616.000 kijkers voor Je Zal Het Maar Hebben


De kijkcijfers van zondag 6 april 2008 (SKO)

Foto: Manon van der ZwaalJe Zal Het Maar Hebben (BNN, Ned3, 22:36) – Je Zal Het Maar Hebben is terug bij BNN. In het programma staan zeven weken lang de meest uiteenlopende kwalen centraal waar een taboe op rust. Volgens eindredacteur van de BNN-serie Vera Driessen gaat de serie op oude voet verder. “We hebben niets veranderd aan de manier waarop we het televisie- programma maken. Het is succesvol zoals het nu is, dus waarom zou je er iets aan gaan veranderen?“, stelt Vera Driessen op TVgids.nl.

De redactie van Je zal het maar hebben maakt het programma in de geest van BNN en presentator Ruben Nicolai probeert daarom altijd sprankelende mensen aan het woord te laten. “Na het overlijden van Bart de Graaff is de Bart Foundation opgericht voor mensen die ondanks een ziekte toch hun droom willen nastreven. Die mensen zijn bikkels; ze maken echt een feestje van hun leven. Dat soort mensen willen wij graag in Je zal het maar hebben laten zien. We zullen dus niet snel kiezen voor iemand die de hele dag in bed ligt.” Je Zal Het Maar Hebben ging zondagavond met 616.000 kijkers (madl: 11.2%) van start op de late avond van Nederland 3.

Voetbalvrouwen (RTL4, 20:36) – Leontine Borsato maakte in Voetbalvrouwen haar rentree als actrice. Haar personage Liz maakt in het tweede seizoen van de serie een metamorfose door. Van liefhebbende trainersvrouw in serie één tot weduwe die alles doet om haar erfenis binnen te halen in seizoen twee. Al gaat Liz nooit over de schreef. “We konden niet alle vier over de top zijn, dus Liz is naturel gehouden. Niet echt het stereotype voetbalvrouw. Ze heeft wel wat meer pit gekregen, maar een echte bitch zal het niet worden“, vertelt Leontine aan Televizier. Ze heeft genoten van de opnames. “Het was vanaf dag één weer ouwe jongens krentenbrood tussen mij en de andere meiden. We hebben een enorme klik samen. En het was heerlijk om weer te acteren. Dat is een virus. Daar wil ik mee bezig seizoen.” Echtgenoot Marco Borsato is ook aangestoken: hij speelt een hoofdrol in de nieuwe film Wit Licht. “Voor het eerste seizoen Voetbalvrouwen heeft Marco nog met mij geoefend. Maar ik heb inmiddels zoveel ervaring, dat ik nu met hem gerepeteerd heb.” Voetbalvrouwen werd zondag door 1.105.000 mensen (madl: 15.1%) bekeken.

Gillend Naar Huis (RTL4, 22:44) – Gordon is inmiddels meer op televisie te zien, dan dat hij op het podium staan. “Eerlijk gezegd ben ik de eerste drie maanden van dit jaar voornamelijk bezig geweest met televisiewerk, waaronder ook Gillend Naar Huis“, vertelt Gordon in TROS Kompas. “De rest van het jaar staat alweer aardig volgeboekt met optredens en bovendien ga ik dit jaar weer een prachtig album opnemen.” Gordon haalt veel voldoening uit zijn werk voor televisie. “Als ik kijk naar alle dingen die ik tot nu toe heb gedaan, dan is zang het allerleukste. Ik zou niet zonder kunnen! Nu ga ik dus een album maken dat ik altijd al heb willen maken. Engelstalig, want daar ben ik sinds 1994 nooit meer aan toegekomen, en ook al koopt niemand het, dan heb ik het in elk geval lekker gedaan.” De herhaling van Gillend Naar Huis werd zaterdag door 403.000 kijkers (madl: 9.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen