Joop van den Ende boos op Katja Schuurman

Mediamagnaat Joop van den Ende is na jaren nog steeds boos op televisiester Katja Schuurman. Toen zij voor een tv-programma moest kiezen tussen hem en Jan Pronk, koos ze Pronk. “Dit is een behoorlijk onderwerp geweest tussen Katja en mij. Ik was woedend. Ze kende Jan Pronk niet. Ze wist niet eens wie het was, denk ik op dat moment. Dat is ook hard, dat durf ik ook hardop te zeggen. We hebben het uitgesproken, maar het is altijd tussen ons gebleven. Altijd. Het is niet echt opgelost.

Katja ‘bevuilde’ haar eigen nest een paar jaar terug tijdens het televisieprogramma van Jeroen Pauw, genaamd Kwestie van kiezen. Joop was ontzettend kwaad op Katja. “Omdat Katja op heel veel punten in die tijd faciliteiten kreeg. Er ontstond een popgroepje, ze ging schnabbelen“, zegt Joop in Nova College Tour. “We deden alles om haar de ruimte te geven. Ik dacht ook dat de relatie die wij hadden, dat dat een relatie was van een producer met iemand die talent heeft. Ik vind Katja heel bijzonder. Dat is de reden van dat rare gevoel wat ik eraan over hield.

Ik kan nu een uur praten wat er allemaal was en hoe zij gecoacht werd en hoe goed ik haar vond en wat ze deed, maar dat is hier niet de gelegenheid voor. Dus toen zei ik: ‘Katja, waarom zei je dat nou?’. Nu komt het antwoord waarom ik zo kwaad was. Dat was omdat ze een politiek correct antwoord gaf. Ze dacht dat ze daarmee verder kwam. Ze was daarmee niet loyaal naar het nest waar ze uitkwam: Goede tijden slechte tijden. Dat is voor veel mensen soap, laag en allemaal niks.

Dat betekent dus dat al die faciliteiten die je dan geeft, al die aandacht en tijd die je geeft… Je bent even gebruikt en hup, de volgende komt. Daar word ik ziek van.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen