Beau: ‘Albert moet rectificeren, anders naar de rechter’ (u)

Geplaatst op Sun 14 Dec 2008 om 14:14

Presentator Beau van Erven Dorens eist een rectificatie van zijn voormalig collega Albert Verlinde betreffende zijn roman ‘Pijn’. “Hij moet maandag ruiterlijk voor de camera bekennen dat hij helemaal fout zat met zijn aantijgingen over dat ik plagiaat zou hebben gepleegd met mijn debuutroman. Anders stap ik naar de rechter“, zegt Beau in De Telegraaf. Hij is erg boos op zijn oud-collega. “Hij heeft broddelwerk afgeleverd en hult zich nu in zijn bekende nevelen. Dat pik ik niet!“, roept hij in de krant.

Beau: “Zijn vileine opmerkinkjes berokkenen mij grote economische schade. Hij moet op zijn knieën.

Albert merkte op dat het boek grote overeenkomsten had met het Franse boek 99 francs van de Franse schrijver Frederic Beigbeder dat in 2000 verscheen en haalde in Parijs zelfs een quote op van de schrijver. Beau: “Ik heb een groot deel van het boek echter al in 1998 gepubliceerd in het literair satirisch weekblad Propria Curis. In een feuilleton van zes delen. De hoofdpersoon, het verhaal, de afloop, niets is veranderd. Als er al is overgeschreven dan heeft de Fransman dat van mij gedaan. Het ergste is dat Albert dat moet hebben geweten. Ik heb hetzelfde aan zijn redactie gemeld.”

Maar het feit dat ik dus al twee jaar voor de Fransman publiceerde, hebben zij gewoon onder het vloerkleed geveegd. Zo verliefd waren ze op het verhaal dat zij hadden bedacht. Misselijk, zo gaan ze om met iets waar je elf jaar aan werkt.

Update 14.42 uur – Albert is niet van plan om Beau maandag rectificatie te geven. “Ik heb hem een sms gestuurd met het voorstel om te praten, getekend: Voldemort. Ik sta volledig achter mijn team, dat goed werk heeft geleverd. Beide boeken zijn gelezen en Beau is de afgelopen weken verschillende keren gebeld. Hij liet echter niets van zich horen.
19 Reacties op “Beau: ‘Albert moet rectificeren, anders naar de rechter’ (u)”


 1. Tjeerd

  Alles de feiten kloppen, dan is er niets aan te doen. Als ze niet kloppen, dan maar lekker procederen, maar dat hoeft niet via de krant wat mij betreft(zie reactie Albert Verlinde in de Telegraaf.)

 2. Anonymous

  gaat hij dan ook z’n excuses aanbieden voor jaren geroddel als presentator van Boulevard? kom OP zeg.

  hij reageert zo fel dat je bijna zou denken dat’ie écht plagiaat gepleegd heeft.

 3. Kees

  Met die schade zal het wel meevallen, veel lawaai in de media en de boekjes vliegen de winkel uit.

 4. Anonymous

  Beau spring nog een keer in die gracht ofzo en verzuip met je gezever.

 5. Anonymous

  gezellige reacties hierboven met een doodwensing in nr. 4 als kroon. Reclamestunt of niet, als er geen sprake is van plagiaat moet Verlinde idd rectificeren, als mensen roepen dat 1 van zijn musicals pure plagiaat zou zijn zou Albert ook als een klein kind lopen piepen dus als hij de plagiaat niet feitenlijk kan bewijzen moet ie rectificeren zo simpel is het

 6. Anonymous

  ja man net zo gezellig als boulevard.

 7. mizz Divana

  Lieve beau,

  Ik heb je boek gevraagd voor kerstmis en ik ga hem krijgen ook..
  Dus ik ben er voor je… dat weet je…

  Liefs Wodan Je nummer 1 fan…

 8. klaas

  Lives Wodna… omg kots

 9. haahahahaa

  Omg Beau wat een afgang voor je deze hele affaire!

 10. JaJa

  Heeft Albert Verlinde de Reguliers gemobiliseerd om het tegen Beau op te nemen? Het lijkt wel zo, gezien de reacties hier.

  Als Beau gelijk heeft, en hij heeft zijn verhaal gepubliceerd voordat de Fransman dit deed, staat hij volledig in zijn recht. Dan is hij terecht kwaad. En dan vraag ik me werkelijk af wat de motivatie voor de reportage van Boulevard was. Het zijn niet alleen wat opmerkingen, het team is zelfs naar Frankrijk gereisd om die andere auteur te interviewen.

  Als Beau echt gelijk heeft, en Albert wil zijn woorden niet terug nemen… dan moet hij inderdaad naar de rechter stappen. Maar… Beau… alleen als je echt gelijk hebt en je verhaal klopt. Maar hij is zo stellig dat hij een wel heel groot riscio zou nemen als hij toch blijkt te jokken.

 11. Sandra

  Als Boulevard gewoon positief over Beau waren geweest, dan was er niets aan de hand geweest.
  Ik geloof Beau.

 12. Chiel

  Albert bracht het de volgende dag toch al heel anders, dat het einde anders was werd ook verteld in BLVD. Dus voor mij was het wel duidelijk dat het geen plagiaat was… Extra aandacht > betere verkoop :)

 13. Sandra

  Roman Beau geen plagiaat
  Door RUUD MEIJER

  ROTTERDAM – Heeft Beau van Erven Dorens met zijn eerste roman Pijn! de roman €14,99 van de Franse schrijver Frédéric Beigbeder geplagieerd? Vergeet het maar! Beide romans spelen zich af in de reclamewereld en de hoofdpersonen hoeren, snoeren en snuiven zich een weg door het leven.

  Beau van Erven Dorens. FOTO MARCO OKHUIZEN Eerlijk gezegd is alleen het eerste hoofdstuk van Pijn! thematisch van dien aard dat de overeenkomst met Beigbeders €14,99 wel erg groot is. Daarna scheiden de wegen van beide auteurs. Nergens in Pijn! vind je bovendien letterlijk uit het Frans vertaalde passages.

  Beigbeder toont zich in zijn roman een cynische nihilist, die zijn verhaal alleen maar gebruikt als middel om het menselijk drama, dat hij om zich heen ziet, met een in vitriool gedoopte pen te beschrijven.

  Pijn! reflecteert maar één ding: de hedendaagse hang naar voyeurisme, sensatie en banaliteit. Van Erven Dorens gaf in de media gelukkig al toe dat het werk van Beigbeder veel meer literatuur is.

  Albert Verlinde beschuldigde in RTL Boulevard zijn voormalige copresentator vorige week van plagiaat. Beau eist dat Verlinde dat in de uitzending van Boulevard rectificeert, anders stapt hij naar de rechter. Albert Verlinde laat weten een rectificatie van zijn uitspraken te weigeren. Hij reageert vanavond in Boulevard.

  Bron : AD.nl

 14. Jen

  Hahaha, vraag me nu af of die 2 ooit nog gebroederlijk naast elkaar aan die desk gaan zitten bij Boulevard….Denk dat ze nu een andere vervanger moeten zoeken als die stomme Winston er weer niet is.

 15. kat

  Beau is gewoon een verwende figuur die alles onterecht voor elkaar krijgt, zo ook hier zijn gratis publicity.

 16. piet

  Zullen we stoppen met aandacht geven aan dit 1-2tje tussen Albert & Beau om de verkoopcijfers van zijn romannetje op te krikken??

 17. Sandra

  Nog meer bewijs voor geen plagiaat.
  Kijk deze link eens :
  Het verscheen in Februari 1998 in een studententijdschrift :http://www.campus.tv/?p=8218

 18. JK

  Ik heb alle oplages gekocht en steek die ritueel in de fik met oud & nieuw

 19. Johan B.

  De showbiz-rel tussen Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde is bijgelegd. Verlinde heeft in Boulevard zojuist sorry gezegd voor zijn eerder gedane uitspraken over vermeend plagiaat. “Misschien is het in de toon van het programma zo over gekomen. Maar Pijn is geen plagiaat van 99 Francs, daar wil ik mijn excuses voor aanbieden en het bij deze rechtzetten. Pijn is niet gejat”, aldus Verlinde, terwijl Beau aan de telefoon meeluisterde.

  Voor Van Erven Dorens is daarmee de kous af. Hij zal zijn advocaat nu niet opdracht geven voor het aanspannen van een kort geding. “Ik ben hier heel blij mee, nu zijn we er van af en kunnen we er een streep onder zetten. Ik heb hier wel veel pijn van gehad.” Zowel Beau als Albert benadrukken dat het niet gaat om een publiciteitsstunt. Beau neemt nog wel even de tijd voordat hij weer zal invallen voor Winston Gerschtanowitz.

  RTL Boulevard plande dit item heel sneaky om 19.20 uur, het moment dat SBS Shownieuws zijn uitzending begint. De rubriek opende zoals verwacht met de rel, maar kon nu niet meer brengen dan een resumee van wat zich de afgelopen dagen heeft afgespeeld. Oud nieuws dus. Velen verdenken Shownieuws ervan items uit Boulevard te plukken, dat is nu dus verijdeld. De Wereld Draait Door kon het nieuws wel brengen, compleet met beelden.

  Aldus Zappen.blog> mijn commentaar: doorgestoken kaart………..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.