Ferry Somogyi: ‘Ik ben niet mislukt’

Ferri Somogyi is terug in Nederland, nadat hij vijf jaar in Los Angeles heeft gewoon om zijn droom na te jagen. De acteur zal opnieuw zijn opwachting maken in de RTL 4-soap Goeden Tijden Slechte Tijden. “Sommige mensen zullen misschien zeggen dat ik mislukt ben, maar dan hebben zij er helemaal niets van begrepen“, aldus Somogyi in De Telegraaf. “Ik ben weer terug bij mijn oude club. Het voelt vertrouwd, ondanks dat de helft van de cast nieuw is.” Ferri is blij met zijn come-back.

In Amerika hoopte Somogyi op een grote filmrol. Nu keert hij weer dagelijks terug op de Nederlandse televisie. “Van tevoren vond ik het best spannend. Kan ik het nog wel? En hoe zal iedereen reageren? Ik kan niets anders zeggen dan dat ik met open armen ben ontvangen. Het lijkt alsof ik nooit ben weggeweest. Het is geweldig leuk werk, dat heb ik altijd gevonden. In al die jaren ben ik bijna nooit met tegenzin naar Aalsmeer gegaan. Eerlijk waar, ik zou het zo nog 100 jaar kunnen doen.

Somogyi heeft zijn strandhuis in Los Angeles nu onderverhuurd. “Ik ben nog niet klaar met LA! Ik wil niet meteen alles opgeven waar ik vijf jaar lang keihard voor heb gewerkt. Het was de beste cursus van mijn leven. LA is een overweldigende stad. Er wonen alleen maar opportunisten die er alles voor over hebben om hun doel te bereiken. Je staat er eigenlijk alleen voor. Tenzij je met biljetten wappert.

Volgens de 34-jarige acteur wordt men in LA ‘gebrainwashed’. “Veel mensen die hier komen wonen, herken ik al na twee maanden niet meer. Ze liegen over alles; over hun leeftijd, over hun gewicht, over hun naam. Ik ken een Nederlandse acteur die in LA woont, ik zal geen namen noemen, die het vertikt om Nederlands tegen mij te praten. Hij is rond de 27 jaar, maar op zijn cv staat dat hij 18 is. Daar pas ik voor, ik ben altijd eerlijk. En daardoor heb ik een minder interessante cv dan anderen.

Twee keer speelde Ferri bijna in een tv-commercial en in een film. “Toen mijn agent mij opbelde voor die klussen, was ik in Nederland… Alsof de duvel er mee speelde. Ik ben er behoorlijk ziek van geweest. Commercials zijn heel belangrijk in Amerika. Als je in een commercial verschijnt, heb je jezelf in de picture gezet. En het zou mijn allereerste filmrol zijn; als een KGB-agent in een science fiction-film.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen