Daphne Deckers betreurt commotie rondom BNTM

Geplaatst op Tue 27 Oct 2009 om 18:10

Foto: RTLDaphne Deckers betreurt de commotie die is ontstaan rondom haar programma Benelux’ Next Top Model (BNTM). In de uitzending van maandag was te zien hoe de slanke dames uit het programma ‘te dik’ worden genoemd. “Voor een gewo- ne Nederlandse meid hebben al onze kandidaten een prima figuur. Maar BNTM is een oprecht programma waarin meis- jes die fotomodel willen worden eerlijk te horen krijgen wat hen in de grote mode steden te wachten staat“, vertelt Deckers aan Shownieuws.

Volgens Deckers hebben ze geen dieet nodig. “Wij selecteren onze kandidaten omdat we ze erg mooi vinden en er in geloven dat zij een topmodel zouden kunnen worden. Een enkeling zou wat moeten stroomlijnen in de heupen, en dat kan makkelijk zonder dieet bereikt worden door gezonder te eten en gerichter te sporten.

Vooral modellenbureaus in Miami vonden de modellen in Benelux’ Next Top Model te dik. “De fotografen, modellenbureaus en modeontwerpers in Miami hebben aangegeven wat er in hún markt gevraagd wordt. Het feit dat Denise en Rosalinde nog steeds in BNTM zitten, geeft echter aan dat de Nederlandse jury wél openstaat voor modellen die misschien niet helemaal binnen de modematen vallen.”
31 Reacties op “Daphne Deckers betreurt commotie rondom BNTM”


 1. celio

  Ik vind het niets te dik…die magere garnalen zijn totaal niet om aan te zien…zakken met botten zijn het. En RTL breng zulke gevaarlijk maar dan ook zeer gevaarlijk programma`s op het buis??? RTL denkt echt alleen maar aan geld, geld, geld dat en mensen dood gaan daar willen ze niets van weten, Schaam u

 2. Fleur

  Groot gelijk. Wat een gedoe, deze meisjes willen model worden en horen te beschikken over modellen maten. Topsporters horen ook aan bepaalde eisen te voldoen.

  Maarja, om alle commotie te voorkomen zou RTL5 misschien aan het begin van het programma een ‘don’t try this at home’ waarschuwing moeten geven. Zou ronduit belachelijk zien, aangezien een weldenkend mens door heeft dat het hier om plat vermaak gaat. En nee, anorexia heeft niets te maken met de dunne modellen, dit is een psychische aandoening die je niet één, twee, drie krijgt.

 3. Sjakie

  Verschrikkelijk gewoon. Ook omdat de kijkers juist de kwetsbare groep is. Het doet m’n pijn, zo’n programma. RTL dit gaat te ver

 4. Humberto

  Schijnbaar heeft de Botox ook de hersenen van Daphne stil gelegd. Het progamma is gewoon koehandel en promoot Anorexia en het gebruik van Botox (zie hoofd Daphne Deckers)

 5. DP

  Reactie op Sjakie: nou de kijkers kijken nog altijd zelf natuurlijk, en denken ook nog altijd zelf, dus het zou wel meevallen met de kwetsbare groep

 6. Paul

  Bastiëtte, de überstylist kan het weten zullen we maar zeggen.Wat een nare man is dat toch. Niet gehinderd door ook maar één leuke, vriendelijke, menselijke karaktereigenschap weet hij prachtmeiden de grond in te boren met zijn belachelijke uitspraken en monsterlijke vergelijkingen.

 7. Helena

  Walgelijk. De modellen zien er uit als wandelende bezemstelen. By the way: moet die chupachup Daphne Deckers niet eens een keer ophouden met haar hypocriet gedrag? Eerst in die programmas waar ze mensen die te dik zijn zegt dat het allemaal wel mee valt en dan in dit soort programmas. Misselijkmakend wijf, hypocriet tot en met.

 8. robbie

  Daphe’s adviezen: foei, ijskoud verkondigen dat bv. als ze zeggen dat je van het dak moet springen dan doe je dat!Zelf nooit een spagaat van jou gezien. herzie je tips. En bastiaan turf alias Billy van schaik, ga maar mueslikoeken eten, zijn wij tenminste je foute, zeer foute oprispingen kwijt.

 9. marco

  kan die bastiaan aub van de buis, wat een walgelijk mormel

 10. Chanel

  Zodra er dit soort uitspraken gedaan worden moeten de zenders een programma als deze direct van de buis halen…boycotten die handel. Dit lijkt nergens op

 11. Joop

  jeu wat is dat wijf eng

 12. HJ

  het is echt een slecht gemaakt programma. de reacties van de jury zijn een paar opgenomen en dat voel en zie je. en waarom lult Daphne dit programma aan elkaar?

 13. robster16

  Prima dat die meiden aan hun figuur moeten werken, dat weten de kandidaten en dat weten wij als publiek, MAAR de manier waarop dat probleem gisteren aan de kaak werd gesteld in de uitzending was helemaal fout. Als het zo zit zoals Daphne nu verklaart dan hadden ze dat tijdens de uitzending zo moeten neerzetten, wanneer de grootste doelgroep van waarschijnlijk veel tienermeisjes meekijkt. En niet moeten zeggen dat een slank meisje goed door kan gaan als “plus-size model”. He-le-maal fout in elkaar gezet!

 14. reactie

  Laat die ‘ik kan op m’n wallen lopen’ dekkers maar lekker lullen.
  Het is HEEEEL lang geleden dat ze er zo uit zag in het echt.
  Lang leve het fotosjoppen en het aanpraten van complexen aan onzekere meisjes. Wat een belachelijke wereld

 15. Anonymous

  omg zielige mensjes hier, als topsporten moet je toch ook aan een aantal eisen voldoen? en voor een achtbaan moet je toch ook 140 cm zijn? that’s life, the fashionindustrie (blijkt wel weer in Miami) wil graag maatje 34, nou en de jury geeft alleen tips daarvoor hoe ze het echt kunnen maken als topmodel.

 16. Dirk

  Die vergelijking is goed maar je conclusie niet. Er moet een minimaal gewicht en BMI komen voor modellen om de meisjes te beschermen. De eisen uit het buitenland lijken eerder op het afbinden van voeten zoals de Chinezen vroeger deden of een lange nek zoals in Burma en Afrika. Schoonheidsidealen die de gezondheid kunnen schaden zijn niet wenselijk. Geld verdienen kan je ook met gezonde modellen, echt maf dat je zulke dwaze eisen nog loopt te verdedigen A.

 17. Martijn

  Daphne zou met haar invloed moeten proberen een verandering teweeg te brengen in de modewereld, maar in plaats daarvan verdedigd ze gewoon de modellenbureaus, die hele slanke meiden nog te dik vinden.

  En dan vinden we het gek dan veel vrouwen anorexia krijgen?

  Zwak van Daphne.

 18. ano

  Reactie op Martijn: Kijk even op de site van het Trimbos instituut, daar staat letterlijk dat het schoonheidsideaal vrijwel zeker geen enkele invloed heeft op het ontwikkelen van anorexia….

  Je doet de ernst van de ziekte te kort door de oorzaak af te schuiven op een programma op televisie…

 19. Haasje

  Reactie op Paul: Reactie op marco:
  Helemaal mee eens. Ontzettend enge kwal van een vent!

 20. !#Michael#!

  Reactie op celio:

  Een eetstoornis heeft vaak niks met het figuur van de persoon in questie te maken.

  Eetstoornissen als bijvoorbeeld Anorexia heeft ook vaak te maken met controle … wanneer iemand in periode in z’n leven doormaakt waarin die het gevoel heeft waarin die alle controle en zekerheid verliest, dan kan het controle hebben over je gewicht of over je eetgedrag een fijn gevoel van controle en grip geven …

  De meest mooie slanke tienermeisjes (of jongens) kunnen een eetstoornissen krijgen omdat bijvoorbeeld hun ouders gaan scheiden, of een ouder hebben die ernstig ziek worden? Kan een reden zijn om een eetstoornis te ontwikkelen…

  Daarnaast moet je er ook aanleg voorhebben om een eetstoornis te ontwikkelen…

  Ik zal niet ontkennen dat Barbies of modellenshows bij kunnen dragen aan het ontwikkelen van een minderwaardigheids complex, wat ook kan leiden tot een eet stoornis…

  Maar een vorm van controle over een aspect van je leven, is zeker altijd een van de factoren die bij dragen aan een eetstoornis…

  En even om mensen die denken een golf van kritiek los te moeten laten?

  Een vriendin van mijn moeder had anorexia, ik heb gezien wat dat met mensen doet… met eigen ogen…

  Toen ze genezen verklaard werd van Anorexia, kreeg ze er huidkanker overheen… Haar lichaam was nog (ver)zwak(t) van de Anorexia en kon dus zo geen weerstand bieden, wat haar… op 32jarige heeft ze na een strijd van maanden tegen een onverslaanbare kanker, euthanasie gepleegt!

  Ik weet wat Anorexia is, en het is verschrikkelijk! Maar modellenshows en barbies zijn niet voldoende om een eetstoornis te ontwikkelen, daar voor is er veel meer aan de hand in iemands leven!

  Het heeft dus absoluut geen zin om deze zo te verketteren!

 21. !#Michael#!

  Reactie op celio:

  Een eetstoornis heeft vaak niks met het figuur van de persoon in questie te maken.

  Eetstoornissen als bijvoorbeeld Anorexia heeft ook vaak te maken met controle … wanneer iemand in periode in z’n leven doormaakt waarin die het gevoel heeft waarin die alle controle en zekerheid verliest, dan kan het controle hebben over je gewicht of over je eetgedrag een fijn gevoel van controle en grip geven …

  De meest mooie slanke tienermeisjes (of jongens) kunnen een eetstoornissen krijgen omdat bijvoorbeeld hun ouders gaan scheiden, of een ouder hebben die ernstig ziek worden? Kan een reden zijn om een eetstoornis te ontwikkelen…

  Daarnaast moet je er ook aanleg voorhebben om een eetstoornis te ontwikkelen…

  Ik zal niet ontkennen dat Barbies of modellenshows bij kunnen dragen aan het ontwikkelen van een minderwaardigheids complex, wat ook kan leiden tot een eet stoornis…

  Maar een vorm van controle over een aspect van je leven, is zeker altijd een van de factoren die bij dragen aan een eetstoornis…

  En even om mensen die denken een golf van kritiek los te moeten laten?

  Een vriendin van mijn moeder had anorexia, ik heb gezien wat dat met mensen doet… met eigen ogen…

  Toen ze genezen verklaard werd van Anorexia, kreeg ze er huidk anker overheen… Haar lichaam was nog (ver)zwak(t) van de Anorexia en kon dus zo geen weerstand bieden, wat haar… op 32jarige heeft ze na een strijd van maanden tegen een onverslaanbare k anker, euthanasie gepleegt!

  Ik weet wat Anorexia is, en het is verschrikkelijk! Maar modellenshows en barbies zijn niet voldoende om een eetstoornis te ontwikkelen, daar voor is er veel meer aan de hand in iemands leven!

  Het heeft dus absoluut geen zin om deze zo te verketteren!

 22. Ik was erbij

  “…modellenshows en barbies zijn niet voldoende om een eetstoornis te ontwikkelen”

  Natuurlijk heeft dat alles te maken met moddellenshows. Dat ontkennen is hetzelfde als zeggen dat de Holocaust niet heeft plaatsgevonden.

 23. Caramela

  Daphne Deckers moet niet denken dat ze zelf zo mooi is,ze lijkt op een slachtoffer uit de hongerwinter,die nog niet de gaarkeuken heeft kunnen vinden.

 24. Anonymous

  Als de KNVB vraagt aan de media om wat minder rellen aangaande het voetbal te laten zien omdat de mensen dan misschien gaan denken dat dit normaal is waarom zou het dan bij dit soort meiden en jongens niet werken. met andere woorden het is erg gevaarlijk en ze moeten echt heel goed uitkijken met hoe het in beeld te brengen,vooral de woord keuze zou iets beter afgepast moeten zijn . Doe desnoods in de ondertiteling een tekst als DOE DIT THUIS NIET NA .

 25. !#Michael#!

  Reactie op Ik was erbij:

  Je luistert niet! Om een eetstoornis te ontwikkelen moet er wel meer aan de hand zijn met iemand…

  als je van modellenshows kijken al anorexia krijgt dan hadden we nu zo’n 1mln anorexia patienten …

  Want dat zal ongeveer het getal zijn (al dan niet meer?) van het aantal unieke kijkers wat de verschillende programma’s samen trekken?!

  Onzin dus! Hoe iemand in het leven staat, welke obstakels die tegen komt, of gekomen is … en of iemand in z’n karakter aanleg heeft hiervoor dragen daar zeker ook aan bij!

 26. carola

  Hoezo valt kleding mooi op een graatpak… Vrouwen hebben heupen, ontwerp daar de kleding op, maar ja, het zijn bovenal mannen die op mannen vallen die ontwerpen en bepalen en die houden niet van vrouwelijke vormen! En het wordt tijd dat modellen zich gaan verenigen en weigeren aan deze belachelijke vertoning wereldwijd hun bijdrage te leveren!

 27. carola

  Alleen deze foto van Daphne al, die nek, getver… Mag best 7 kilo bij!!!

 28. Ik was erbij

  Reactie op !#Michael#!: Meiden, tieners, die naar dit soort programma’s kijken spiegelen zich aan de deelnemers. Om ons heen in de reclame is duidelijk te zien dat je eigenlijk niet meetelt als je er niet zo uitziet als die gratenpakhuizen die daar in spelen.

  Natuurlijk is alleen het kijken naar dit soort commercials en programma’s niet de hoofdmoot, maar het is wel een belangrijke factor voor meiden en jongens die in tienertijd gevoelig voor dit soort dingen zijn. Daar hoeft helemaal geen vervelende thuissituatie aan te grondslag te liggen. Drie keer horen dat je er dik uitziet is al genoeg voor sommigen.

 29. !#Michael#!

  Reactie op Ik was erbij:

  Maar dan nog! Het verbieden van deze programma’s en reclame uitingen zal echt niet leiden tot minder mensen die lijden aan een eetstoornis!

  Daarnaast zit het schoonheids ideaal van de westerse wereld zo diep gewortelt in onze samenleving…

  Slank is mooi … dik is lelijk … Zo zwart wit word er vaak gedacht … terwijl in de praktijk sommige mensen juist mooier zijn met een kilotje meer, ipv van minder …

  Wil je een einde maken aan eetstoornissen? Dan moet je het schoonheidsideaal van onze samenleving van binnen uit veranderen, en dat is onmogelijk!

  En zelfs dan? Dan blijft het controle aspect, grip hebben op iets in je leven… een stevige factor in het ontstaan van eetstoornissen!

 30. William

  Als “ervaringsdeskundige” Micheal wil nog niet zeggen dat je het bij het juiste eind hebt en de discussie dood moet schreeuwen. Daarnaast geef je niet aan hoe dit probleem aan te pakken.
  De discussie over dit programma ligt veel breder dan anorexia (dat zeg je zelf ook al) en dus moet je ergens beginnen. Een zender als RTL heeft de keuze om mee te gaan wat als gewoon wordt gezien en een statement te maken. Dat heeft gewoon met je format te maken. RTL en Daphne Deckers hadden een voorbeeld kunnen afgeven dat het niet normaal is dat er modellen dood gaan om maar zo slank mogelijk te worden. Of daar nou een ziekte als anorexia mee te maken heeft, of een te ver doorgeschoten dieet doet er even niet toe. Het gaat om de eisen die bureau’s stellen. De wereld (zoals hier in meerderheid blijkt) vindt de modellen representatief voor een model van een vrouw. Ze zien er dus normaal uit en niemand wordt zo slank geboren als die uberslanke modellen. De vraag is dus, Waarom moeten ze zo slank. Voor de kledingmaat die ze krijgen aangereikt. Volgens mij is het niet dodelijk om een stukje stof 2 cm groter te maken, dat ziet niemand.
  Want daar praten wij over, 2 tot 4 cm.

 31. Tetje

  Reactie op William: Wat een lul verhaal. Wat maak je belangrijk? Voordat het reality was op tv vonden ze die slierten op straat of in een disco. Die verdwenen voor Miep 3 hoog achter uit beeld want die liepen in Londen, Parijs, Milaan, New York, die zag je niet meer. Sinds het hypen van die meiden en die programma’, dat JIJ dus ook zo’n geweldig leven kan hebben van veel geld en luxe en de upper ten, sindsdien moeten ze zo mager als die slierten in de straat, die ineens verdwenen, zijn. Dat waren er mondiaal gezien maar een paar. Tegenwoordig worden ze bij bosjes aangeleverd en er is amper vraag meer naar. Denk na daar. Wat een over de top gekte was dat ook ineens. Kappen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.