‘Vierde RTL-zender heet RTL 8’

Geplaatst op Fri 29 Jun 2007 om 19:02De vierde zender van RTL Nederland gaat RTL 8 heten. Dat meldt Adformatie. Het nieuwe station moet een vrouwelijk karakter krijgen. Gedurende de onderhandelingen met Talpa-baas John de Mol had RTL nog geopperd om de nieuwe zender RTL10 te noemen, maar daar hechtte De Mol niet aan. “Misschien wilde John er liever niet meer aan herinnerd worden“, aldus RTL-baas Fons van Westerloo. RTL legt de lat niet hoog voor de nieuwe zender: “Het moet vooral een kleine zender blijven.


55 Reacties op “‘Vierde RTL-zender heet RTL 8’”


 1. thijs

  ik heb daar nu veronica zitten op 8. ik denk dat veronica dus naar 10 gaan op mijn tv:P

 2. Danny

  KPN zal wel weer een zenderherindeling gaan uitvoeren. Ik denk dat Net 5 en Veronica een plaats opschuiven voor RTL8.

 3. @thijs

  Is eigenlijk slimme zet van rtl.
  Ze konden het misschien beter sbs 6 noemen proberen van de zenderprogrammering 6 af te krijgen.

 4. Craig

  Ik verschuif NET5 naar 10 en verplaats Veronica naar 6 en dan komt RTL8 op 8.

 5. Simon

  Ik kijk tv via de schotel en hoop dat Canal Digitaal Veronica ook naar 10 doet en dan RTL 8 naar 8.

  Verder wel slim van RTL om 8 te kiezen. Zo zijn er van de eerste 8 zenders op de afstandsbediening 4 van RTL!

 6. Marcel

  Ach Slim… mensen moeten wel weer hun TV gaan herinstellen… hoeveel mensen doen dat nu toch direct! Ja, als je er een grote actie tegenaangooid, zoals destijds met die posters van de auto (ik geloof Hyundai) voor je raam

 7. Danny

  @Simon:
  Bij Canal Digitaal kan je geloof ik zelf weten op welke plek je een zender plaatst. Al zet je SBS6 op 999 (prima plaats trouwens voor die zender). Maar dat weet ik niet helemaal zeker.

 8. Anonymous

  “Het moet vooral een kleine zender blijven.“

  Natuurlijk moet het klein blijven, want jij je moet er toch niet aan denken dat vrouwen wat te vertellen hebben, dus die moet je klein houden!

  Laat ze er maar lekker een grote zender van maken!!!

 9. M@rk-Bred@.

  Misschien was RTL-pulp een betere naam geweest…vast nu weer hele bergen met herhalingen van oude-Talpa-prodrukties en uiteraard niet de vergeten de zg. “Baantjer”-claasics…BAH!

 10. Wat vind jij van een 4de RTL zender? Geef je mening, klik hier

  Ik vind een 4de zender overbodig

 11. Sandra

  Is de 4e zender nu dus goed gekeurd door de NMa? Of is dit maar een uitspraak? Lijkt me wel snel na 3 dagen al goedkeuring!?

 12. tvman

  Ik vind het prima hoor een 4e rtl zender, ik hoop alleen dat sbs ook met een 4e zender zal starten.
  Maar alstublieft niet te veel pulp!!
  Ik vind het allemaal prima!!

 13. Sander

  @ Danny wij hebben ook Canaldigitaal en het is idd mogelijk de lijst van Canaldigitaal zelf aan te passen.

 14. Waazaa

  Mooi….

  8: RTL8
  9: Veronica
  10: Net5

  Prima indeling :P

 15. Kokstra

  Een kleine zender die uiteindelijk omgevormd moet worden tot experimentele interactieve zender. Handig ook om te zeggen dat het vooral een kleine zender moet blijven, niet dezelfde fout maken als Talpa :P

 16. bOris

  Ik vind een vierde zender prima. Ik kijk naar de andere zenders van RTL Unilever ook niet. Ze doen maar. Lekker belangrijk.

 17. Bart

  Vier RTL zenders: is dat niet wat overdreven. Nog meer Carlo Bosshardt, Ron Brandster en die verschrikkelijk Char. Ik vind eigenlijk één RTL-zender al moeilijk te verdragen.

 18. Craig

  Jij kijk jij maar de hele dag naar bejaarden TV op de PO.

 19. [MikE]

  RTL gaat een fantastische tijd tegemoet. Met vier zenders, marktleiderschap heeft het straks de ultieme positie van alle mediabedrijven in Nederland. Groot in TV en radio. Ik denk dat RTL over enkele jaren Nederlands grootste mediabedrijf is.

 20. Klaas van der Wal

  En de bron is? Na de maandenlange soap rondom de deal met Tien krijgen we nu zeker een soap rond de mogelijke naam van de nieuwe zender..

 21. Gabriel

  Gaat niet lang duren. Vier zenders is niet rendabel.

 22. Atmos

  Ze kunnen RTL4 niet eens met goed scorende programma’s vol krijgen wat willen ze in godsnaam op die nieuwe zender doen??? Brothers and Sisters scoord niet eens op 4 wat zou dat voor cijfers brengn op de nieuwe zender???
  Ach gelukkig gaan hier niet mijn belastingcenten heen. Als dat wel het geval zou zijn misschien een referendum :D

 23. David

  Had het al eerder hier geschreven, RTL8 is de meest logische optie. RTL6 en RTL10 waren al uitgesloten door Fons, een naam met de letters RTL ervoor (RTL Plus ofzo), is niet logisch omdat die zender dan ergens achterin de 20 terecht komt. Dus blijft over.. 8 en 9. En waarom zou je 9 nemen als 8 (een plekje eerder) ook nog beschikbaar is?

 24. Craig

  Hoezo zijn 4 zenders niet rendabel?

  MTV had toch ook 4 zenders en als Talpa niet die hele zender over wou kopen hadden ze het nog steeds.

 25. David

  Precies, 4 zenders kan prima rendabel zijn. Ben alleen wel benieuwd hoe ze het nou precies gaan indelen. De globale indeling kennen we (4:familie, 5:jong, 7:sport en 8:vrouw), maar wat gebeurt er met de (redelijk goed scorende) vooravond programma’s van RTL5? Flodder, the Nanny etc… En blijft er een ‘herhaalkanaal’ bestaan en blijft dat gewoon RTL7? Ach ja..genoeg vragen…nog een maandje wachten dan maar :)

 26. Anonymous

  had best RTL6 kunnen worden je hebt toch ook RTL5 en NET5

 27. sven

  David: De (nog redelijk goed scorende) vooravond van RTL5 is reeds een herhaalkanaal! En dat zal (net zoals bij de PO en SBS) wel deels blijven bestaan. Via 5, 7 of 8!

 28. Ria van de Velde

  Ik had “Spuit 11 ” ook wel een mooie naam gevonden voor de zoveelste TV zender !!

 29. Atmos

  Of MTV winst draaid met 4 zenders in Nederland??? Geen idee weet wel dat ze heel graag TMF wilde overnemen aangezien die MTV in Nederland van de nr 1 af had gekregen. Mis het oude TMF wel maar gelukkig is er nog TMF Belgie :)

 30. [MikE]

  Tuurlijk gaat het goed met MTV!! Ze bereiken een relatief jonge doelgroep, en hun programmering kost bijna niets. Heel veel programma’s die ze uitzenden zijn geproduceerd in het buitenland. Al deze programma’s worden wereldwijd uitgezonden, waardoor ze inverhouding een heel groot bereik hebben. De moedermaatschappij van MTV is wereldwijd marktleider op het gebied van thematische doelgroepkanalen.

  Of een station al dan niet succesvol is heeft dus niets te maken met de kijkcijfers die het scoort. Als ik morgen een programma heb uitzendt wat de hele dag wolken uitzendt en waar 50.000 kijkers naar kijken, waarvan 90% de door de adverteerder aangeboden producten koopt dan ben ik echt binnen. Sterker nog: Dan vraag ik direct zendtijd aan om zelf een televisiezender op te richten.

  Het gaat er dus altijd om hoeveel een programma kost, hoeveel mensen er kijken en welke doelgroep je er mee bereikt.

  Om even terug te komen op De Gouden Kooi, want dit is namelijk een heel goed voorbeeld. Dit programma is met name razend populair bij kijkers tussen de 20 en 35 jaar. Dat is net de groep die relatief minder TV kijkt, en juist voor adverteerders enorm interessant is. Daarnaast zie je heel veel programma’s bij de PO die heel goed bekeken worden, maar voor adverteerders minder interessant is omdat er juist veel ouderen naar kijken.

  Ouderen zijn voorlopig dus nog even niet interessant voor adverteerders, hoewel ik denk dat dat wel gaat veranderen. De ouderwetse ouderen zijn namelijk heel merktrouw, in die zin kun je adverteren wat je wil, maar als oma Truus haar hele leven al DE koffie gebruikt kan je haar niet snel overhalen om Nescafe te kopen. Ik denk dat de ‘nieuwe ouderen’ de mensen die nu bijna 50 jaar zijn zich wel anders gaan gedragen en minder merktrouw blijken. Al was het maar vanwege het feit dat ouderen steeds langer actief blijven, vaak hun hypotheek hebben afbetaald: en dus relatief veel geld hebben te spenderen.

  De oudere markt is sowieso één van de groeimarkten de komende jaren (naast (nieuwe)media, milieu en water).

  Excuses voor de spelfouten, ik ga nu naar bed!!!!!! Welterusten!!

 31. RTL6

  erg klote rtl 8 Waarom geen rtl6 dat pst beter in het rijtje

  nu heb ik dadelijk ned 1 ned 2 ned 3 rtl4 rtl5 rtl7 rtl8 sbs6 net5 veronica
  want de rtl zenders zet ik achter elkaar dan heb je een mooi blok

  nu heb ik het zo ned 1 ned 2 ned 3 rtl4 rtl5 rtl7 sbs6 net5 talpa veronica

  daarom vind ik het jammer dat er geen rtl 6 is dat staat mooier in het rijtje

 32. RTL9

  het word geen rtl8 het word rtl9
  ik vind het ook jammer rtl6

  [img]http://www5.picturepush.com/photo/a/96663/img/Anonymous/rtl9-1.jpg[/img]

 33. RTL9

  jammer het plaatje is niet zichtbaar

 34. David

  @RTL9:

  Maar copy-paste werkt wel :)

  Mooi logo, en zo zal het ook wel worden ook, alleen dan met een 8 he ;) Acht, RTL9 was ook leuk geweest maar zeg nou zelf: waarom zouden ze zichzelf op 9 willen plaatsen als 8 ook nog ‘vrij’ is? (dwz niet in een naam geclaimd door SBS of anderen). Straks gewoon Veronica op 9 en NET5 op 10 :)

 35. rtl9

  nee op nummer acht gaat niet want daar heb ik net5 zitten
  op negen op ik nu talpa zitten
  dus het moet rtl9 worden

 36. rtl9

  op acht gaat niet want daar heb ik net5 zitten op nummer 7 heb ik sbs 6 en op
  nummer 9 heb ik talpa dus het word rtl9
  rtl4 op 4 rtl5 op 5 en rtl7 zeven heb ik op 7 staan dus ik heb alleen plek op nummer 9

 37. Thomas

  Vanaf 6 augustus is ook rtlnieuws in breedbeeld en dus dan krijgen ze ook een eniuwe vormgeving, dit meldt http://www.ahrn.nl

 38. Atmos

  Je zal er maar wakker van liggen hoe die nieuwe kutzender gaat heten.
  Heb er genoeg zit niet te wachten op nog eentje door vele schreven over Talpa en nu zijn we allemaal blij dat we een nieuwe RTL zender krijgen …. sorry maar ik begrijp het niet helemaal meer.
  Toch duidelijk dat het RTL geilers zijn want als de deal met SBS was door gegaan dan had iedereen genoeg commentaar op de “campingzender”gehad met nog 1 kanaal er bij.

 39. Alles rondom DE deal, klik hier

  Adformatie had toch weer de primeur

 40. RTLFAN

  Het logo van RTL8
  http://www.rtl.nl/experience/rtlnl/components/images/logo_RTL8_CMYK426.jpg

 41. Jeroen

  http://www.rtl.nl/experience/rtlnl/

  daar is dat plaatje ook op te vinden…

 42. KrokanteKrab

  ik had gedacht dat die 8 in het groen zou zijn…
  trouwens rtl heeft rtl8.nl al in bezit zijn nu bezig met het veranderen van de site, alhoewel je daar niks van ziet…

 43. Mike

  rtl8.nl is nog niet in het bezit van RTL maar is nog van Easyserver B.V.
  Een bedrijf dat goed is in het kapen van domeinnamen.

 44. RobbieBoy

  @ Mike. De url http://www.rtl8.nl is al wel in bezit van RTL hoor

 45. Tien en RTL

  Sind vandaag in het bezit van RTL

 46. Annemarie

  Als rtl 8 een vrouwen zender wordt kan de serie Day of our lives terud komen.

 47. tkwant

  ik heb tien nog mooi gevonden vooral de gouden kooi ik snap niet dat zoo iets opde tv
  komt wij kijken altijd naar rtl4 5 7 en dat bevalt ons prima groeten van tineke kwant

 48. Bastiaan

  @Tinke, ik had al wel begrepen dat je naar RTL keek hoor. Je had het er niet bij hoeven zetten!

 49. Danny - Maak gratis kans op een domeinnaam!

  RTL Nederland heeft ‘m al een hele tijd zie ik bij de SIDN gegevens…

 50. Danny - Maak gratis kans op een domeinnaam!

  Oh sorry, zat te kijken bij berichten van 1 maand geleden :) (negeer post 49 maar)

 51. Corry

  Ik heb geen digitale tv. Kijk wel via kabel UPC, maar hoe vind ik RTL8?

 52. Corry

  Ik heb geen digitale tv. Kijk wel via kabel UPC, maar hoe vind ik RTL8?

 53. Rtl

  Ik denk dat er helemaal geen Rtl 9 gaat komen misschien komt Rtl 6 nog ik denk: 27% kans maar straks is het allemaal Rtl: Rtl3018::
  Goeie indeling van mij:

 54. Rtl

  Ik denk dat er helemaal geen Rtl 9 gaat komen misschien komt Rtl 6 nog ik denk: 27% kans maar straks is het allemaal Rtl: Rtl3018::
  Goeie indeling van mij:
  1: Nederland 1
  2: Nederland 2
  3: Nederland 3
  4: Rtl 4
  5: Rtl 5
  6: Sbs 6
  7: Rtl 7
  8: Rtl 8
  9: Net 5
  Enz.:

  Maar Jammer Dat Nickelodeon Naar:
  Comedy Central Is Verplaats:
  Dat Heb Ik Niet:
  Eerst Was Het The Box :D:)

 55. mevr. h.m. spangler

  nu ik hoopte dat rtl.8 met het programma murder she wrote en andere leuke
  programma’s eindelijk een zender zou worden die ook s’morgens aantrekke-lijk is, maar wat schetst mijn verbazing dat op 10 september 2007 alweer het programma veranderd is in VRESELIJKE TELL SELL reklame die je op 5, sbs6,
  rtl 7 en nu op rtl8 moet kijken! waarom moet dit nu? wilt u rtl8 alweer kwijt? in de programmaboekjes staan hele andere programma’s aangekondigd! DOODZONDE!!!!!!!!! wij kijkers willen graag om 10 uur half elf bij een kopje koffie wel iets anders kijken dan spullen die ze je door de strot heen willen duwen.

  ik hoop dat de heer van Westerloo verstandig wordt, want anders zijn de kijkcijfers nog minder dan die van john de mol en kijkt er helemaal geen hond meer naar deze dan zeer overtollige zender want op de rotzooi waar we al mee worden doodgegooid hoeven wij als kijkers niet nog meer.

  groetjes,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.