545.000 kijkers voor Singing Bee

Geplaatst op Sat 05 Apr 2008 om 10:26


De kijkcijfers van vrijdag 4 april 2008 (SKO)

Singing Bee (RTL4, 21:27) – Muziekshow Singing Bee met gastheer Gordon is vrijdagavond zeer teleurstellend van start gegaan op RTL. Slechts 545.000 kijkers (madl: 8.1%) bekeken de uitzending en daarmee is Singing Bee het slechtst bekeken prime-time product van RTL4. “The Battle of the Bitches“, zoals Gordon de kijkcijferstrijd met zijn collega Gerard Joling aanduidt, is vrijdag ruimschoots gewonnen door Joling. Naar zijn SBS 6-show Holland’s Got Talent keken 1,2 miljoen mensen.

Dat Singing Bee zo weinig kijkers trekt, had Gordon vooraf niet kunnen denken. “Het zijn heel verschillende programma’s. Holland’s Got Talent is een talentenjacht, Singing Bee is dat absoluut niet. Dat is hilarisch entertainment voor de gewone man. Ik denk trouwens dat het Nederlandse publiek na Dancing Queen, Idols en De nieuwe Uri Geller klaar is met al die talentenjachten“, vertelde Gordon aan TVgids.nl. All You Need Is Love – dat uiteindelijk ook teleurstellend scoorde – noemde Gordon ‘de perfecte lead-in’. “Ik ga inderdaad direct de concurrentie aan met mijn valse zuster. We hebben elkaar erg veel succes met de kijkcijfers gewenst.

All You Need Is Love (RTL4, 20:31) – Ook All You Need Is Love ging vrijdag teleurstellend van start. Waar de recente Valentijnsspecial nog 1,4 miljoen kijkers trok en de kerstuitzending zelfs 2,2 miljoen, ging de eerste reguliere uitzending vrijdag met 811.000 kijkers (madl: 12.8%) van start. Robert ten Brink haalt desalniettemin veel voldoening uit zijn werk. “We zijn die serie volop aan het maken. Aflevering één is af en aflevering twee is bijna af. We zijn van week tot week aan het maken. Als mensen de behoefte voelen om ons te laten weten dat ze een mooi verhaal hebben, dan kan je gewoon mailen“, sprak Robert vrijdag in Boulevard. Enige tijd geleden zei Robert genoeg te hebben van All You Need. “Ja. Met de vorm zoals wij dat toen deden, het oude All You Need Is Love, waarbij we gebroken relaties lijmden en met video’s langs de deuren gingen. Je sms’t tegenwoordig gewoon even. Dat doen we niet meer.

Holland’s Got Talent (SBS6, 20:29) – tHoewel ze alweer drie jaar in Engeland woont, verblijft Patricia Paay nu in Nederland waar ze de jury van het tv-programma Holland’s Got Talent opluistert. “Ik heb het erg naar mijn zin. Het scheelt ook dat ik me even niet op mijn gezinnetje hoef te richten. Adam, die normaal gesproken voor zijn internetbedrijf eens in de drie weken naar San Francisco gaat, blijft voorlopig thuis bij Christina en zorgt voor onze honden en katten“, vertelt ze aan de GPD. Patricia krijgt nog ‘iedere dag’ aanbiedingen om in Nederlandse programma’s te verschijnen, zoals Just The Two Of Us. En ze werd gepolst toen er nog even sprake van was dat Jerney Kaagman niet mee zou doen aan Idols 4. Maar uiteindelijk deed ze dat wel. “Ik ben heel selectief, want ik hóef niet zo nodig. Ik heb het heel fijn in Engeland, waar ik helemaal niet bekend ben. Ik winkel er gewoon lekker in joggingbroek. Ik zie er trouwens wél altijd verzorgd uit. Dat heb ik van mijn moeder: zij is 81 en doet altijd eerst een lippenstiftje en een dagcrèmetje op voor ze het ontbijt maakt.” Holland’s Got Talent was vrijdag opnieuw succesvol met 1.238.000 kijkers (madl: 18.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
95 Reacties op “545.000 kijkers voor Singing Bee”


 1. Anonymous

  FLLLOOOOPPPP!!!

  Was ook zeer slecht geproduceerd; allemaal te makkelijk….

 2. evert

  all you need is gewoon een kopie van Spoorloos en Vermist geworden. en singing bee is gewoon een slecht programma.

 3. Erwin

  Jammer voor Gordon, het format is wel leuk. Ik heb het zelf niet gezien want ik keek HGT, maar wat ik er in de voorstukjes van gezien heb zit zeker een succes in. Het blijft lastig die vrijdag voor RTL4. Ik vind Singing Bee ook meer een zaterdagavond programma en All You Need is Love is invulbaar op elke andere avond.

 4. Mr. X

  Hoe is het mogelijk… gisteren zitten zappen tussen HGT en de nieuwe RTL programmering… wat ziet dat HGT er slecht en amateuristisch uit! Een jury die keihard zegt dat iemand niet door is, Joling die de kandidaten opvangt en toespreekt met woorden als “ik vind je wel goed hoor schat” en “als ik in de jury had gezeten dan…”. Als ik dan naar Singing Bee keek vind ik Godon veel meer presentator en de grappen zijn wel es flauw, maar er zitten ook hele leuke tussen. Bij een marokkaanse kandidate zeggen “let op, dit lied ken je, het komt uit de Koran”, ik vind dat lachen en lef. Los daarvan ziet het decor, de graphics en het licht er schitterend uit. Het verdient meer kijkers! Dat geldt ook voor AYNIL.

  Conclusie… in een land waar Frans Bauer een held is ( beetje sneu uiterlijk, geen humor, geen echte zanger ), waar iedereen nog steeds lacht om telkens hetzelfde Utrechtse typetje van Tineke Schouten…. houdt gewoon van Joling en wanstaltige programma’s. Jammer hoor.

 5. esther

  Gordon is een lelijke blaaskaak met z’n Nederland is talentenprogramma’s moe. Nee, ze zijn jou kennelijk moe. Heerlijk hoe hij op zijn bek is gegaan. Singing Bee is een flop.

 6. Johan

  Holland’s Got Talent

  ik vind het maar een vreemde titel, ik vraag me af of dat grammaticaal wel klopt

 7. ©hiel

  Q: !#Michael#! zegt:

  04-04-2008 om 18:18
  Ik denk dat de mensen hier de kracht van RTL4 vanavond vies onderschatten!
  AYNL: 1.5mln
  SB: 1.3mln

  Geeft niks Micheal, je zit er maar 1,5 miljoen naast :lol:

 8. Maurits

  Ja die vrijdag is sinds een tijd al funest voor RTL.
  Wat ze ook proberen het scoort niet. Neem heel holland helpt, goed programma opzich alleen die vrijdag is gewoon geen rtl dag meer. Mensen kijken dan PO of Sbs

 9. Tim20

  @ Post 6 Johan
  Waar denk jij dat de spelfout zit? In het deel: Holland’s..?
  Ik zal het nog een keertje aan je uitleggen:
  Holland’s Got Talent = Holland is got talent.
  Het is gewoon een simpele afkorting.
  Of zag jij NOG een knoeper van een spelfout? Dacht het niet ;)

 10. de haas

  @ Tim
  Holland HAS got talent…..
  terug naar je Engelse les.

 11. Johan

  @ Tim
  Ik dacht dat het zonder komma ‘Holland has got talent’ betekend

 12. Patrick

  Hha Tim, da’s nou jammer voor je: denk je het te weten, heb je het nog fout ;) En sinds wanneer doet Michael er zo lang over om uit bed te komen?

 13. Anonymous

  @Post 6 (&9)
  Holland’s Got Talent = Holland has got talent

 14. Atmos

  LOL :)

 15. Johan

  maar dat betekend dan toch dat ‘NL in een ver verleden talent heeft gehad’, of zie ik dat verkeerd?

 16. Atmos

  @ Tim20 Wat voor woord is eigenlijk Holland’s ???
  Dat bestaat in het Engels niet. Het is dan altijd zonder ‘ en Holland is van vroeger toen Nederland uit een paar provincie’s bestond ( zuid en noord Holland). En die werden omschreven samen als Holland.

  Maar een voorbeeld waar het ook fout is gegaan T-Mobile Netherlands. Het is altijd nog The Netherlands maar zo slim waren de Duitsers niet.

 17. michel

  het idee van de singing bee is euk maar, de uitwerking kan veel beter! het is ind meer een zaterdagavondprogramma en ik zou het zoiezo anderhalf uur laten de duren, decor kan groter en leuker, mis een 2e presentator/trice naast gordon en naast dit alles moet het gewoon live en moet er meer interactie met de kijkers zijn! zodat je ook kan zien dat de kijkers voor de buis mee zingen! bv het systeem met de webcams zoals bij tmf dagrand en reaction. verder zou ik all you need is love op maandag of dinsdag programmeren en op vrijdag:

  20.30 grijpstra en de gier
  21.30 nieuwe realityserie ala peking expres/wie is de mol
  22.30 nieuwe rtl4 late nigth met beau en/of albert en/of daphne en/of wilfred
  23.30 van speijk/ boks

 18. Tim20

  Sorry, echt domme fout van mij. Excuses.
  Foutje moet kunnen ;)
  Ik dacht gewoon niet lang genoeg na :P

 19. Atmos

  Het was nog vroeg :)

 20. Derrick

  Wat zijn de voorspellingen van vanavond? Ik denk het volgende:
  Mooi! Weer de Leeuw 1.987.000
  Ik hou van Holland 1.401.000
  Lotto Weekend Miljonairs 1.259.000
  New York Minute 798.000
  Groeten uit de Rimboe 1.250.000
  Hart van NL 1.083.000
  3 op reis 428.000

 21. Ramazotti

  Ik ben zo blij met dit cijfers mijn dag kan niet meer stuk…! Yes Yes Yes HGT is gewoon een te leuk programma verdient om in de top 5 te zijn, Singing Bee whahahaha kom op man wat is dat voor programma nou? Whahaha volgende week 100 duizend minder kijkers

 22. Gok

  ik haat mensen die alleen mar FLOOOOOPPPPPPP kunnen neerzetten.
  hou meer van tv en gedraag je niet als een domme gast.

 23. //DESH\\

  Ik vond Singing Bee met oud en nieuw wel een leuk programma, maar aangezien ik AYNIL maar niks vind en HGT er al op stond, heb ik het niet gekeken!

 24. Gerard

  Doe Maar Normaal heeft gewonnen van Singing Bee! eN TERECHT… WAS SUPER LACHEN MET Ruben vd meer en Arie Koomen…!

 25. Johan B.

  Mooie afstraffing voor de grootste flapdrol van de tv Gordon.

 26. Bjorn

  @2 Evert,

  Hoho, Spoorloos en Vermist zijn slappe aftreksels uit de vroegere All you needs!
  Zij hebben er een onderdeel uitgevist en daar 45 minuten van gemaakt, niet andersom! Maar dat kan met je leeftijd te maken hebben, als je nog niet zo oud bent natuurlijk.

  Wil S.B. meer gaan scoren moet het wel aangepast worden.
  Meer kandidaten en het tempo moet omhoog. Het duurt veel te lang als Gordon aan het woord is, jammer.
  En alle namen in het kandidaten vak reeds opspelden!

  En HGT is een verschrikkelijk slecht programma, dom dom dom.
  En de rol van Joling is ook erg klein, en die van HJS veel te groot!, slechte “show” vind ik!

  Nee dan was Jensen met Joling als gast gisteren wel top!
  Bij Jensen’s Got Talent zaten grappige goede en aardige “talenten” zoals de imitator van Gerard Joling, lachen!

 27. Sandra

  Ik heb niet naar Gordon gekeken, ik ben er wél even langs gezapt. Maar het zag er zo saai uit. En aangzien nou niet de staatsloterij er aan verbonden was. Ben ik daarom weg gezapt. Ik vondt het een niet zo goed programma.

 28. Anonymous

  Opvallend dat alle ex-talpa presentatoren prominent naar voren worden geschoven bij RTL. Linda, Beau, Winston. Zelf Jack en Bridget krijgen weer een nieuw programma. De oude RTL sterren worden juist op de reserve bank gezet. Het is wel duidelijk dat John de Mol met 27% van de aandelen, de volle 100% zeggenschap heeft.

 29. Robin

  De algehele sfeer van RTL 4 spreekt mij niet meer aan, ze hebben vakkundig die zender om zeep geholpen. Het gezellige familiegevoel is er niet meer, het is een onsamenhangende, onbeduidende en koude zender geworden. Neem nu alleen al de vormgeving (dinsdagavond bij RTL4…), dat is zo nietszeggend, men wil zo overduidelijk jong overkomen. Nee, ik heb het gehad met RTL 4.

 30. Robin

  En Gordon vind ik steeds meer een oppervlakkige, flauwe man worden…
  Goed voor hem.

 31. !#Michael#!

  Slechte, onverwachte en onverdiende scores voor zowel Robert als Gordon. Beide shows zouden minimaal 1mln kijkers moetemn hebben. En gezien de succesvolle recente pilots van beide formats (AYNIL: Kerst 2.4mln, Valentine 1.4mln, SB: Staatsloterij Oudejaarsloterij 1.1mln) was dat ook een realistische score.

  Ik denk dat de kijker de vernieuwde vrijdag van RTL4 nog niet heeft ontdekt. Na maanden van succesvolle films op RTL4 brengt de zender vrijwel in eens een leuk avondje voor het hele gezin. De kijkcijfers zullen dus geheid nog aantrekken. Ander voordeel is dat BNN HIT de Lama’s gisteren hun laatste uitzending hadden, Spohie en Katja zullen zeer waarschijnlijk niet de 1.1mln trekken, en komt dus een groot stuk van de commerciele taart vrij, die hun vet bij SBS6 en RTL4 op zullen plakken. En dan is het ook nog ffies afwachten hoe AYNIL en SB t in de commerciele doelgroepen gedaan hebben, bedoel 545dznd kijkers in 20-49 is nog altijd goed voor een KDH van 7/8%.

  Maar goed jammer voor Robert en Gordon, SBS6 en Geer gefeliciteerd :) Komende weken moeten we t aan zien hoe het gaat :D

 32. @ Anonymous

  Daar heb je hartstikke gelijk in!
  woensdag gillend naar huis met Gordon (ex-talpa)
  donderdag zesde zintuig met Beau (ex-talpa)
  vrijdag singing bee met Gordon (ex-talpa)
  zaterdag Ik hou van Holland met Linda, Beau en Jeroen (alle 3 ex-talpa)
  zondag RTL voetbal (alle presentatoren ex-talpa) en Voetbalvrouwen (oud talpa programma) en 1 tegen 100 met Caroline (ex-talpa)
  Dat is toch aardig wat!

 33. @ Robin

  Dus omdat RTL4 een slechte/koude zender is geworden kijk je er niet meer naar? Raar. Ik vind SBS6 ook een campingzender maar toch kijk ik er af en toe naar..

 34. Henk

  gisteren even hgt gekeken, ben normaal een beetje hypocryt met talentenshows maar vind dit toch iets beter dan andere talentenshows, jammer dat dit alleen de zoveelste is en sommige mensen die al die anderen ook hebben gezien de wel een keer zat van worden.

 35. Jantine

  De man die zelf over geen enkel talent beschikt gaat beoordelen of een ander wel talent heeft of niet: Henk Jan Smits…de wereld op zijn kop.

  @ Robin, mee eens. Ik hoop dat RTL 4 leert van haar fouten terugkeert naar haar roots.

 36. Mike

  Er is één of andere sekte oorlog aan het voeren op Mediacourant in de topic over de Net5 serie Big Love van heel lang geleden. Het gaat over De Orde van Transformanten en ze maken ruzie met leden die de sekte hebben verlaten. Raar om dat op Mediacourant te doen”. Zie:

  http://www.mediacourant.nl/?p=3229#comment-216437

 37. Anonymous

  Even over holland has got talent. Dit is in de present perfect simple geschreven. Dit betekent dat het de verleden met het heden linkt.
  bv.
  We hebben al deze auto sinds 2000
  We have had this car since 2000

  Dus Holland heeft al talent is de betekenis.

 38. Ronald

  Robert ten Brink bleef maar roepen dat het een ander soort AYNIL zou worden, maar ik vrees dat de kijker daar niet op zit te wachten. Die wil juist wel de studiovariant van vroeger zien en zit niet te wachten op families die elkaar weer willen vinden.

 39. Robin

  @ Robin, ik kijk nog steeds RTL 4, alleen veel minder dan vroeger.

 40. Erik

  het is heel simpel rtl moet gewoon weer een nieuwe maandag avond dramaserie van nederlandse bodem neerzette!. Net als eerder scoorden series als de Erfenis, I c & Westenwind zo 1,1 miljoen kijkers!!! en soms wat meer!. & nederland houd van zulke series dat blijkt nu wel weer met voetbalvrouwen!!. Dus rtl bestel maar even weer zo’n 2 of 3 seizoenen van nederlandse dramaserie,s!!!. & natuurlijk weer eens een nieuwe comedy. naar kees & co heeft Rtl er geen 1 meer & dat is jammer!!!.

 41. Johan

  @ Post 37 Anonymous

  Oke, bedankt voor de uitleg, maar het blijft dan toch een vreemde titel.

  Ik dacht dat met de Britse titel, ‘Britain’s got talent, de Britse eilanden werd bedoeld

 42. Anonymous

  RTL is gewoon dom. Ze moesten die filmavond laten op vrijdag, Die deed t best goed. Af en toen scoorden ze boven de miljoen, Soms viel t tegen en was t 700.000.

  De films dede t goed. Ze konden de singing bee gewoon op een ander dag zetten. maja, rtl is eigenwijs.

  Ook met bones. Trok altijd boven de miljoen op rtl5 op de zondagen.

  Waarom zet je het dan in godsnaam op een ander dag en op een ander zender Nu trekt t maar 600.000 ofzo.

  Rtl is raar bezig/

 43. Anonymous

  Wat een domper voor RTL! De vrijdagavond is gewoon een flop. RTL haalt op 20-49 12,2 en SBS 16,5.

 44. Joost

  Singing Bee haalt op 20-49 kijkdichtheid/marktaandeel 3,8/8,6 en Holland’s Got Talent 9,9/23,8. Joling bijna het drievoudige van Gordon!!!

 45. Insider

  Ook een blunder van RTL. Blue Circle is van hun en biedt RTL de show Holland’s Got Talent aan. RTL wil het niet hebben en daardoor mag Blue Circle het aan SBS aanbieden. Komen ze bij RTL met dat Singing Bee en dat flopt.

 46. winnie

  @post 40 Erik

  Helemaal waar, een nederlandse serie en comedy, lijkt mij ook een goede zet. Mijn dochter en ik en idd Cees en Co waren supercomedy’s. En de erfenis, vrouwenvleugel, spijkerhoek etc ook top. Ik hoop ook meer op Ned. series, net als Vuurzee toen op Ned 3 ook super.

 47. Anonymous

  @ Johan

  Dat is wel heel raar dat je dan de Britse Eilanden erin ziet… Iedereen weet dat engelsen geen ‘s gebruiken bij zo’n soort ‘meervoud’ en moet elke simpele ziel wel weten dat het Brittan HAS Got Talent is. Als er in het engels een hoge komma staat betekent dat er een afgekort woord staat (en in dit geval has).

 48. Anonymous

  *Britain

 49. Brian

  Niet om de slechte cijfers van RTL goed te praten, maar volgens mij moet er op een andere manier gemeten worden. Ik geloof dat bijna de helft van NL inmiddels digitaal TV kijkt en dat wordt op dit moment niet gemeten, omdat dat niet mogelijk zou zijn. De mensen die nog analoog kijken zijn, denk ik, vaker oudere mensen dan jonge en die kijken toch naar andere programma’s.

 50. thijs

  gordon opent zijn show op 538: ‘nou de kijkcijfers waren helemaal ruk, ik heb keelontsteking en we beginnen met alicia keys’.

 51. Sebas

  Hefet iedereen hier vmbo gedaan ofzo? En dan nog voor het derde jaar van school getrapt?

  Holland’s Got Talent is net zoals Britain’s Got Talent of America’s Got Talent of Kenia’s Got Talent goed Engels.

  ” ‘s ” staat in het Engels voor een afkorting van of “is” of “has”. Verder wordt het gebruikt als bezittelijk voornaamwoord als in “van….”. ” ‘s got” betekent gewoon “heeft”. De toevoeging van “got” heeft in deze zin enkel tot doel om verwarring te voorkomen dat “Holland’s Talent” vertaald zou worden als “Talent van Holland” in plaats van “Holland heeft Talent”.

 52. Mart

  En net als gister weer commentaar waarvan ik denk dat het weer niet zal gebeuren.
  Ik denk (weet bijna zeker) dat de kijkcijfers volgende week niet zullen toenemen bij rtl4).
  All you need is love zal rond dit aantal blijven zitten en singing bee kan wel eens onder de 500.000 kijkers komen.
  Ze zijn de goede weg ingeslagen, alleen wordt het nu eens tijd dat ze het programma op de juiste dag zetten en het juiste tijdstip.

  AYNIL en SB weghalen op de vrijdag.
  Zal in het kort wel ff een schema maken voor rtl:

  Maandag:
  20.30 AYNIL
  21.30 De slimste (wekelijkse versie)

  Dinsdag: laten zoals die is

  Woensdag:
  20.30 Gelukkig je bent er
  21.30 singing Bee
  (afgewisseld met ander amusement zoals: Justthetwoofus, wie ben ik, gillend naar huis)

  Donderdag:
  Laten zoals die nu is

  Vrijdag:
  20.30 CSI
  21.30 Film

  Na half 11: talkshow ( wisselde prensentatie)

 53. Sebas

  @ Brian: de kijkcijfers worden zodanig gemeten dat de onderzoeksgroep een representatief beeld geeft van de Nederlandse samenleving. De percentages van de “kastjesbezitters” komen zowel qua leeftijd, woongebied, geslacht als politieke voorkeur etc. overeen met de gemiddelde percentages in Nederland. Dit argument houdt dus geen steek.

 54. Anonymous

  RTL zakt door het ijs. Het was al dun maar het is een wak geworden.

 55. yossarian

  Waarom heet het trouwens niet gewoon: HOLLAND HEEFT TALENT. Dat ‘bekt’ veel beter, en bovendien heb je dan een aliteratie (‘Holland Heeft’).

 56. Yossarian

  “Niet om de slechte cijfers van RTL goed te praten, maar volgens mij moet er op een andere manier gemeten worden. Ik geloof dat bijna de helft van NL inmiddels digitaal TV kijkt en dat wordt op dit moment niet gemeten, omdat dat niet mogelijk zou zijn. De mensen die nog analoog kijken zijn, denk ik, vaker oudere mensen dan jonge en die kijken toch naar andere programma’s.”

  @Brian: maar waarom hoor ik dit argument nooit als RTL een keer wel goed scoort? Dan kloppen de cijfers WEL weer, neem ik aan?

 57. thom

  @insider: Blue Circle is een onafhankelijke prod.maatschappij, dus kunnen produkties aanbieden aan wie ze maar willen. Je bent denk ik in de war met RTL Productions.

 58. Anonymous

  Blue Circle is 100% van RTL Group

 59. Tjeerd

  @Anonymous

  Maar onafhankelijke werkmaatschappij dus hebben ze geen grotere verplichtingen naar RTL toe dan andere producenten

 60. peter beekhuis

  niet op het één of ander, maar het slangemeisje wat gisteren meedeed bij HGT, werd die niet tweede bij “bijna beroemd”van de ncrv afgelopen zomer?

 61. Patrick

  Yossarian, het is een programma wat zij gekocht hebben dus dan zal de naam ook wel het zelfde moeten blijven (behalve het land dan), dat is toch logisch? Anders krijgt zo’n formule toch geen naamsbekendheid.

 62. peter beekhuis

  @patrick

  ben ik niet helmaal met je eens. Idols heeft toch in verschillende landen toch ook verschillende namen gehad?

 63. JB

  In duitsland heette de show Das Supertalent, dus met de naam mag je wel spelen lijkt me. Eerder denk ik dat SBS6 juist de naam in stand heeft gelaten om mee te varen op de naamsbekendheid. Als het decor wordt zoals in Duitsland en Engeland wordt het prachtig. Als het wordt zoals in België ben ik nog steeds tevreden, maar het was daar wel net te klein. De show in belgie zat ook bij een SBSzender (supertalent in vlaanderen) en het lijkt me best te verwachten dat ze een stukje decor recyclen

 64. Belg

  In Vlaanderen heet HOlland’s got talent gewoon supertalent in vlaanderen

 65. Brian

  @Sebas: Ik betwijfel of SKO zo vaak hun panel aanpast dat het representatief blijft. Maandelijks stijgt het percentage digitale kijkers met enkele procenten. Ik kan het best mis hebben hoor, maar dit is gewoon mijn gevoel.

  @Yossarian: Als AYNIL een programma van de PO of SBS was geweest en het scoorde zo ‘slecht’ had ik er ook aan getwijfeld. Ik ben geen fan van een bepaalde zendergroep, ik kijk gewoon wat ik leuk vind. En dat is meestal Film1 of een DVD.

 66. frank

  de vrijdag avond met AYNIL / singing bee / Grijpstra & de gier.
  een kei leuke avond ik heb het allemaal gekeken.
  AYNIL kei leuk niks aan doen of toch af en toe de studio terug.
  singing bee ook heel leuk alleen een anders presentator gordon is geen zak aan.
  laat hem alleen Gillend naar huis doen en dat zo laten.
  Singing bee kan Ron Brandsteder doen / Andre van duin / Winston Gerschtanowitz / John Williams / Wendy van dijk / Renate verbaan presenteren maar GEEN Gordon.
  Grijpstra & de Gier kei leuk ze moeten weer nieuwe afleveringen er van maken jammer dat het HH zijn maar ik vind het wel kei leuk om te kijken :P
  GR Frank

 67. Rem

  weet iemand of The Singing Bee word herhaalt?
  zo ja waneer?
  Het zou best nog is kunnen dat de herhaling meer kijkers trekt!!
  Jammer ik gun rtl betere kijkcijfers voor de vrijdag avond!
  we zullen volgende week zien.. of The Singing Bee echt een flop is op niet?

 68. elg

  in de radioshow van Gordon op 538 belde hij met Joling om hem te feliciteren met de kijkcijfers… beiden waren het overeens dat AYNIL erg tegenviel! ze hadden allebei een ouderwetse studio versie van verwacht…

 69. #DENIZ#

  Zoooooooooooo zonde van All You Need Is Love!
  Hoopte al dat het niet ging scoren eigenlijk.
  Door een wekelijkse uitzending haal je het speciale gevoel eraf.
  Met kerst was het echt speciaal om te kijken, nu gewoon niet.

  Singing Bee was gisteren nieteens leuk. Slechte backup zangers zowieso!
  En waar waren de coaches?? Met Gordon alleen echt nix aan dit programma.

 70. Sonja

  Wat een afgang voor de RTL groep en wat zal SBS lachen om deze cijfers.
  Iedereen hier is altijd zo zuur en veel te veel met vakmatig tv kijken bezig, het grote publiek wil gewoon een leuke programma met een leuke presentator. Dan kijken ze liever naar Gerard die loopt te hakkelen maar wel een sympathiek mens is dan naar een valse patser als Gordon. Alsof het grote publiek kijkt naar decors e.d., natuurlijk niet, die willen gewoon leuk amusement.

  Als al die televisiemakers die hier zitten te reageren hun tijd nou eens zouden besteden aan leuke programma’s maken i.p.v. hier zuur te zitten zijn en een beetje kansloos kijkcijfertjes te voorspellen komt het misschien nog goed met de vrijdagavond van rtl ;)

 71. evert

  bjorn, post 26. ik denk dat ik iets ouder ben dan jij. en Spoorloos is begonnen als de tv variant van het radioprogramma Adres Onbekend. En dat was al heel lang op de radio voordat all you need op tv kwam.

 72. Sebas

  @ Brian: al zou half Nederland digitaal kijken, dan nog als de meting verloopt volgens een representatieve doelgroep dan is er niks aan de hand. Je snapt het principe van onderzoek blijkbaar niet….

 73. Anonymous

  Gordon is volkomen verdiend onderuit gegaan en die verbazing omtrent het teleurstellende kijkcijfer geeft volkomen aan dat RTL echt geen snars verstand heeft van TV maken, goedkoop formatjes inkopen uit het buitenland zonder enige eigen creatieve inbreng kan iedereen en in december was al bekend dat The Singing Bee zoiu gaan floppen… na vier en halve maand een onbeschofte (jazeker onbeschoft en zonder enige vorm van respect) Gordon op TV, 2 series Gillend naar Huis, een oudejaarsshow, Gordon die zich in de media met elk programma en elk onderwerp bemoeit om mensen af te zeiken kunnen kijkers wel eens ‘Gordon-Moe’ raken en dat was halverwege Idols al duidelijk dat de meesten het wel zo’n beetje hadden gehad met de platvoerse humor en onbeschoftheid van Mr. ‘Ik ben de allerbeste ter wereld en de rest bestaat uit amateurs: Gordon’, dus tja dan is dit tegenvallende kijkcijfer dik verdiend….

  En wat ook zo vréééééselijk voorspelbaar is, is dat hier gelijk weer wordt gezeken (ja GEZEKEN) over de betrouwbaarheid van SKO. hou toch eens op met dat domme debiele gezeik daarover ena ltijd alleen als RTL weer slechte kijkcijfers heeft of SBS hoge cijfers… waarom niet dat gezeik als RTL eens per ongeluk hoge kijkcijfers heeft? Dan roept iedereen dat het mooie cijfers zijn en dik verdiend en meer van die onzin maar men vergeet dan b lijkbaar even dat die cijfers door datzelfde SKO zijn gemeten en dus nooit kunnen kloppen want dat zeggen jullie immers bij lage cijfers, de meetmethode deugt niet, de berekening klopt niet, het panel wisselt te weinig, als SKO bij lage cijfers voor RTL niet deugt dan kloppen de hoge cijfers dus ook niet zo simpel is… dus verwacht van van die mensen hierboven bij hoge cijfers voor RTL (effe wachten, gebeurt vast ooit wel weer eens) exact dezelfde kritiek op SKO anders hebben jullie hierboven dus onzin zitten vertellen… die 1,4 miljoen voor Ik Hou Van Holland van vorige week waar iedereen zo enthousiast over was, tja, dat cijfer kan dus nooit kloppen want het is gemeten door SKO en die meten immers fout, jullie zeggen het zelf, die 2,6 miljoen voor de Idols uitslag kan onmogelijk correct zijn geweest, was ook het SKO die dat cijfer bekend maakte….

 74. thijs

  Geef je helemaal gelijk van dat gordon moe. Maar net eve ALNIL terug gekeken en het is echt een ontzettend leuk programma!! Ben enorm verbaasd dat zo’n goed programma zo slecht heeft gescoord. Gordon a la…

 75. winnie

  Ik vond singing bee best leuk, alleen Gordon erg irritant, die grapjes niet niet grappig zijn de hele tijd er tussendoor.
  AYIL moet ik nog terugkijken, maar de kijkcijfers zijn wel teleurstellend, ik had beide programma’s meer gegund!!!

 76. Anonymous

  Rtl kon vroeger altijd zo goed progameren. Natturlijk speel concurentie een groot deel mee,maar waarom niet gewoon Al you Need Is Love op Donderdag om 21.30. Singing Bee is waar ik al bang voor was toch echt een maandelijks programa en blijf er bij dat om elke maand in samen werking met de staatsloterij elke 2de Maandag of Vrijdag van de maand tussen 22.00 en 00.00 moet komen. Maar misschien zou het programma al leuk kunnen zijn als Singing Bee naar 22.30 gaat.

 77. mark

  Klopt ja, Singing Bee moet herhaald worden, dan komt het alsnog boven het miljoen uit (net als Ik Hou Van Holland: met herhaling zit ‘t boven de 2 miljoen!). En ik dacht dat All You Need Is Love ook herhaald zou worden? Kan zo op de zondag van RTL 8, want naar die flop-series kijkt toch niemand.

 78. Potje Pindakaas

  @Mr. X: Al klaar gekomen over RTL?

 79. Bart

  @Mart: [quote]Zal in het kort wel ff een schema maken voor rtl:[/quote]

  Jaaa.. daar zitten we echt op te wachten met zn allen……Ahum..

 80. Renate

  Singing Bee moet gewoon een plaatsje krijgen op de zaterdagavond, om 0.00 na het late RTL nieuws. Wel een andere presentator, graag.

  RTL moet echt iets doen aan de maandagavond, ik kijk ook niet.
  Gillend naar huis op de woensdag klopt ook echt niet, dit hoeft van mij niet terug te komen, maar anders op de donderdag ofzo……..

  Ze kunnen gewoon niet meer programmeren bij RTL? Ze kunnen beter de mensen die RTL groot hebben gemaakt uit het bejaardenhuis halen of Mart aanstellen aan programmadirecteur. :)

 81. Kim

  Zaterdag en zondag: laten zoals het nu is

  Maandag: een comedy van eigen bodem

  Woensdag: vrouwen-tv

  Donderdag: amusement

 82. Mart

  @Bart:Jaaa.. daar zitten we echt op te wachten met zn allen……Ahum..

  Je weet nooit of iemand van rtl dit leest. Probeer ze alleen maar op weg te helpen. Ze programmeren tegenwoordig echt waardeloos, daar hoef je geen vakman voor te zijn. Ze zeggen ook steeds dat een thema avond niet meer werkt maar volgens mij werkt dat nog uitstekend. De woonavond stond altijd als een huis.

 83. Puk

  Wat zouden ze gaan zeulen met Singing Bee? Wie zit er nou op zo’n programma te wachten dat als er een liedje gezongen wordt, het ineens stopt, iemand moet laten horen of ze alleen verder kan zingen. Het is weer eens de stompzinnigheid ten top, als ze dat spelletje ‘s zomers op een camping in de kantine zouden spelen zou er ook geen hond op af komen, bleef iedereen gewoon bij de tent zitten kaarten. Maar dan zetten ze Gordon als leading lady neer met de ijdele veronderstelling dat het domme spelletje dan wel veel kijkers gaat trekken. Niet dus. Er is echt teveel van dat soort nietszeggende trash op tv. Zo kan ik ook nog wel 100 spelletjes verzinnen.

 84. Mart

  Heb echt geenvertrouwen in die leiding bij rtl op het moment. Toen ik zag dat singing bee op de vrijdag was gezet wist ik al dat het een flop zou worden, vrijdag is er al voldoende amusement ( met programma;s als de lama’s, got talent enz) Voor de zaterdag is het programma ook te licht naar mijn mening.
  Verder is het gewoon raar dat Gordon zoveel te doen krijgt op rtl4. Ten eerste kan hij gewoon niet presenteren en een zender als rtl4 moet gezelligheid bieden en een grote doelgroep aanspreken. Gordon is meer iets voor rtl5. Je gaat Jensen als uitgesproken typ (je mag hem of niet) toch ook niet op rtl4 neerzetten. Dit soort dingen begrijp ik echt niet!

 85. Tetje

  @ Renate ; vergeet niet dat die mensen die RTL groot gemaakt hebben, die ouwe rukkers die nu in het bejaardentehuis zitten, veel ranzigheid gebruikten om tot grote hoogten te komen. ( kijkcijfers ) Helaas blijkt dat het eeuwige leven niet te hebben, hebben de meeste mensen hun zakken vol van ranzigheid ( zie gk ) en dus houden ze over : meestal niet veel meer dan gebakken lucht waar men dan moord en brand over moet schreeuwen anders kijkt er helemaal geen hond meer naar. Maargoed, ze willen geld verdienen dus gaan ze onverstoorbaar door terwijl de kijker kennelijk steeds makkelijker zonder ze kan.

 86. Hans

  Bones en CSI zijn ook meer RTL 5, net als Herman den Blijker….

 87. Tetje

  Gordon hoort inderdaad niet op 4. Nu weer gaat ie naar Los Angeles om de zus van een overleden soulzanger te ontmoeten. Om vervolgens wat covers van de man te zingen. Voor een programma neem ik aan? Het programma kan leuk zijn, maar denkt iemand dat het op 4 gaat scoren? Ik denk zelf van niet.

 88. Renate

  RTL was juist een hele nette, truttige zender, op het bloemtjesjurken-af.

 89. Renate

  Tetje, lieve schat, wil jij Koffietijd, de 5 uurshow, Tearoom, Catherine, de Vakantieman, Tineke de Nooij e.d. ranzig noemen?

  Meid, je bent niet goed snik.

 90. Tetje

  @ Renate, ik zei ‘veel’ ranzigheid. Dat Koffietijd, 5 uur show, Tearoom, Catherine, de Vakantieman, Tineke de Nooij dat kwam na het rukken bij ze bovendrijven. En die bovengenoemde programma’s hoeven ze bij het grote publiek nu ook niet meer mee aan te komen. De inspiratie is op zo lijkt het.
  En programma’s met enige diepgang hebben we de PO voor, dat kunnen de commercielen zich weer niet permitteren.

 91. Anonymous

  En die bovengenoemde programma’s hoeven ze bij het grote publiek nu ook niet meer mee aan te komen

  Ik denk dat je je daar aardig in vergist. Velen vragen om de terugkeer van Koffietijd! e.d.

 92. Kenneth

  Tetje= Bas van der Vlies

 93. Rianne

  Waarom reageert hier iemand serieus op Tetje? Alleen die naam al..
  Zo’n uitkeringstrekker valt toch niet serieus te nemen. Hup Tetje, naar je Bedje! (net zo flauw als jouw denkbeelden)

 94. Hans

  Arme ouders….

 95. Tetje

  @ Velen vragen om de terugkeer van Koffietijd? Wie dan? Was die ene herhaling van een poos geleden zo’n gigantisch succes? Zo ja, dan had het programma allang weer prominent en met veel bombarie teruggeweest, geloof dat maar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.