Voetbal bij RTL ‘op juiste tijd, in juiste volgorde’

Programmadirecteur Bart in ’t Hout van RTL 4 vertelt aan het NRC Handelsblad dat het Eredivisievoetbal op zijn zender “op de juiste tijd, in de juiste volgorde” te zien zal zijn. Tien kreeg veel kritiek voor de volgorde waarin zij het betaald voetbal uitzond. De populairste wedstrijden kwamen vaak later in de uitzending. RTL belooft minder reclame uit te zenden tijdens het voetbal. Volgens RTL-baas Fons van Westerloo is de precieze volgorde nog onduidelijk. “Wij gaan meer variatie brengen.

Grote en kleine clubs in een sandwich“, zegt Van Westerloo in de krant.

De voetbalrechten maken deel uit van de overname van Tien door RTL Nederland. Humberto Tan presenteert op zaterdag en zondag de samenvattingen op RTL 4 onder de titels Voetbal op zaterdag en Voetbal op zondag. Jan-Joost van Gangelen gaat op vrijdag bij RTL 7 het programma Voetbal op vrijdag presenteren, met een wekelijkse live registratie uit de hoogste voetbalcompetitie van Nederland. Na het laatste fluitsignaal is het aansluitend de beurt aan de hoogtepunten uit de Jupiler League en een vooruitblik op het voetbalweekeinde in binnen- en buitenland.

Wilfred Genee, die nu nog de grote zondaguitzending voor Tien presenteert, gaat op RTL 7 de voetbaltalkshow Voetbal op zondag maken. Met Johan Derksen en een keur aan kenners wordt de staat van het Eredivisievoetbal besproken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen