Endemol: ‘Last van EK Voetbal en Olympische Spelen’

Televisieproducent Endemol heeft haar resultaten na de koop van het tv-bedrijf door John de Mol zien inzakken. De behaalde resultaten vallen ‘zwaar’ tegen. Dat schrijft het Financiele Dagblad. Dit jaar dreigt een lastig jaar te worden voor Endemol. Melkkoe Big Brother is nu nog slechts in twintig landen te zien. RTL-topman Fons van Westerloo denkt dat Endemol te afhankelijk is van Big Brother. “Nu is de rek eruit. Iedereen is op zoek naar het volgende grote format“, zegt Van Westerloo.

Halverwege vorig jaar betaalde John de Mol samen met mede-investeerders Mediaset en Goldman Sachs 2,6 miljard euro voor Endemol. Daarmee kwam het bedrijf weer in handen van zijn oprichter.

Volgens Endemol is Big Brother nog steeds wereldwijd een groot succes. Wel zijn de marktomstandigheden in thuisland Nederland volgens het bedrijf in de eerste helft van dit jaar verslechterd. Een woordvoerder van Endemol: “In algemene zin loopt het in Nederland nogal stroef tot nu toe. Televisieproducenten hebben er last van dat het EK en de Olympische Spelen advertentiegeld naar zich toe trekken.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen