Wielerploeg Astana negeert Vlaamse publieke omroep

De sportredactie van de Vlaamse publieke omroep VRT betreurt het dat de bekende wielerploeg Astana niet wil meewerken aan haar verslaggeving over de Tour de France. Dat heeft de VRT laten weten. Een verbouwereerde Lance Armstrong werd dinsdag opgedragen om een interview met Sporza, de Vlaam- se Studio Sport, te weigeren. Astana is namelijk niet blij met het commentaar van Michel Wuyts, omdat hij een negatieve houding tegenover de Astana- ploeg zou hebben.

Wielerploeg Astana weigert sinds het begin van de Ronde van Frankrijk te reageren voor de camera’s van Sporza. Volgens Astana is de reden voor de afwijzing te zoeken bij de rechtstreekse televisieverslaggeving van Sporza bij wielerwedstrijden. “Manager Johan Bruyneel neemt blijkbaar aanstoot aan uitspraken en standpunten van Wuyts en verwijt hem een negatieve houding tegenover de Astana-wielerploeg“, aldus VRT.

De sportredactie van de VRT betreurt de houding van Astana en vindt het jammer dat haar kijkers de dupe zijn van de zaak. Ze blijft achter het deskundige commentaar van Michel Wuyts staan. De sportredactie én Michel Wuyts zijn absoluut bereid tot verdere dialoog met Johan Bruyneel.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen