Honderdste aflevering Praatjesmakers bij NCRV

Jochem van Gelder presenteert vanavond (8 april) de honderdste aflevering van het NCRV-programma Praatjesmakers. Dit is tevens de eerste aflevering van een nieuwe negendelige reeks. Het belooft volgens de NCRV een feestelijke uitzending te worden met bijzondere items en een korte bloem- lezing van de leukste kletskousen ooit. Zo zijn onder anderen Boris en Caro te gast, twee kinderen die in de allereerste serie van Praatjesmakers te zien waren. Ze zijn nu dertien jaar en zitten allebei in de brugklas.

Jochem laat fragmenten zien uit deze aflevering en praat erover met Boris en Caro. Tevens is er een gesprek met drie kinderen die erg van voetballen houden, speciaal voor hen komt Ajax-voetballer Kenneth Perez. In een backstage-reportage ziet de kijker verder wat er allemaal gebeurt voordat de kinderen de studio inkomen bij een opname van Praatjesmakers.

Ali B en Cor Bakker spelen mee in de Praatjesraden-quiz, waarbij geld bijeen wordt gebracht voor aan kinderen gerelateerde goede doelen. Ali B speelt voor de Stichting Karam, Cor Bakkker voor de Stichting Doe een Wens. Via de vragen in de quiz komen de leukste candids uit het Praatjesmakers-verleden weer voorbij.

Van Gelder is nog altijd blij met Praatjesmakers. “We zijn het achtste seizoen ingegaan en nog steeds ga ik met een kloppend hart naar de opnames“, vertelt hij. “Het blijft spannend. Ik moet me toch elke keer maar weer zien te redden met die kids. Worden ze ADHD-achtig, gaan ze huilen of klappen ze dicht? Met kinderen weet je het nooit van tevoren. Maar het zit in me om daar goed mee om te kunnen gaan. Hóe ik ’t precies doe, weet ik niet. Anders zou het ook een kunstje zijn. Ik probeer wel zo min mogelijk te zeggen, zodat de kinderen alle ruimte krijgen om te praten.

Praatjesmakers is vanavond om 20.15 uur te zien bij de NCRV op Nederland 1.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen