621.000 kijkers voor RTL Voetbal


De kijkcijfers van zondag 12 augustus 2007 (SKO)

RTL Voetbal: De Voorbeschouwing (RTL4, 18:59) – Humberto Tan maakte zondagavond zijn debuut bij RTL 4. Voor het oog van 621.000 kijkers (madl: 14.6%) sprak hij met gasten Jan van Halst en Johan Derksen over het nieuwe voetbalseizoen. Spijt van zijn overstap naar Talpa, na 12 jaar NOS Studio Sport, heeft Tan geen moment gehad. “Het pakket dat me werd aangeboden was mooi: NSE, Café de Sport met Jack Spijkerman, toen nog een tv-god, en De Wedstrijden“, aldus Tan.

Bovendien kon hij zich met de overstap financieel verbeteren, vertelde Tan aan het AD. Veel projecten mislukten. “NSE is inderdaad hartstikke mislukt. Ook Café de Sport is na een halfjaar van het scherm gehaald, maar dat heeft een vervolg gekregen met Na de Wedstrijden. Ja luister, als je niks probeert, mislukt er ook niks.” Ook op De Wedstrijden was veel kritiek. “Ja, de kijker vond dat er te veel werd gepraat. Dat hebben we snel bijgesteld. Maar het verwijt dat er te veel reclame was, heb ik nooit begrepen. De Mol krijgt geen omroepgelden. Reclame moet, anders is het voetbal onbetaalbaar. Wat het voor ons lastig maakte, was dat we een kijkerspubliek moesten bedienen dat Studio Sport gewend was. En de NOS deed dat goed.

Nu we er toch zijn: Op vakantie (BNN, Ned3, 21:39) – Eddy Zoëy en zijn team verleggen hun grenzen en bezochten voor een nieuw seizoen van Nu we er toch zijn het zonnige spanje om daar de gastvrijheid van de Spanjaarden en de Nederlandse toeristen te testen. Cameraman Jasper Brusche bij TVgids.nl: “Het was weer gezellig spannend, want vooraf dachten we ‘Oh God, wat gaat het worden?’. In Spanje kennen ze Eddy namelijk niet en dan is het natuurlijk maar afwachten hoe gastvrij ze dan zijn.” De taal zorgde voor de nodige hoofdbrekers. “We spraken geen van drieën Spaans. Eddy heeft daarom twintig zinnen uit zijn hoofd geleerd. En ik moet zeggen, die kwamen er dan ook vloeiend uit. Alleen jammer dat de antwoorden van de Spanjaarden een volslagen raadsel voor ons waren. Maar ze lieten ons wel binnen, ondanks dat we soms hebben gegild van het lachen om Eddy’s Peppi-en-Kokki-Spaans.” Jasper heeft, ondanks dat hij cameraman is, een prominente rol in het programma. “We zijn alledrie rond de veertig jaar, maar tijdens de opnames voelen we ons net een stel pubers.” Nu we er toch zijn: Op vakantie werd zondagavond door 415.000 kijkers (madl: 7.2%) bekeken.

Giel (VARA, Ned3, 22:17) – Giel Beelen spreekt voor een item in zijn programma Giel ook naakt met bekende Nederlanders. BN’ers als Lange Frans, Aram van de Rest, Pierre Wind en Ellen ten Damme verschenen reeds in adamskostuum op televisie. Niet iedereen staat te springen om naakt door Giel geïnterviewd te worden, vertelt eindredacteur Wiet Tulner in Televizier. “Een heleboel mensen – namen noem ik niet – durven het niet aan“, aldus Tulner. “Je moet toch ballen hebben om daar te gaan zitten. Wat we wel merken is dat de terughoudendheid minder wordt nu het programma een paar keer op de buis is geweest. De BN’ers hebben kunnen zien dat de vormgeving mooi is, we op een charmante manier filmen en het echt niet zo is dat alle geslachtsdelen open en bloot liggen. Mannen zijn wat sneller over te halen dan vrouwen. Nee, tot nu toe heeft nog niemand zich spontaan aangemeld.” Giel werd zondagavond door 386.000 kijkers (madl: 6.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen