Erland Galjaard programmadirecteur RTL 4

Geplaatst op Mon 09 Jul 2007 om 17:26

Erland Galjaard (40) is per direct benoemd tot programmadirecteur van RTL 4. Dat meldt een woordvoerster van RTL Nederland. De laatste twee jaar bekleedde hij de functie van programmadirecteur van RTL 5. Wim ter Laak vertrok aan het begin van deze maand als programmadirecteur van RTL 4, omdat hij een andere visie had dan de hoofddirectie over zijn toekomst bij RTL. Erland Galjaard, sinds 1997 werkzaam bij RTL, is blij dat hij Wim ter Laak mag gaan opvolgen.

Galjaard begon zijn carrière als eindredacteur bij het RTL Nieuws. Daarna leidde hij de sportafdeling bij toentertijd de Holland Media Groep en in 1999 werd hij de programmaleider van het oude RTL 5. In 2002 werd hij aangesteld als programmadirecteur van Yorin en de laatste twee jaar heeft hij die functie bekleed bij RTL 5, volgens RTL het snelst groeiende station van Nederland in 2006.

Na het vertrek van Wim ter Laak, nam Algemeen Directeur Televisie Bart in ‘t Hout voorlopig zijn taken over. In Erland is een geschikte opvolger gevonden, vindt In ‘t Hout. “Erland heeft met het succes van RTL 5 bewezen dat hij toe is aan een nog grotere uitdaging“, vertelt Bart in ‘t Hout. “Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat hij de juiste man op de juiste plaats op de juiste tijd is.

Erland Galjaard over zijn nieuwe aanstelling: “RTL 4 is dé televisiezender van Nederland, groots, warm, toegankelijk en geworteld in het moderne gezin. Ik vind het prachtig om aan het hoofd te staan van zo’n fantastische zender en te bouwen aan de toekomst van het vlaggenschip van RTL Nederland.(Foto: Nick van Ormondt)
28 Reacties op “Erland Galjaard programmadirecteur RTL 4”


 1. poppie

  Nou zullen we ipv kijkcijfers raden een datum raden waarop bekend wordt dat Remko van Westerloo programma directeur wordt van RTL 5?
  ik zeg 20 juli

 2. marco

  Eeeuuuhhh 19 juli ?

 3. Simon

  @ poppie
  Ik denk eerde dat Remko van Westerloo programmadirecteur wordt van RTL 8 (als hij naar RTL mag…) ;)

 4. karel

  Denk dat Remko programmaleider wordt van rtl 5 en 8, anders gaat ie wel heel erg af, en dat zal zijn vader niet willen. Zo is iedereen binnen rtl blij (lees erland) en remko en fons ook. remko ‘s positie is gered en fons kan zeggen: nee natuurlijk ging ie niet naar 4, hij heeft gesolliciteerd op 5 en besparen we geld op 8.

 5. FreeK

  Misschien wordt de programmadirecteur van RTL7 (geen idee wie dat dan weer is) ook wel die van RTL8 en Remco van Westerloo alleen die van RTL5… Ik weet het niet meer :P

 6. Vincent

  Momenteel is Erland Galjaard de programmadirecteur van RTL5 en RTL7 en nu dus ook van RTL4

 7. boudewijn

  boudewijn van schaik is nu programmadirecteur rtl 7, dat zal ie ook wel blijven. dus 5 en 8 staan open. Ra ra voor wie

 8. Anonymous

  waar blijft leo

 9. Mark

  @Anonymous: jij hebt duidelijk geen verstand van zaken……

 10. gokje wagen

  RTL 5 Ellen Meijerse denk ik.

 11. Hans Anders

  De Eyeworks Ellen Meijerse?

 12. Erwin

  Leo krijgt een plaatsje in de creative unit die John de Mol gaat oprichten. Denk ook dat Remko 5 en 8 krijgt.

 13. !#Michael#!

  5 en 8? Word dat niet hee zwaar? Je werkt met twee verschillende zenders en twee verschillende doekgroepen…

  Ik zou Remco liever op 5 zien. En als ze dan bij SBS de programma directeur van Net5 weg kapen voor RTL8, zou helemaal een giller zijn.

  Want Net5 heeft geen baat bij nog een change of managment!

 14. Anonymous

  endemol fusie met eyeworks maakt ineeen mooie hussel “molworks”

  molworks@movie
  molworks@entertainment
  molworks@sporting

  zo komt joop ook nog terug op het oude nest.

 15. frits

  Wat een overwicht van NED 1 gisterenavond.
  Eerlijk is eerlijk ze doen het voortreffelijk.

 16. Wim

  Eyeworks fuseren met Endemol? Hahahaha! Dan snap je het echt niet. Iets teveel oud zeer bij beide partijen. Zelfs met Joop erbij.

 17. Vara lid

  Leo van der Goot werkt al voor RTL Luxemburg afdeling International Affairs met als hoofdonderdeel het voormalig Oostblok. RTL wil in Polen en Rusland ook een zender beginnen en Leo is daar bij betrokken, als free-lancer. Dus dat Leo bij Endemol aan het werk gaat is vrijwel zeker, want daar is gebrek aan creativiteit. Een fusie tussen “een appel en eyeworks” en Endemol is uitgesloten, want Reinout wil onafhankelijk blijven. Echter, met John als minderheidsaandeelhouder (ca. 25 %) in RTL heeft Fons ook het Paard van Troje binnengehaald. Over 2 jaar staat Fons op straat, met een grote zak geld, wat overigens niet erg is, gezien zijn leeftijd. John zal dan zeker aan het roer van RTL Nederland staan. Ach, het is allemaal zo eenvoudig…..

 18. Tjeerd

  @Wim

  Welk oud zeer heb je het over Wim. Volgens mij zit er helemaal geen oud zeer tussen partijen.
  Joop heeft alleen Oerlemans als stromannetje gebruikt om gewoon producties te kunnen ontwikkelen zondar dat hij daarmee schade deed aan de overeenkomst met Telefonica toen die Endemol overnam.

 19. Joop

  Zo Tjeerd, en kun jij dit bewijzen?

 20. Tjedde

  @Joop

  Ja hoor het is oo niets geheimzinnigs er wordt alleen niet vaak over gepraat. Maar eh, kun jij bewijzen dat het niet zo is dan?

 21. BB

  @!#Michael#! – Dat is geen directeur maar een directrice. En aangezien ze lopende band zwanger is lijkt het me extreem onwaarschijnlijk dat zij na SBS uberhaupt nog een carriere kan opbouwen. Die vrouw heeft van de afgelopen 3 jaar er misschien net 1 gewerkt. Haar assistent runt die zender – zonder de credits en het salaris ervoor te krijgen. Net als bij Veronica overigens. De enige zender leider bij SBS die echt wat kan is Tina Nijkamp van SBS6.

 22. sven

  K las dat RTL Nieuws ook gata veranderen en uitpakken … RTL Nieuws komt straks om half 8 op al de zenders van RTL … :S wasda nou voor iets

 23. erwin

  @ sven: dat eerst klopt per 4 aug, dat laatste niet

 24. Wendy

  Uitstekende kerel die Erland. Intelligent, aardig en bijzonder creatief. Denk dat het de juiste man op de juiste plek is. Hoop en denk dat hij RTL4 wel weer uit het slob kan trekken.

 25. Essie

  He is dat Wendy,Wendy van Dijk?
  Het schijnt dat zij een relatie heeft met Erland Galjaard?
  Nou,misschien leuk om ff te gokken wanneer dat echt gaat uitkomen?
  Ik denk zo 10januari?
  :-)

 26. nn

  hallo programma directeur

  heb maar 1 vraag wanneer komt prisonbraeke weer op de tv.

  M.V.G N Niestijl

 27. d

  onze dochter had zich weer opgegeven bij hgt
  maar de oud kandidaten van vorig jaar mogen dit jaar niet eens mee doen
  ze zijn bang als deze kandidaten weer door komen ze dan een zelfde soort programma neerzetten als vorig jaar bij sbs
  ze kwam tot de halve finale
  jammer hoor

 28. Google

  Reactie op poppie:

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.