Oeral via televisie, radio en internet bij de AVRO

De AVRO zal de 27e editie van het Oerol Festival crossmediaal registreren via haar platforms radio, podcast, televisie en internet. Het festival vindt plaats in de periode van 13 tot en met 22 juni op Terschelling. De AVRO, dat cultuur hoog in het vaandel heeft staan, is in 2008 mediapartner van het Terschellings Oerol Festival. De AVRO werkt tijdens het festival samen op het gebied van registraties en faciliteiten met Omrop Fryslân. Sipke Jan Bousema zal Oerol Late Night presenteren.

Met Oerol Late Night, van 15 tot en met 20 juni om 23.20 uur op Nederland 2, doet de AVRO op televisie rechtstreeks verslag van het populaire en jaarlijkse theaterfestival Oerol op Terschelling. Presentator Sipke Jan Bousema ontvangt bijzondere gasten op het centrale festivalterrein de Westerkeyn. Uitgangspunt is dat bekende Nederlanders een dag lang op pad gaan op Oerol; ze bezoeken voorstellingen en ontmoeten theatermakers, artiesten en bijzondere eilandbewoners. De bedoeling is dat zij cultuur en natuur snuiven en zo op zoek gaan naar het unieke Oerol-gevoel. Naderhand doen zij verslag van hun ervaringen in de talkshow Oerol Late Night.

Naast gesprekken in deze talkshow zal er, door verschillende impressies en ook korte filmpjes van Oerolbezoekers zelf, veel aandacht zijn voor de sfeer op het eiland. En er is veel te zien; optredens van internationale grootheden, wonderlijke acts en live muziek uit alle windstreken.

Sipke Jan is zelf enthousiast bezoeker en kijkt er erg naar uit om dit programma te mogen presenteren: “Oerol is voor mij het meest bijzondere en unieke culturele evenement in Nederland. Dit komt onder andere door de locatie maar ook door de grote verscheidenheid aan kunst- en theatervoorstellingen die er te zien is. En de sfeer op het eiland is uniek.

Radio besteedt in verschillende programma’s aandacht aan het Oerol-gevoel, zoals Opium, Nachtdienst en Wat Nu? Gedurende het festival brengt de AVRO een speciaal webradiokanaal in de lucht, die 24/7 zal uitzenden met het Oerol-gevoel via oerol.avro.nl.

Naast radio en televisie brengt internet via oerol.avro.nl een dagelijkse update vanaf Terschelling. Deze afdeling reist al een week voorafgaand aan het festival naar het eiland om ook de voorbereidingen van de organisatie vast te leggen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen