Bart Hettema verlaat RTL Nieuws voor EénVandaag

Geplaatst op Tue 10 Nov 2009 om 16:38

Foto: RTLBart Hettema verlaat op 1 februari 2010 het RTL Nieuws om aan de slag te gaan voor de actualiteitenrubriek EénVandaag op Nederland 1. Dat hebben de AVRO en TROS dinsdag laten weten. “De afgelo- pen zestien jaar heb ik bij RTL Nieuws een geweldige tijd gehad. Ik heb alles meegemaakt en kunnen doen waar een verslaggever van droomt. Dat heeft veel mooie verhalen opgeleverd. Maar door de jaren heen is bij mij wel de behoefte gegroeid om langere reportages te gaan maken“, legt Hettema uit.

EenVandaag biedt die ruimte volop. Dat geeft mij de gelegenheid om nieuwe vaar- digheden te leren omdat het maken van lange reportages een kunst op zich is. Bovendien kan ik me blijven bezighouden met wat ik het liefste doe: interessante, soms onbekende en gecompliceerde onderwerpen voor een breed publiek toegankelijk maken.

Jan Kriek, hoofdredacteur van EenVandaag, is blij met de komst van Hettema. “Met Bart Hettema halen we een zeer ervaren en bekende verslaggever binnen. Door de komst van Bart verwachten we nog meer spraakmakende nieuwsreportages te maken. Hij is iemand die op een zeer heldere manier het nieuws aan de kijker kan vertellen. We zijn er trots op dat hij bij ons wil komen werken.

Historiscus en Ruslandkundige Hettema begon zijn loopbaan bij De Gelderlander. In 1994 ging hij aan de slag bij RTL Nieuws. Eerst op de buitenlandredactie en sinds 1999 als algemeen verslaggever. Hij deed onder meer verslag van de tsunami in Zuid-Oost Azië, de oorlog in Kosovo en de aanslagen van 11 september in New York.
12 Reacties op “Bart Hettema verlaat RTL Nieuws voor EénVandaag”


 1. Bob

  Ik word vandaag de nieuwe schoonmaker bij de TROS ! Een persbericht volgt ….

 2. Mike

  Ik vind die kale verslaggever van RTL Nieuws wel schattig (niet Frits Wester).

 3. Jessica

  Reactie op Mike:

  Roderick Veelo?

 4. Sjoerd

  Ik denk dat hij deze bedoeld:
  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/achterdeschermen/)/components/actueel/rtlnieuws/services/gezichten/ads_versl_Jeroen_Wetzels.xml

 5. Sjoerd

  Nou, die link loopt niet helemaal lekker :S
  Ik bedoelde Jeroen Wetzels…

 6. Maarten

  Reactie op Bob: Dat zou in jouw geval al een hele carrière verbetering zijn.

 7. Tim

  Ik vind ‘t prima, de manier waarop Hettema dit aanpakt. Hij geeft goede argumentatie voor z’n overstap en doet niet negatief tegen de oude partij. Hierdoor onstaat bij mij sympathie en begrip voor hem.

  Succes bij de Avro/tros!

 8. rick

  Dus nu hebben ze weer een plaatsje voor Loretta… en die wilde juist zo graag weer terug ;)

 9. Willem

  if you can’t beat them, join them! welkom bij de P.O Bart! veel succes

 10. Jaap-Jeroen

  Nou, succes, zullen we maar zeggen.

 11. Jules Winnfield

  Reactie op Willem:

  RTL heeft de NOS vaak genoeg gebeat met breaking news.

 12. Luuck

  Kan Loretta deze baan niet overnemen en zich zo weer de buis op werken bij RTL? Ze is tenslotte journaliste.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.