33.000 kijkers voor Spraakmakers


De kijkcijfers van dinsdag 2 oktober 2007 (SKO)

Spraakmakers (Het Gesprek, 22:56) – De nieuwe televisiezender Het Gesprek is dinsdag probleemloos begonnen. De praatzender haalde op haar eerste uitzendavond een martkaandeel van 0,3 procent (6+). De best bekeken uitzending was Spraakmakers om elf uur, met 33.000 kijkers (madl: 0.9%). RTL-baas Fons van Westerloo liet al weten dat zijn coryfeeën niet mogen aanschuiven om een interview te houden. Initiatiefnemer Ruud Hendriks moet er alleen maar ‘ontzettend om lachen’.

Ruud Hendriks vindt het jammer. “Iemand als Daphne Bunskoek had bij ons de kans gekregen om te laten zien dat ze ook een lang interview kan maken“, zegt hij bij De Journalist. Met Van Westerloo’s argument dat er weinig geld en tijd is voor de voorbereiding maakt hij korte metten: “Het getuigt niet van veel vertrouwen in zijn eigen mensen dat hij denkt dat ze niet in vier tot zes weken een interview kunnen voorbereiden. De KRO gaat daar veel minder krampachtig mee om. SBS idem dito. Peter R. De Vries kreeg onmiddellijk toestemming om mee te werken.

Bouwval Gezocht (RTL4, 20:32) – Bouwdeskundige Bob Sikkes laat in Bouwval Gezocht iedere aflevering van zich horen. Hij geeft de deelnemende klussers advies bij de verbouwing. “Wat ik in Bouwval Gezocht doe, is wat ik in mijn dagelijks werk het leukste vind“, vertelt Bob aan TVgids.nl. “Ik werk bij een aannemersbedrijf, waar ik met de klanten de plannen voor een verbouwing doorneem. Omdat ik bij wijze van spreken twintigduizend huizen van binnen heb gezien, kan ik de mensen een stapje verder helpen. Dat is een leuk proces en het brengt je tot een hoger plan. Er zijn huizen waar ik echt trots op ben.” Hij vindt het prettig als de smaak van zijn de klanten enigszins in het verlengde ligt van die van hemzelf. “We hebben veel klanten en dus verkeren we in de luxe positie dat we ‘nee’ kunnen zeggen. Dingen die ik echt niet mooi vind, doe ik daarom bij voorkeur niet, hoe arrogant dat misschien ook klinkt.” Bouwval Gezocht werd dinsdag door 978.000 kijkers (madl: 14.5%) bekeken.

Champions League: Inter Milan – PSV (NOS, Ned3, 20:39) – PSV heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de sterke seizoensstart in de Champions League. Na de drie punten tegen CSKA Moskou hield de ploeg van trainer Ronald Koeman aan de wedstrijd tegen Inter Milan geen enkel punt over (2-0). De twee achtereenvolgende duels met Fenerbahçe zijn voor PSV nu cruciaal in de Champions League. “Het is nu duidelijk dat de dubbel met Fenerbahçe beslissend is of je nog kans maakt op de tweede ronde“, aldus Koeman bij NOS. Volgens de trainer kwam zijn team aanvallend te kort. Kenneth Perez had na de wedstrijd het gevoel dat er meer in had gezeten. De ervaren Deen vond dat PSV goed kon meekomen met Inter. “Ik had het gevoel dat we in de tweede helft zelfs ietsje beter waren, maar het blijft lastig voetballen tegen hen.” Inter – PSV werd dinsdagavond door 1.771.000 kijkers (madl: 26.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen