Laatste uitzending 4 in het Land op 29 februari

Geplaatst op Fri 08 Feb 2008 om 17:56

RTL 4 zendt op vrijdag 29 februari voor het laatst de nieuwsrubriek 4 in het Land uit. Volgens programmadirecteur Erland Galjaard trekt de rubriek te weinig kijkers. “Ondanks de tijd en energie die lange tijd in ‘4 in het Land’ is gestoken, is het helaas niet gelukt het programma zelfstandig voldoende kijkers te laten trekken.” Vanaf maandag 3 maart zendt RTL 4 op werkdagen om 22.30 uur pro- gramma’s uit die aansluiten bij de sfeer van uitzendingen die eerder op die avond te zien waren.

Op maandag is dat Van Amstelveen tot Afrika, op dinsdag Gordon Ramsay: Oorlog In De Keuken, op woensdag Brothers & Sisters, op donderdag Supernanny en op vrijdag Grijpstra & De Gier. Erland Galjaard: “Met het doorprogrammeren in de sfeer van de avond denken we de kijker beter te bedienen en beter vast te houden.

Erland Galjaard is de redactie van 4 in ‘t land desondanks erg dankbaar voor het werk dat zij geleverd heeft. “Er is sinds de start op 5 september 2005 keihard gewerkt door de ploeg van ‘4 in het Land’. Daar ben ik ze zeer dankbaar voor.

Voor de medewerkers van 4 in het Land wordt gekeken naar ander werk binnen RTL, maar volgens hoofdredacteur van RTL Nieuws Harm Taselaar zal dit voor “lang niet voor iedereen een haalbare optie zijn“.
62 Reacties op “Laatste uitzending 4 in het Land op 29 februari”


 1. Mike

  Jemig RTL 4. Wat ontzettend zonde. Stoppen ze eindelijk met 4 in het land, komen ze nog niet met een leuke talkshow. Wat een ongelooflijke doodzonde. Nee hoor. Die oeverloos herhaalde RTL 8-programma’s van Gordon Ramsay en Supernanny worden weer in de herhaling gegooid om half elf. Een zender die ooit het gesprek van de dag naar zich toetruk, is nu het afvalputje van uitgewerkte Britse televisieformats geworden. Wat een teleurstelling. Doei RTL 4.

 2. Jan

  Had ik totaal niet zien aankomen. Jammer dat er geen talkshow komt. Had de ideale opvolger van 4 in het Land geweest.

  Nu krijgen we weer Supernanny en herhalingen van Grijpstra voorgeschoteld. RTL 4 krijgt de uren tussen 20:30 en 22:30 al niet met originele programmering ingevuld. Dat wil toch wel wat zeggen… Misstap. Dan kan je nog beter een matige nieuwsrubriek hebben, dan de zoveelste herhalingen van het zoveelste realityprogramma.

 3. Joost

  Ik had het idee dat de kijkcijfers de laatste tijd toch weer wat aantrokken. Ik vond dat jammer, want ik dacht dat ze daarom het idee van de talkshow misschien wel eens konden laten varen. Ik zie 4 in het land nog liever dan al die Gordon Ramsay-zooi. Best jammer.

 4. Natasja

  hehehe eindelijk weg met dit programma geen hond kijkt er naar een van de grootste flop van RTL geschedienis, slecht programma zonder kwaliteit lelijk voice over, slecht opgeleid presentatices en ja niets goeds te melden over dit programma

 5. Marc

  Alsjeblieft zeg, dan liever 4 in het land. Herhalingen die zelfs al op RTL8 voorbij zijn gekomen nu weer terug om half 11 naar RTL4?! Ze waren goed bezig om te vernieuwen in Maart maar dit is wel een hele grote stap terug.

 6. Jop

  Wat een shock!!!! Afgedankte RTL 8-shows iedere avond om 22:30 op RTL 4. Ik had echt zo het idee dat de commerciële televisie weer aan zou gaan trekken nu Van Westerloo eruit is gegooid. Weer een nieuw elan. Grote shows met Linda de Mol en Carlo Boszhard. Maar het is een afleidingsmanouvre. We krijgen gewoon iedere dag van 20:30 tot 23:30 slechte programma’s voorgeschoteld. God dank dat er nog een Publieke Omroep is die nog in ENIGE mate kan voldoen aan een volwaardige programmering.

 7. Anonymous

  Ach alsof die herhalingen voor eeuwig uitgezonden zullen worden!

 8. Marloes

  Wat een breakingnews nog voor het weekend. Ik denk dat 4 in ‘t land niet echt een gemis zou zijn geweest wanneer RTL 4 doorging met een talkshow. Nu zou ik liever 4 in ‘t Land zien dan de programma’s die hierboven worden aangekondigs. Behoorlijke misser van RTL 4. Doe mij maar Nova, Pauw & Witteman en Newsnight op de late avond.

 9. Bert Jansen

  Ik vond 4 in het land best een aardig programma om zo nu en dan te bekijken. Nu krijgen we iedere dag om 22:30 de zoveelste trash-tv. Ik kan maar moeilijk geloven dat mensen programma’s als Supernanny echt leuk vinden. Na de introductie een paar jaar geleden had ik het na 2 afleveringen wel gezien. Achteruitgang dit voor RTL 4.

  Ik hoop echt dat de kijkcijfers van de commerciëlen eens gigantisch inzakken, zodat ze zich realiseren dat ze echt moeten vernieuwen. We hebben in dit land tien televisiezenders, maar er is alsnog zo weinig te zien. Weinig dama, weinig show. Gelukkig hebben we nog buitenlandse tv en internet.

 10. ??!!

  HET IS GEDAAN MET RTL ZINKEND SCHIP EN ZO BLIJ DAT HET PROGRAMMA STOPT HADDEN ZE AL LANG MOETEN DOEN HEEL SLECHT GECOPIEERD IK HOOP DAT RTL NU WEL EEN LESJE HEBBEN GELEERD

 11. Flippo

  Weg ermee!

 12. Anonymous

  Weinig dama? Het is een en al drama bij de CO.

 13. Ronald

  Dan heeft het ontbijtnieuws ook meteen minder onderwerpen, want iedere ochtend zat er wel een onderwerp in dat de avond ervoor in 4 in het land zat.

 14. Chiel

  Q: Ach alsof die herhalingen voor eeuwig uitgezonden zullen worden!

  Jouw vrouw, mijn vrouw staat er anders al bijna een half jaar. De Amerikaanse editie is nu (muv specials) in z’n geheel 2 keer uitgezonden om 23.00 uur. Nu gaan ze vrolijk met de Britse versie verder.

 15. David

  “Vanaf maandag 3 maart zendt RTL 4 op werkdagen om 22.30 uur pro- gramma’s uit die aansluiten bij de sfeer van uitzendingen die eerder op die avond te zien waren.

  Op maandag is dat Van Amstelveen tot Afrika, op dinsdag Gordon Ramsay: Oorlog In De Keuken, op woensdag Brothers & Sisters, op donderdag Supernanny en op vrijdag Grijpstra & De Gier. Erland Galjaard: “Met het doorprogrammeren in de sfeer van de avond denken we de kijker beter te bedienen en beter vast te houden.””

  Op maandag zendt RTL4 CSI en Women’s Murder Club uit. Hoe sluit Van Amstelveen tot Afrika daar op aan? Zet daar dan Grijpstra en de Gier neer en op vrijdag na Singin’ Bee, en het programma dat daar op volgt, een concert-registratie of een ander muzikaal programma.

  Gordon Ramsay: Oorlog in de keuken, mits nieuwe afleveringen, vind ik een leuke aanvulling op de dinsdagavond.

  Brothers and Sisters hoort niet op RTL4 maar op RTL8. Hetzelfde geldt voor Supernanny.

  Ze proberen het wel maar het beste is gewoon elke werkdag om 22.30 een talkshow of een leuk spelprogramma ala Deal or No Deal tot 23.30 gevolgt door het late nieuws en herhalingen van Boulevard en de talkshow of spelprogramma.

 16. Pat

  Brothers and Sisters na Bones is ook niet toepasselijk op woensdag

 17. door

  RTL = CRISIS

 18. Anoniem

  Je merkt dat Fons weg is, sinds zijn vertrek is RTL weer aan het vernieuwen. Veel nieuwe familieshows, en nu ook het stoppen van 4 in het Land. Jammer, het is toch wel een kwaliteitsprogramma ondanks dat het een HvN-kopie is. En ook jammer wat RTL er voor in de plaats zet, nog meer buitenlands product op RTL4!

 19. tvfan

  rtl komt echt nog wel met wat anders om 22:30…deze herhalingen zijn tijdelijk..
  er komt een nieuwe talkshow om 22:30….de vraag aleen wanneer,kan ook wel eens volgend tvseizoen worden!….

 20. Anoniem

  Kunnen ze dan niet jensen verplaatsen van rtl5 naar rtl4? trekt vast dan meer kijkers.

 21. mart

  Geen talkshow of iets ala De slimste, WAT DOM ZEG VAN RTL. Dit zegt genoeg,de nieuwe programmering na 22.30 zal tot gevolg hebben dat er nog minder mensen na 22.30 op 4 kijken en dus weer een paar honderdduizend kijkers meer voor P & W.

 22. RTL K** Zender

  Hadden ze al twee terug moeten stoppen, vreselijk programma

 23. #!Michael#1

  Waarom gooien ze dan niet Lotte in de herhaling als avondsoap? Tot dat er een waardig alternatief gevonden word. Dit is toch hopenlijk ook maar een tijdelijke oplossing?

 24. Eens!!!

  Michael meestal ben ik niet met jou een omdat jij alleen maar onzinnig dingen zegt maar vandag heb jij een redelijk reactie gegeven ik ben met jou eens Lotte zou echt een goed oplossing zijn en ik weet zeker dat het veel beter zou scoren dan bij Talpa toen

 25. Jantine

  Lotte uitzenden??? Dat zou een nog zieligere vertoning zijn dan de pulp die ze nu willen gaan uitzenden. Ik vind het echt bijna niet te geloven dit!
  Of is RTL4 van plan zichzelf te gaan opdoeken binnekort?

 26. hans

  Ik denk dat ze wachten tot het nieuwe seizoen begint en dan met een talkshow komen. Nu hebben ze nog een half jaar de tijd om een goed format te bedenken. Dat ze programma’s willen uitzenden die bij de sfeer van de avond passen klinkt best goed, maar de programma’s die ik hier boven lees matchen totaal niet met de programma’s eerder op de avond.
  CSI en Van Amstelveen tot Afrika? Kan iemand mij vertellen of er een overeenkomst is tussen die programma’s?

 27. Peter

  Gelukkig dat programma stopt eens, ze hadden alleen misschien ff moeten kijken of het op 1 van de andere zenders paste misschien leuk voor in de vooravond om 19 uur en wellicht moeten wachten tot ze een nieuwe talkshow of iets anders, elke avond zo’n herhalingen om 22.30 zal ook niet scoren maar wel goedkoper.

 28. Patrick

  Die talkshow komt nog wel.

 29. David

  Nu alleen nog Shark, Bones en CSI naar RTL5 verplaatsen, Women’s Murder Club niet uitzenden/van de buis afgooien, een leuk nieuw humoristisch programma plaatsen op woensdagavond om 21.30 na Gillend naar Huis en maandag een nieuw NL misdaadserie gevolgt door een nieuw seizoen Grijpstra en de Gier programmeren en dan zit het doordeweeks goed met RTL4.

 30. Yossarian

  Mooi! Nu Life & Cooking nog.. ;-)

 31. kritische kijker

  Eindelijk wijsheid bij RTL. We hebben die ellende van hart van nederland al waar door gem 1,2 mio per keer naar klein leed wordt gekeken en dat is al erg genoeg.

  Eens met post 30

 32. Anonymous

  Redelijke keuze voor tijdelijk

 33. drama queen

  @yossarian

  ik ken er nog wel een paar
  char
  hhh
  wedden dat ik het kan

 34. Lars

  4 in het land was het begin van de ondergang van de late avond op 4. Daar past echt nog wel een programma wat actueel is, dieper op de dag ingaat! Wat gedurfder en met misschien wat meer reportages. Zet een Nieman, een Bunskoek erneer. Zet ook andere presentatoren in. Gebruik de correspondenten van het nieuws. Met kleur en muziek. Fris en ontspannen. Ik begrijp niet waarom dat nog niet mogelijk word gemaakt, waarom ze dat maar niet voor mekaar krijgen. En dan op de late zaterdagmiddag nog een jongere versie van life&cooking en ‘t is af, dan hoe je de rest alleen nog maar in te vullen.

 35. Craig

  Willen de Talpa fans eens kappen met hun advies om geflopte Talpa programma’s op RTL zenders uit te gaan zenden.

  Ze zijn bij RTL5 zo dom geweest om naar jullie te luisteren en kijk die keiharde flop van een Parels & Zwijnen op RTL5.

  Om 1 ding duidelijk te maken fans van Amerikaanse series houden over het algemeen niet van Nederlandse series moet je eens zien hoe snel de CSI Miami fans wegzappen.

  Ze zullen bij SBS6 wel blij zijn aangezien 4 in het land kijkers begon te kapen bij SBS6. Die zitten de laatste tijd ook net rond de miljoen.

 36. WAT???

  Craig ben jij aan de drugs of alchool? jou reactie slat nergens op jongen jij hoort in dezelfde clubje als Drama Queen en Michel buitengewone domme reacties laten jullie hier achter weblogvervuiling noemem we dat en zorg dat jij aan bak komt dan hoef jij niet zomaar iets te schrijven zonder na te denken

 37. Sidabutar

  5 in ‘t Land was er al voordat Hart van Nederland begon. Dus SBS heeft van RTL gekopieerd en niet anders om. bovendien is alles bij SBS voor de sensatie! 1,5 miljoen kijkers zijn 1,5 miljoen sensatie watchers.

  4 in ‘t Land is een goede nieuwsrubriek, vormt samen met het RTL-Nieuws de anker van RTL!

  RTL7 moet in feite een volledige nieuwszender worden. 7 in ‘t Land past dus goed op 7!
  of 8 in ‘t Land, dan heeft men een extra reden nog eens naar 8 over te schakelen.
  De herhaling van 4 in ‘t Land wordt ook op 8 uitgezonden.

 38. Carlo

  SIDABUTAR hahahahaha wat ben jij TRIEST man hahahaha van het begin tot het eind bevat jou reactie niets zinnigs vol leugens helemaal geen inhoud hahahaha ik lach me kapot van jou domheid ik hoop dat jij vervolgens geen reactie meer plaatst…. Klein van hersens, grappig mannetje

 39. Insider

  @Sidabutar
  Pardon?! SBS was eerder met Hart van Nederland dan RTL met 5 in ‘t Land.

 40. Rem

  Ik ben een rtl fan,maar wat ze nou doen vind ik erg jammer!!!
  Ik had graag een talksow om half 11 gezien bij rtl met bijvoorbeeld: Daphne Bunskoek & Beau van Erven Dorens (Daphne wou toch iets anders als boulevard waar ze meer kon praten en dieper kon ingaan op onderwerpen!
  RTL doe iets dit is toch een super idee!!
  tenminste dat vind IK en jullie?? idee’tje??

 41. David (2)

  Wat een goed nieuws en slecht nieuws tegelijk zeg. Hebben ze toch vanaf september (?) vorig jaar kunnen bedenken wat er in de plek van 4 in t Land zou komen, komen ze met deze zooi. En nu kunnen we helaas Fons niet meer de schuld geven. On-be-grij-pe-lijk hoe ze deze zooi op de grootste zender te flikkeren die pretendeert een familiezender te zijn en dat ook zo mooi was. Stond Westenwind toendertijd ook niet op 22.00 of 22.30? Dinsdags en donderdags zo uit mn hoofd? Maar nee, stel je voor dat er iets geld kost, dus maar goedkope Engelse produkties in het schema gooien.

  Echt jammer dat RTL zo weinig haar best doet tegenwoordig. Misschien een goeie tip voor de volgende programmering van RTL: Herhaal het hele blok 18-20 van RTL4 op RTL5 tussen 20 en 22, op RTL7 van 22 tot 00 en op RTL de voglende dag van 16-18. En zo met alle andere blokken hetzelfde.

  Ik weet het, flauw voorstel, maar hier spreekt iemand die RTL al vanaf dag 1 op 2 oktober 1989 van dichtbij volgt en die nu ziet dat RTL, en dan met name RTL4, gewoon naar de kloten geholpen wordt.

  RTL ziet toch ook dat overal de nieuws-achtige rubrieken scoren? Of een programma als P&W, DWDD… DOE gewoon iets waardoor je zender LEEFT, en wees niet een veredelde videorecorder die maar iets afspeelt. Echt jammer, heel jammer.

 42. Anonymous

  rtl heeft 4 in het land gestopt voor paul de leeuw.
  Let maar op vanaf 1 maart op de late avond met linda, Beau en paul

 43. karst

  ja en henny huisman er ook nog bij en dan het programma kopstukken

 44. Anonymous

  RTL gaat echt naar de klote
  4 in het land vond ik ook verschrikkelijk (copie van HVN)
  maar had er dan mee doorgegaan totdat er een volwaardige opvolger zoals een talkshow of zoals De Slimste zal zijn
  Hoe durf je nu midden in het tv seizoen om deze tijd met engelse formats en herhalingen te komen
  Hoe lang willen ze nog respectloos met de kijker om blijven gaan bij RTL???

 45. idee voor RTL?

  Het nieuwe RTL
  Donderdag
  20.30 Zesde Zintuig / Expeditie Robinson
  21.30 Grijpstra en de Gier / Aspe / nieuwe politieserie
  Vrijdag
  20.30 Love Letters / All you need is love
  21.30 Voetbalvrouwen / Gooische vrouwen
  Zaterdag
  20.00 comedy
  21.30 Wedden Dat? / Dancing with the Stars

 46. Sky

  Iedereen loopt nu wel te roepen dat Linda en Beau een talkshow moeten gaan maken, maar de talkshow ‘Linda en Beau op Tien, scoorde ook niet echt heel goed. Waarom is er nu opeens zoveel behoefte aan een talkshow op RTL?

  Ik denk overigens wel dat een quiz zoals ‘de Slimste’, zoals die op Tien gemaakt is, prima past bij het profiel van RTL4 als familie zender. Ook Love Letters zou gegarandeerd kijkers trekken. Weet iemand misschien of het voor RTL mogelijk is om dit programma te kunnen uitzenden?

 47. David

  @Sky:

  de Slimste lijkt me zeker mogelijk, Love Letters denk ik eigenlijk ook, aangezien het een format van John de Mol is.

  Alleen het nadeel is dat het duurder is dan een herhaling van de herhaling van de herhaling van een van voorgenoemde programma’s. Zolang er iets goedkopers bestaat, zal RTL er dus niet aan beginnen. Jammer, maar zo is RTL blijkbaar tegenwoordig. Nogmaals, doodzonde…

 48. Chiel

  Pleur herhalingen van De Slimste van Talpa om 22.30. Niemand heeft het daar toch gezien :lol: Of ze moeten steeds Talpa of de uitzenddag zeggen, dan niet natuurlijk :) Erg dom om Ramsey te gaan herhalen (wat RTL8 ook al doet) maar Den Blijker in de herhaling scoort ook goed dus wie weet… RTL8 komt iedere dag met Supernanny, en dan RTL4 ook nog 1 keer in de week? Slim!

 49. herhaal tv

  haha ik heb ik hier al verschillende keren gelezen dat herhalingen tijdelijk zijn en dat we ons daar niet zo druk om moeten maken.

  ja, inderdaad. en het weer buiten is ook tijdelijk. maar er is altijd weer!

  lang leve internet. dat ´tweede kans kijken´ moet daar snel heen. de zenders moeten gewoon nieuwe shows neerzetten. klaar. zeker de commercielen. het zijn mijn reclamecenten die ze er doorjassen, dus ik wil er iets goeds voor terug!

  anders moet unilever de blikken erwten en albert heijn de voorgekookte magnetronmaaltijden maar weer billiger maken

 50. Alex

  @post 42:

  Leuterfantje :-)

  RTL lonkt naar VARA-coryfee Matthijs van Nieuwkerk

  HILVERSUM – VARA-presentator Matthijs van Nieuwkerk zou ‘een ideale kandidaat’ zijn om een dagelijks latenightprogramma te maken op RTL4.

  ,,Als de unieke mogelijkheid zich aandient om Van Nieuwkerk aan RTL4 te binden, zou ik daar erg voor open staan. Samen met bijvoorbeeld Daphne Bunskoek zou hij een eigentijdse talkshow kunnen maken in de traditie van Barend en Van Dorp. Een zender als RTL4 moet altijd de ambitie houden om een breed podium te bieden aan de wereld van de kunst, politiek en sport. Van Nieuwkerk zou dat op een onderscheidende manier kunnen,’’ aldus Galjaard.

  http://www.ad.nl/cultuurenshow/article2037861.ece

 51. henk

  het zijn geen herhalingen, het gaat in alle gevallen om NIEUWE afleveringen

 52. Flippo

  Oeps, daar gaat Dancing Queen!

 53. KIJKCIJFERS! RTLGJ

  Kijkcijfers!!! en ze zijn leuk!

  GTST 1,2 miljoen
  Sahara 1,2 miljoen
  Half 8 nieuws 1,2 miljoen
  RTL Boulevard 1 miljoen
  Editie NL 864.000

  HvN 1,2 miljoen
  DQ 750.000

  Lama’s 760.000

 54. Fred

  Ik ben ook niet helemaal overtuigd van een talkshow. Men zit daar dan al te dringen met Nova en P&W. Ik zou er een leuke avondshow maken zoals idd “de Slimste”. Matthijs van Nieuwkerk zou idd ook wat kijkers kunnen gaan binden, dit ism Daphne Bunskoek.
  Maar stoppen met 4 ihl en nog vroeger op de avond beginnen met de britse zooi, het zal puur om het geld gaan.
  Jammer RTL4.

 55. Anonymous

  De Show van Claudia de Breij is ook steeds leuker aan het worden. Lijkt wel of Claudia, sinds zij zwanger is, verandert

 56. KSD

  Claudia wat een irritant mens is dat, bahh

  Dit stopt dus vrijdag 29 Febr. en Jensen! begint maandag 3 maart weer, RTL wil graag een talkshow op RTL4 volgens mij, toeval!??

 57. zo kan het ook???

  goed dat rtl4 stopt met 4 in het land,programma heeft 2 en half jaar de kans gehad lijkt melang genoeg..,het aantal kijkers is gewoon telaag! en te wisselend ene dag 600.000 en andere dag maar 300.000….
  voor 4in het land was editienl ook om om 22:30 tezien,en volgens mij haalde dit programma altijd wel een stabiel aantal kijkers van +- 700.000.van,als ik rtl was zal ik dit programma uitzenden om 22:30..en niet meer om 18:10 dan moet 800.000 dagelijks mogelijk zijn .om 18:10 zal ik dan deal or no deal uitzenden op rtl4.
  en van af volgend tv seizoen een talkshow om 22:30, of als edite nl het goed doet en deal or no deal ook zo laten staan en dan een talkshow om 22:45.

 58. Ttop40 | Clips en nieuws uit de Top40!

  Rond 22:45 -23:30 is RTL nieuws er altijd op.

 59. zo kan het ook???

  rtl nieuws om 22:45 haalt niet echt goede kijkcijfers…dat word van af maart weer later uitgezonden 23:30.

 60. kooskoets

  beter later dan nooit. Volgens mij mist niemand dit!

 61. steven

  ik jammer dit dat moet eind vivian lief messen 29 februari kijker naar vivain goetjes van steven

 62. steven

  hoi ik vind het jammer dat 4 land het land moet stopt kom dat teug ik op det wel 2000000000000000000 kijkers naar 4land het land kijken maar je dat is wel erg goetjes van steven

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.