408.000 kijkers voor Way of Life


De kijkcijfers van maandag 9 juli 2007 (SKO)

Way of Life (RTL5, 21:29) – De eerste aflevering van het nieuwe televisie- programma Way of Life op RTL 5, waarin Nederlanders met een bijzondere of vreemde levensstijl centraal staan, werd maandagavond door 408.000 kijkers (madl: 7.1%) bekeken. Way of Life wordt geproduceerd door Alberto Stegeman, bekend van het SBS 6-programma Undercover in Nederland. Zoeken naar mensen met zo’n bijzondere levensstijl, zoals waaghalzen, was volgens Alberto nog een hele klus.

Het zoeken kostte veel tijd. “Je moet er vaak veel energie in stoppen voor je de juiste mensen hebt gevonden“, vertelt Stegeman aan TVgids.nl. “Soms moet je zelf naar plekken toe om ze tegen te komen, andere keren kom je via via bij de juiste mensen terecht. Dat kost tijd, maar bij Undercover Nederland heb ik geleerd dat je pas moet stoppen met zoeken als je gevonden heb wat je zocht. Maar je vraagt wel veel van mensen. Lang niet iedereen wil zich voor de camera blootgeven.

Lost (Veronica, 22:18) – De Amerikaanse hitserie Lost, waarvan momenteel het eerste seizoen wordt herhaald door Veronica, stopt over 48 aflevering. De laatste drie seizoenen zullen ieder 16 afleveringen tellen, waarna het in 2010 over is met Lost. “Nu kunnen de schrijvers langzaam naar het einde toewerken. Lost zal niet zo’n serie zijn die oneindig wordt voortgezet, totdat geen hond meer kijkt”, aldus producer Jack Bender bij BN/DeStem. De virtuele taal in de serie, bedacht door de afdeling van Bender, is volgens hem een belangrijk onderdeel van het succes. “Het visuele verhaal is heel belangrijk. Deels ziet de show er natuurlijk anders uit, omdat we het opnemen in een andere wereld: een eiland met bijzonder licht, regenbuien die komen en gaan, schildpadden die het strand opkruipen. We gebruiken al die elementen in de serie. Ook de kleuren zijn belangrijk. Neem de flashbacks van eilandbewoner John Locke. Hij woonde in een soort kartonnen doos, een muisgrijze wereld. Daarom gebruikten we beige, grijs en bruin. Geen blauw en groen, dat zijn de kleuren van het eiland. Zo wordt over elke shot in kleur gedacht.” Een herhaling van Lost werd maandagavond door 205.000 kijkers (madl: 3.8%) bekeken bij Veronica.

3 lbs (NET5, 20:33) – Acteur Stanley Tucci is één van de hoofdrolspelers in de NET 5-serie 3 lbs, dat sinds vorige week in plaats van Grey’s Anatomy te zien is bij de zender. De 47-jarige acteur wil graag zelf scenario’s schrijven, films regisseren en hoofdrollen spelen. Big Night uit 1996 was zijn eerste productie en sindsdien verdwijnen de stereotype rollen als gangster en maffioso naar de achtergrond. “Ik zie het als mijn taak het andere Italiaanse Amerika te laten zien“, aldus Tucci in een interview via Televizier. Stanley is druk bezig met zijn carrière, maar is ook realistisch. “Net als bij het opzetten van een eigen zaak gaat het met kleine stapjes. Je bent niet van de ene dag op de andere Al Pacino.” 3 lbs werd maandagavond door 183.000 kijkers (madl: 3.4%) bekeken bij NET 5.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen