik persoonlijk niet veel.

 31. Newhouse

  Reactie op Joep: Nee, ik denk net andersom: ze maken slechte muziek, dus komen ze bij de TROS.
  Waarmee ik niets zeg over het talent van beide heren, ze kunnen best wel aardig zingen. Bovendien is het erg verstandig niet aan het Songfestival mee te doen. Maar of ze nou nummers maken die wij ons over 5 jaar nog herinneren ? Ik betwijfel het.

 32. Pistooltje

  Een goeie zanger moet een medley maken van alle nederlandse Nummers met een goeie dance tune eronder. Van dinge dong tot Shine. Dat zou wel scoren lijkt me.

 33. p.m.

  Reactie op Pistooltje:
  ja heel leuk , maar dat mag weer niet
  het lied hoort altijd nieuw te zijn

 34. Danny van der Sluys

  Gelijk hebben ze.

  Ze moeten eigenlijk telkens de winnaar van Idols/X-Factor er heen sturen. Die hebben moeten knokken en hebben dat echt recht om ons te vertegenwoordigen.

  Echt door het volk gekozen dan!

 35. Anonymous

  Ik vind de x factor winnaar ook niet zo’n heeel dom idee hoor. Iemand die jong is en natuurlijk uitstekend kan zingen met een GOED liedje dan wel..
  Toppers sloeg natuurlijk helemaal nergens op, en de liedjes in de jaren daarvoor waren zo enorm suf

 36. D@@N

  Nick en Simon kunnen weldegelijk zingen, maar die nummers zijn zo truttig en met het kaliber van ‘kijk mij eens de perfecte schoonzoon zijn’. Dit trekt Europa echt niet.

  Nick en Simon, 3J’s, Jan Smit en al die andere Volendamse ‘sterren’ zijn nou eenmaal truttigheid ten top en té hollands voor het Songfestival. Stuur je een Esmee Denters, Anouk of Nathalie Makoma naar het Songfestival dan maak je al meer kans.

 37. Joost

  Reactie op D@@N:
  totaal mee eens
  al vind ik esmee denters, als ze live uptempo nummers zingt, niet de beste zangeres (snel buiten adem e.d.).

 38. Henk

  Halleluja! Nick & Simon is TE Nederlands; daar stemt Europa echt niet op!
  Anouk, Van Velzen, Racoon, Ilse DeLange of toch Glennis Grace nog een keertje!!!!!
  Ik hou m’n hart vast voor de TROS! Het songfestival is bij de verkeerde omroep terechtgekomen. Had naar de AVRO gemoeten….
  Ik hou van het songfestival, maar zit echt niet te wachten op TROS-artiesten in Oslo. Zou me rot schamen! Dus absoluut geen Jantje Smit, Nick en Simon, Jannes, Frans Bauer etc…

 39. Robin

  Reactie op Joost:
  Ik vind Esmee Denters zowieso niet veel aan :p

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.