Lingo viert jubileumuitzending in nieuw decor

Lucille Werner presenteert de 4000ste aflevering van Lingo vanavond vanuit een geheel nieuw decor. Speciaal voor het jubileum heeft het woordspel een nieuw jasje gekregen. Dat meldt de TROS. Tijdens de feestelijke aflevering van Lingo speelt Lucille met kandidaten uit de allereerste uitzending van 5 januari 1989. De zussen Martha de Meij en Yvonne Fransen spelen opnieuw tegen broer en zus Jaap en Nettie Krull. Lingo begon negentien jaar geleden als een wekelijkse show.

In de beginperiode was Lingo wekelijks te zien op televisie. Later werd het spelletje iedere werkdag gespeeld. Verschillende presentatoren hebben Lingo gepresenteerd. Zo begon het ooit met Robert ten Brink. Hij presenteerde de eerste 213 afleveringen. Francois Boulangé volgde met maar liefst 2043 afleveringen. Toen Francois zeven jaar achter het presentatiedesk had gestaan, gaf hij het stokje door aan Nance.

Met deze presentatiewisseling veranderde Nederlands bekendste woordspel ook van omroep: van de VARA naar de TROS. Sinds 1 september 2005 (aflevering 3420) is Lucille Werner het gezicht van Lingo.

Het te winnen prijzengeld bij Lingo wordt mogelijk gemaakt door de Sponsor Bingo Loterij. Uit naam van dezelfde loterij geeft Rick Brandsteder dagelijks een auto weg. In het buitenland is het spel te zien in onder meer Frankrijk, Spanje, Griekenland, Turkije, de Verenigde Staten, Portugal en Maleisië. Er zijn regelmatig thema-spellen geweest, waaronder Lingo voor analfabeten, met Chinezen en voor kinderen.

De koppels van negentien jaar geleden spelen vanavond opnieuw tegen elkaar. Toen wonnen Martha en Yvonne ruim elfduizend gulden, gaan ze er vanavond weer met de hoofdprijs vandoor? Lingo is vanaf deze jubileumuitzending voortaan te zien in een nieuw decor en heeft een aantal nieuwe spelregels.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen