Nieuwe sketchshow van Najib Amhali van start

Geplaatst op Fri 23 Nov 2007 om 11:30

Najib Amhali is met ingang van vanavond acht weken lang te zien in zijn nieuwe sketchshow Najib Wordt Wakker bij de VARA op Nederland 3. Iedere aflevering verkennen Najib Amhali, Peter Heerschop, Han Römer en Viggo Waas een thema zoals reizen, onderwijs, religie, muziek en justitie. “De zoektocht naar antwoorden levert een aantal ‘losse’ scènes op, maar ‘Najib loopt wakker’ kent ook vaste personages die wekelijks terugkeren“, zegt eindredacteur Twan van de Nieuwenhuijzen.

Iedere aflevering begint letterlijk in de slaapkamer van Najib die steeds op een andere manier wordt gewekt: door een telefoontje uit Marokko, door een angstvisioen in een nachtmerrie of door een nieuw deuntje op zijn wekkerradio. De persoonlijke vraag waarmee Najib wakker wordt, deelt hij met zijn vrienden Peter, Han en Viggo en gevieren doen zij een poging tot een bevredigend antwoord te komen.

Vragen die ondermeer aan bod komen zijn: Welke school is het meest geschikt voor mijn Marokkaanse nichtje? Hoe scoor ik een nummer één-hit? En: hoe kom ik van mijn angst voor ziekenhuizen af? Die zoektocht levert op zichzelf staande verhalen op, maar ook keren vaste personages terug. “Zo zien we Najib steeds in de taxi stappen bij de Turkse chauffeur Memet Yilmaz of bij de Indonesische chauffeur Dick Tempo Doeloe“, aldus de eindredacteur. “Memet en Dick trakteren Najib steevast op hun visie op zijn probleem, maar of hij daar echt mee geholpen is, is zeer de vraag.

Wekelijks gaat de kijker ook op bezoek bij Nadja Lopez-Nunez, een vrouw die al vaak teleurgesteld is in de liefde, maar toch vol optimisme blijft doorzoeken naar De Ware Liefde. Daarbij ontmoet ze onder anderen een Joegoslaaf met een bijzondere missie, een stille jeugdliefde met een verrassing en een zwetende scheidsrechter.

In de verschillende afleveringen zijn gastrolletjes weggelegd voor bekende Nederlanders als presentatrice Astrid Joosten, talentscout Henkjan Smits, proftennisser John van Lottum, sportjournalist Toine van Peperstraten, actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen en dj Giel Beelen.

Najib wordt wakker is de tweede serie die Najib Amhali maakt voor de VARA. In 2006 was Najib loopt warm te zien, waarin hij samen met Mimoun Ouled Radi Oranje klaarstoomde voor het WK Voetbal

Najib Wordt Wakker is vanavond om 21.15 uur te zien op Nederland 3. (Foto: Leendert Jansen)
11 Reacties op “Nieuwe sketchshow van Najib Amhali van start”


 1. thijs

  Na het zien van de promo lijkt het me een leuk programma.

 2. René[vanGee]

  Vreselijk overrated deze cabaretier.

 3. Anonymous

  snap ook niet wat nederland leuk aan hem vindt :S

 4. Çhiel

  Helemaal leuk! Als het net zo leuk wordt als z’n shows dan komt het helemaal goed!

 5. Appie

  Niet leuk !

 6. Sander

  Erg leuk!

 7. Henk

  Vond het nog wel tegenvallen, sommige stukjes waren wel grappig anderen sloegen de plank volledig mis. Toch geen concurrentie dus.

  Doei

 8. Patzy

  Wat was in godsnaam hier grappig aan???
  Wat een flauwe zooi en dat op Ned3, jammer!

  BTW in de theaters is hij trouwens WEL leuk.

 9. Anonymous

  Wat een slap half uur, dat er nog zoveel mensen gekeken hebben komt echt door Ranking the stars, ben dus heel benieuwd hoe de cijfers volgende week zijn!

 10. Çhiel

  Inderdaad niet leuk. Totaal niet te vergelijken met z’n normale shows… Volgende week zeker de helft kwijt!

 11. lian

  vond het raar en grappig er zal wel ophef zijn uit islamitische kring vooral door mensen die geen zelfspot kennen….ik heb genoten en mijn marokaanse man met mij…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.