Myrna Goossen en RTL Nederland uit elkaar

Geplaatst op Thu 24 Apr 2008 om 13:30

RTL 4 stopt vanwege lage kijkcijfers met het door Myrna Goossen gepresenteer- de middagprogramma Aperitivo. Vanmiddag is de laatste uitzending van het gesponsorde magazine over eten en lifestyle. Dat hebben Myrna Goossen en RTL bevestigd. “De komende zomer gaan we op zoek naar een leuk nieuw middagprogramma voor het nieuwe tv- seizoen“, aldus een zegsvrouw van RTL. Goossen: “Door het vertrek van The Bold and the Beautiful had ik de helft van het aantal kijkers over.

Myrna Goossen vertelt dat de kijkcijfers van Aperitivo in het begin nog goed waren. “Twee jaar geleden had ik 600.000 kijkers. Dat is veel als je om 17:00 uitzendt. Toen is er een wisseling van de wacht geweest wat betreft The Bold and the Beautiful. Dat is naar SBS 6 gegaan. Vervolgens ben ik een half uur eerder gezet, met The Bold and the Beautiful tegenover me. En toen had ik de helft over qua kijkers. Dat is triest.”

De presentatrice moet volgens RTL 4 op zoek naar een nieuwe baan. “Zij werkt op projectbasis. Met het stoppen van Aperitivo loopt ook haar contract met RTL af. Op dit moment hebben we geen nieuw programma voor haar.

Het gerucht gaat dat Myrna naar de AVRO gaat. “Ik heb één aanbieding op tafel leggen inmiddels“, is het enige wat de presentatrice kwijt wil.

Woensdagmiddag keken iets meer dan 150 duizend mensen naar Aperitivo.
29 Reacties op “Myrna Goossen en RTL Nederland uit elkaar”


 1. Hans Anders

  Programma idee:

  “Eigen kruis in puin” met Myrna Doosmens!

 2. jan

  Miss is RTL Live of een late koffietijd een idee.

 3. René

  Jammer, want ik vind Myrna één van de beste presentatrices van ons land. Maar goed, wellicht ligt er nu een beter programma voor haar in t verschiet. Ze verdient t:-)

 4. Johan

  natuurlijk een grote blunder om met de 5 uur show te stoppen, dat succes zien ze nooit meer terug

 5. Anonymous

  @Johan

  Daar gaan de sponsoren over. Als de sponsoren stoppen met DE VIJF UUR SHOW dan wordt het programma voor rtl 4 te duur.

 6. Vincent

  Waarom RTL Live niet terug. Was een goed programma met Beau, Sylvana en Mijousch!

 7. Tim20

  Moet nou ook niet zeggen dat The Bold and the Beautiful op SBS6 zo erg lekker scoord. 300.000 gemiddeld ofzo? Erg jammer, het is een top-soap.

 8. Erwin | SBS fansite.nl

  @ Tim: Idd, op hoogtepunten scoorde het bij SBS 6 zo’n 450.000 tot 500.000 kijkers om 16.35 uur. Inmiddels is het al weer verplaatst naar 16.10 uur, en moet zeggen dat ze rommelen maar de tijd, maandag 16.05 uur, dinsdag ineens 16.15 etc. Beetje jammer, ik denk dat als ze The Bold om 18.30 uur zouden programmeren ze nog een ruime 400.000 kijkers zouden kunnen trekken, alleen het marktaandeel in de doelgroep is niet bijzonder hoog, soms onder zendergemiddeld.

 9. Brian

  Als RTL nou slim is zetten ze ‘s ochtends een soort van Thuis neer, maar dan boeiender (oftewel, The View) en in het tijdslot van Aperitivo een vervolg van eerder die dag, zoals bij Paul de Leeuw’s The Day After.

 10. bluffy

  myrna is geen goede presentatrice, aperitivo is ook nooit een sukses geworden de 5 uurshow was een sukses dankzij viola en catherine!

 11. OkiDoki

  “sukses” bluffie, hihihii

 12. bluffy

  myrna is geen goede presentatrice, aperitivo heeft het gewoon niet gehaald en de 5 uurshow was een sukses door viola en catherine!

 13. Anonymous

  The View
  met Fiona Hering, Chazia Mourali, Wouke van Scherrenburg,
  Senay Ozdemir, Jetty Mathurin, en/of Georgina Verbaan

 14. Rennee

  Er zal wel weer een goedkoop belspel-achtig programma voor in de plaats komen, met een jonge presentatrice die geen enkele gezelligheid en warmte uitstraalt, een soort Lijn4 in de middag. Bah. Ben RTL 4 echt zat…

 15. Hans

  Van RTL 4 verwacht ik niets goeds meer….ik zou als RTL-presentator blij zijn weg van dat zinkend schip

 16. Anonymous

  Reactie op Hans:

  Slechte instelling hans! Je moet ze wel een kans geven. Ze werken er hard aan!

 17. Sebas

  Reactie op Brian: Je hebt zeker geen idee hoe duur zo’n programma is om te maken en wat het opbrengt? Tv maken is geen filantropische instelling runnen!

 18. RTL GJ

  Corine Boon wordt uit eigen huis en tuin geknikkerd, ze past niet meer in het plaatje…. SCHANDE! vind haar het juist leuk doen…

 19. Me

  Ja gewoon de 5 uur show terug ofzo

 20. David

  Reactie op RTL GJ: Hetzelfde hebben ze gedaan bij Mariska Hulcher en Maik de Boer (Looking Good). Heeft het programma ook niet veel goeds gedaan. Ik verwacht dat de vernieuwingskuur van Eigen Huis en Tuin ook averrechts uitpakt en dat een hoop kijkers afhaken.

 21. Puk

  Myrna kan ook ineens op RNN7 belanden, daar zag ik gisteren en vandaag Chimene van Oosterhout ook. In een of ander glossy magazine.

 22. michel

  of doorgaan vanuit een cafe

 23. ikkuh

  Myrna iedere werkdag in de vooravond met de zwakste schakel op sbs6, dat lijkt me wel wat ;)

 24. bluffy

  myrna gaat waarschijnlijk de vergetelheid in bij de avro…

 25. Anonymous

  Reactie op David: Weet je wel hoeveel presentatrices er al zijn geweest bij dat programma? Ontelbare. Die zijn allemaal inwisselbaar. Dat maakt de kijkers niks uit.

 26. Laroes

  Dit mág en dit kán niet!

 27. Kenneth

  RTL zal die 2babes wel plaatsen op dit tijdslot, zou mij niets verbazen. Die vent die het nu voor het zeggen heeft bij RTL4 kan de verantwoordelijkheid blijkbaar niet aan.

 28. jan knot

  beste myrna
  ik vond je programma altijd goed
  het is jammer dat het weg is
  ik vind dat jij met je programma aperitivo weer terug moet komen
  en dat programma van astro die moet verdwijnen
  ik snap niet dat de mensen daar in kunnen geloven die mensen zijn hartstikke
  gek nou myrna ik wens jou in ieder geval heel veel succes in je vedere loopbaan.

 29. edwin broekema

  beste lieve Myrna

  ik heb de hier bovenstaande reacties gelezen en er staan een paar bij waar ik rond uit misselijk en boos van wordt. heb medelijden met de afzenders. als ze met dergelijke brichten hun niveau willen aan geven. hoop niet dat je je ook maar iets van dit soort dwazen aantrekt of er enkele waarde aan hecht. want er is niks van waar. jij Myrna ben naar mijn mening een heel mooi lief en goed mens. heb in de korte tijdt dat ik van aperitivo heb kunnen genieten, elke uitzending van jou en het aperitivo theam genoten. je bent de vrouw die
  dinsdag woensdag en donderdag middag een half uur ontspanning en leuke en interresante onderwerpen wist te brengen . en dat heb je neergezet met echtheid .zoals jij dat naar mijn mening alleen kan. je straalt oprechte intresse en betrokkenheid uit. je weet je presenteren van programma,s perfecht te combineren met wie je bent. dat is waarom ik graag naar je kijk op tv. ook de andere programma,s die je in het verleden heb gemaakt vond ik je erg goed doen . ik bewonder het. hoop echt dat je weer een programma mag en zult gaan maken waarin jij je hart kunt leggen. en je veel mensen weer gelukkig kunt maken met je programma,s. mocht het niet zo zijn dan hoop ik dat je nog veel mooie boekjes zult schrijven of dat je kledinglijn goed zal gaan. maar hoe het ook zal gaan en wat er ook mag gebeuren. ik wens je veel geluk met alles wat je wilt doen . lieve Myrna het ga je goed. lieve groet edwin

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.