1,2 miljoen kijkers voor Europa Kiest: Uitslagen Nederland


De kijkcijfers van donderdag 4 juni 2009 (SKO)

Foto: Marieke van der VeldenEuropa Kiest: Uitslagen Nederland (NOS, Ned1, 20:58) – Het avondvullende programma Europa Kiest waarin de uitslagen van de Europese verkiezingen in Nederland werden bekendgemaakt, is donderdagavond door 1.197.000 kijkers (madl: 22.6%) bekeken. Daarmee was de tv-uitzending met centrale presentator Joost Karhof het vierde best bekeken programma van de dag. NOS Europa Kiest werd uitgezonden tot middernacht. De talkshow Knevel & Van den Brink was daardoor niet te zien.

Nederland stemde donderdag als één van de weinige lidstaten al voor de leden van het Europees parlement. Komende zondag 7 juni volgen de andere Europese landen. Philip Freriks zal zondag vanaf 22.35 uur op Nederland 2 vanuit de NOS-studio in Hilversum praten met verslaggever Paul Sneijder over de Europese stembusgang en de nieuwe machtsverhoudingen binnen Europa. Ook zal hij met diverse andere NOS-correspondenten in Europa praten over het verloop van de verkiezingsdag.

Medical Examiners (SBS6, 21:26) – SBS 6 zendt sinds donderdag weer nieuwe afleveringen van de Amerikaanse crimeserie Medical Examiners uit. “De serie was in 2008 al succesvol met gemiddeld 624.000 kijkers en een marktaandeel van 13% in de doelgroep 20-49. Samen met de andere medische hitserie House maakt Medical Examiners iedere donderdag de vertrouwde serieavond van de familiezender compleet“, aldus een woordvoerder van het televisiestation. “Na succes in het buitenland bewees de serie vorig jaar ook de kijkers van SBS 6 te boeien. Reden te meer om dit jaar door te gaan met een nieuw seizoen.” Medical Examiners, ook bekend als Crossing Jordan, trok donderdag 795.000 kijkers (madl: 12.6%).

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Actrice Marian Mudder gaat een eco-reisprogramma presenteren op National Geographic. Aan het eind van dit jaar is het programma op de buis te zien. Dat maakte RTL Boulevard donderdagavond bekend. Mudder is op dit moment bezig met de ontwikkeling van ACT Travel, In search of the convenient truth. Een zesdelig reisprogramma van 45 minuten waarin verslag gedaan wordt van haar reizen. Ze gaat onder meer naar de Kaaimaneilanden. RTL Boulevard werd donderdag door 860.000 kijkers (madl: 22.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen