727.000 kijkers voor Korenslag


De kijkcijfers van donderdag 24 mei 2007 (SKO)

Korenslag (EO, Ned1, 20:32) – Henny Huisman is terug bij het grote televisie- amusement met Korenslag, een soort Idols voor zangkoren. De eerste aflevering van het EO-programma werd donderdag door 727.000 kijkers (madl: 14.5%) bekeken. Jacques d’Ancona is Henny niet gevolgd naar Korenslag. “Ik had het enig gevonden, want Jacques is een soort houvast voor me, maar de producent wilde elke associatie met de Soundmixshow vermijden“, aldus Henny in VARA TV Magazine.

Henny noemt het nier verlengen van zijn contract door RTL in 2003 ‘ondraaglijk’. “Mijn laatste programma had pieken van vier miloen kijkers. Als je zo goed scoort, dan verwacht je zoiets niet. Welnee, geen seconde“, aldus Henny. Hij is de EO ‘zeer erkentelijk’. “Ze hebben het lef om een groot amusementsprogramma te maken, acht weken lang live vanuit Studio 24. En ze hebben het vertrouwen in mij uitgesproken. Op het moment dat RTL de deur dicht gooide, zeiden zij: wij vinden het een eer als je voor ons zou willen werken.” Henny hoopt op succes voor Korenslag. “Ik denk, als Korenslag een succes wordt, dat we daar jaren mee vooruit kunnen. Iedereen vindt het leuk om te zingen met elkaar, dus je kunt er allerlei spin-offs aan hangen: Sterrenkorenslag met de acteurs van Baantjer tegen Onderweg naar morgen, Kinderkorenslag, een prachtige kerstaflevering. Dat heb ik dan weer.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (Veronica, 20:29) – Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl was in de zomer van 2003 een ware hit in de bioscopen. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest werd vorige zomer eveneens goed bezocht. Het vervolg bracht wereldwijd de helft meer op dan het origineel, dat met zo’n 650 miljoen dollar een ware hit was. Het derde deel Pirates Of The Caribbean At World’s End draait nu in de bioscopen. Hoewel de trilogie is voltooid, sluit Johnny Depp niet uit dat hij nogmaals in de huid van piratenkapitein Jack Sparrow kruipt. “Het was een fantastische ervaring“, zei Depp woensdag voor de wereldpremière in Tokio. “Ik vond het heerlijk om uit te vinden wie kapitein Jack was.” De 43-jarige acteur vond het wel vreemd om de 21-jarige actrice Keira Knightley te zoenen. “Ik voelde me erg ongemakkelijk vanwege het grote leeftijdsverschil tussen ons. Zo’n kusscène is altijd heel raar, vooral omdat Keira en ik nooit in zo’n situatie zouden belanden. Zij is zo ongeveer drie en ik duizend. Je doet het gewoon, maar het voelde meer als een soort stunt. Keira ging er wel goed mee om“, vertelt Johnny Depp. Het eerste deel uit de trilogie trok donderdag 789.000 kijkers (madl: 15.2%).

Is dat eigenlijk wel zo? (VARA, Ned3, 21:58) – Francisco van Jole scoorde donderdagavond 159.000 kijkers (madl: 2.8%) met de eerste aflevering van het nieuwe VARA-programma Is dat eigenlijk wel zo?, waarin hij gangbare opvattingen aan de kaak stelt. De techniek in het programma is volgens de omroep bijzonder. “Je ziet het niet maar er liepen wel dertig man rond om dat mogelijk te maken. Want het programma is een technisch hoogstandje“, aldus Van Jole op zijn weblog. “De timing is erg belangrijk. Dat is het understatement van de dag. Het gaat bijvoorbeeld zo. De camera maakt terwijl ik iets vertel een enorme zwiep door de studio en moet dan precies bij dat ene woord bij me uitkomen. Tegelijkertijd moeten op de beeldschermen dan de bijbehorende shots te zien zijn en de lichtcomputer de juiste sfeerverandering hebben aangebracht. Voeg daarbij dat regisseur Paul van Koelen een zachtaardige perfectionist is – en mede daarom zo’n geweldige regisseur – en het mag duidelijk zijn dat de opnames geen kwestie van ‘ff doen’ waren.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen