2 miljoen kijkers voor OS Openingsceremonie


De kijkcijfers van vrijdag 8 augustus 2008 (SKO)

Olympische Openingsceremonie (NOS, Ned1, 13:55) – De Nederlandse dagbladen berichten zaterdag uitgebreid over de opening van de Spelen. “Een ontzagwekkend, honingzoet en tot in de puntjes verzorgd massa-spektakel“, meent Trouw. “De openingsceremonie was in alles overdonderend“, vindt het AD. Volgens de Telegraaf zorgde de show voor “kippenvelmomenten” en een “legendarische avond“. De ceremonie scoorde in Nederland 2.003.000 kijkers (madl: 71.7%).

Met een kunsmatige ingreep hebben Chinese weerspecialisten de openingsceremonie van de Olympische Spelen voor regen behoed. Hoofd Guo Hu van het Pekinese weerbureau onthulde zaterdag dat er vrijdag 1104 raketten met zilverjodide de wolken boven de Chinese hoofdstad zijn ingeschoten. Die stof zorgde ervoor dat de regen buiten Peking viel. “Met een luchtvochtigheid van 90 procent had het bij de geringste verschuiving in de wolken kunnen gaan regenen en zelfs gaan onweren“, zei Guo Hu. De ceremonie mocht voor het oog van ongeveer 4 miljard televisiekijkers absoluut niet in het water vallen.

Olympische Spelen Hoogtepunten (NOS, Ned1, 20:34) – Sinds vrijdagavond zijn iedere dag om 20.30 uur de hoogtepunten van de Olympische Spelen te zien op Nederland 1. De samenvatting van de Openingsceremonie werd vrijdag zodoende door 1.474.000 kijkers (madl: 28.1%) bekeken. Nog nooit zijn er zoveel staatshoofden, regeringsleiders en andere hoogwaardigheidsbekleders naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen getrokken. Meer dan tachtig internationale politieke prominenten verschenen tijdens de ceremonie. Enkele prominente aanwezigen waren de Amerikaanse president George Bush, president Nicolas Sarkozy van Frankrijk, de Afghaanse president Hamid Karzai, de Japanse premier Yasuo Fukuda en president Shimon Peres van Israël. Premier Jan Peter Balkenende en staatssecretaris Jet Bussemaker vertegenwoordigden Nederland.

Ajax – Arsenal (SBS6, 21:13) – Ajax is vrijdag in de eerste echte test opweg naar het nieuwe voetbalseizoen tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Marco van Basten verloor zijn eerste wedstrijd tijdens het Amsterdam Tournament tegen Arsenal met 3-2. De twee ex-Ajacieden Zlatan Ibrahimovic (26) en Maxwell Scherrer Cabelino Andrade (27) waren erg blij toen ze hoorden dat ze met hun club Internazionale zouden deelnemen aan het Amsterdam Tournament. “We missen Amsterdam namelijk ontzettend“, verwoordt Zlaten. “Ik vind het heerlijk om hier te komen. Ik ben geboren in Malmö en het voetbal bracht me van Amsterdam tot Turijn en nu dus in Milaan, maar deze stad heeft alles. Voetballen in Italië is super, maar hier voel ik me thuis.” Ajax – Arsenal scoorde 884.000 kijkers (madl: 16.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen