4,1 miljoen kijkers voor Boer Zoekt Vrouw


De kijkcijfers van zondag 20 januari 2008 (SKO)

Boer Zoekt Vrouw (KRO, Ned1, 20:22) – Het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw heeft de magische grens van 4 miljoen kijkers gepasseerd. Zondag stemden er liefst 4.136.000 kijkers (madl: 49.2%) mensen af op het populaire datingpro- gramma op Nederland 1. Daarmee zette Boer Zoekt Vrouw een nieuw hoogtepunt neer. De afgelopen weken gingen de kijkcijfers al in rap tempo omhoog. Twee weken geleden keken ruim 3,4 miljoen mensen, een week geleden was dat al 3,8 miljoen mensen.

Boer Zoekt Vrouw trok vorige week 3,8 miljoen kijkers. Toen al werd vastgesteld dat in heel 2007 geen enkel programma op de Nederlandse televisie zo’n hoog kijkcijfer had weten te behalen. De best bekeken uitzending op televisie in 2007 was het WK Allround Schaatsen, dat 3,4 miljoen kijkers scoorde. In de aflevering van Boer Zoekt Vrouw zondagavond kwam het eerste keuzemoment, waarbij de boeren moesten bepalen wie van de logees de boerderij moest verlaten. In de laatste uitzending op zondag 27 januari hebben de boeren nog twee logees op de boerderij.

We gaan nog niet naar huis (AVRO, Ned1, 21:20) – De nieuwe comedy We gaan nog niet naar huis beleefde zondagavond haar première na Boer Zoekt Vrouw. De show, met Victor Löw en Mary-Lou van Stenis in de hoofdrollen, werd door 2.223.000 kijkers (madl: 27.8%) bekeken. Victor Löw, die de hoge kijkcijfers wel zag aankomen, benadrukt dat We gaan nog niet naar huis geen normale comedy is. “Het is geen normale sitcom, het is een inhoudelijk kwalitatieve komedie“, vertelt hij aan Novum. “Mede dankzij regisseur Hans de Korte. Hans is een harde werker. Ik voel me beschermd door hem en dat voelt fijn.” Mary-Lou van Steenis, bekend als Ellen in de komedie Vrienden voor het Leven, speelt een bescheiden rol als een medewerker van de lokale VVV. “Voor Nederlandse begrippen is de serie fris en nieuw. Er zit geen lachband onder en er is geen publiek aanwezig. We filmen op realistische sets, met natuurlijk licht. Het is meer filmisch dan een doorsnee komedie“, vindt de actrice.

Baby te huur (BNN, Ned3, 21:17) – In Baby te huur krijgen vier jonge stellen achtereenvolgens een baby, een peuter, een achtjarige en een puber in huis. De grote vraag is: willen deze stellen nog steeds wel kinderen na drie weken oefenen? “Is dit dan de ultieme vorm van anticonceptie? Dat denk ik niet. Het is ook geen opvoedprogramma. Wél is het de ultieme relatietest“, zegt BNN-directeur Maarten van Dijk. Eén van de koppels zijn Rob en Sanne. Sanne: “We wilden graag weten hoe het is samen te wonen en de verantwoording voor een kind te hebben. Zo’n experiment is echt een aanrader. Het is fantastisch om heel even in je eigen toekomst te kijken.” Toch heeft Rob, die zelfs nog nooit een baby had vast gehouden, wel even over zijn deelname moeten nadenken. “Maar achteraf vond ik het erg leuk. Ook al is het soms best lastig als je er helemaal alleen voor staat.” De eerste aflevering van Baby te huur werd zondagavond door 593.000 kijkers (madl: 8.3%) bekeken op Nederland 3.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen