Frogers leven op bijstandsniveau in nieuwe RTL 4-show

René en Natasja Froger gaan met hun gezin een maand lang op bijstandsniveau leven voor het nieuwe programma ‘De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken’ op RTL 4. Er worden in totaal acht afleveringen gemaakt. Dat laat een een woordvoerder van RTL 4 vandaag weten. RTL-programmadirecteur Erland Galjaard is enthousiast over de nieuwe serie. “Ik vind het van Rene Froger en zijn gezin zeer moedig dat ze aan dit programma deelnemen en zich hiermee kwetsbaar opstellen.

Erland Galjaard kijkt uit naar het nieuwe programma. “Met ‘De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken’ willen we op respectvolle wijze ook dit deel van onze samenleving bij het grote publiek in beeld brengen. De tegenstellingen zijn hierbij groot, zodat de problemen waar mensen mee kampen helder overkomen.

Het is moedig van René en zijn gezin om hieraan mee te doen, vindt Erland. “Het biedt hen bovendien de mogelijkheid om de noodzaak en het bestaan van De Voedselbank onder de aandacht te brengen, een zaak die ze aan het hart gaat.

Om te laten zien hoe het is als je buiten de grenzen van de welvaart valt, gaan Rene en Natasja Froger met hun gezin een maand lang op bijstandsniveau leven. Hun ervaringen zijn komend najaar te zien in het nieuwe RTL 4-programma ‘De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken’. “Met deze achtdelige docusoap wil de familie aandacht vragen voor deze sluimerende problematiek en de Voedselbank in het bijzonder.

Rene Froger wil graag aandacht vragen voor het werk van de Voedselbank. “Het is eigenlijk triest dat er in zo’n welvaartsland als Nederland mensen van de Voedsel- bank moeten leven. Helaas is ’t zo. Voor de mensen in zulke omstandigheden kun je alleen maar respect opbrengen. Behalve dat dit voor ons gezin een leerzame ervaring is, kunnen we hiermee ook aandacht vragen voor de Voedselbank.

De Frogers leveren deze maand al hun luxe in. Ze moeten rondkomen van een bedrag dat gelijk staat aan een bijstandsuitkering. Voor de inrichting van hun nieuwe woning krijgen ze slechts duizend euro, zodat ze een beroep moeten doen op bijvoorbeeld internet en de Kringloopwinkel.

Rene en Natasja blijven gewoon hun werk doen. “Alleen met het verschil dat ze nu niet van de daarvoor gebruikelijke beloning kunnen genieten en dat Rene nu met een oude Opel station zijn optredens zonder pech onderweg moet zien te bereiken“, legt de woordvoerder uit. “Het gaat tenslotte om het rond kunnen komen van een minimaal bedrag, net als vele andere Nederlanders moeten doen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen