De Lama’s maken zich op voor laatste tv-seizoen

Foto: Anne TimmerDe Lama’s stoppen ermee. Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van de Meer en Jeroen van Koningsbrugge (foto) hebben besloten op het hoogtepunt van hun succes als Lama afscheid te nemen van hun publiek op TV en in het theater. Dat meldt BNN. Vanaf september zendt BNN de laatste 10 afleveringen van het succesvolle programma uit. “De Lama’s stoppen in hun huidige bezetting, maar BNN gaat zeker door met humor en improvisatie op televisie“, zegt directeur Pim Castelijn van BNN.

In oktober start de afscheidstour langs alle grote theaterzalen. BNN is in gesprek met De Lama’s om een nieuw programma te ontwikkelen dat in het voorjaar van 2009 te zien zou moeten zijn bij de omroep. “We hebben hier heel veel van geleerd en gaan op zoek naar nieuw talent. Daarnaast zijn we blij dat we met het viertal bezig zijn om ook na De Lama’s bij BNN programma’s te blijven maken“, zegt Pim Castelijn.

Het nieuws dat De Lama’s aan de vooravond staan van hun laatste seizoen op televisie en in het theater, is vanmiddag om 16.00 uur als eerste aan honderden fans bekendgemaakt. “In Hotel Arena in Amsterdam traden De Lama’s speciaal voor hen op. Ook hebben De Lama’s hun allergrootste fan gekozen, die tijdens één van de laatste televisieopnamen naast Patrick Lodiers mag plaatsnemen om het aanbod voor het Moordspel te doen.”

BNN begon na een jaar ‘oefenen en uitproberen’ in 2004 met het eerste TV-seizoen van De Lama’s. Een jaar later gingen De Lama’s ook de theaters in met De Lama’s on Tour. Na acht seizoenen TV, drie seizoenen theater, Platina en Gouden DVD’s, een nominatie voor de Gouden Roos in Montreux, de Hoofdprijs voor het Beste Amusements- programma en een Televizierring stoppen ze er nu mee.

In het najaar staan de Lama’s nog zes weken lang in het theater en op 5 december is de laatste aflevering te zien bij BNN op 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen