Viola Holt: ‘RNN7 neemt mij wél serieus’

Geplaatst op Wed 28 Feb 2007 om 11:36

Viola Holt heeft een contract getekend bij RNN7 en presenteert vanaf maart het nieuwsprogramma Nieuws uit Holland voor de regionale televisiezender. Holt heeft het gevoel dat ze niet meer serieus wordt genomen als televisiemaakster. “Het presenteren van een nieuwsprogramma bij RNN7 past naar eigen zeggen dan ook ‘volledig in haar straatje’“, aldus een zegsman van RNN7. Viola Holt is op dit moment samen met Bonnie St. Claire te zien in Het glas is halfvol (foto) op televisiezender Tien.

Haar terugkeer in Hilversum vorig jaar heeft tot op heden niet gebracht wat Holt ervan gehoopt had. “Na een succesvolle serie Klasgenoten, die ik van Koos Postema mocht overnemen, heb ik weinig goede aanbiedingen gehad. Mijn real-life soap op Talpa met Bonnie st. Claire was erg leuk om te maken, maar gaf weinig journalistieke voldoening. Ik wil serieus genomen worden als televisievrouw en vind dat een nieuwsprogramma presenteren vanuit de studio goed bij me past. RNN7 neemt mij wél serieus en wil me de kans geven te doen waar ik goed in ben.

Viola Holt zal vanaf 1 maart met regelmaat te zien zijn in het programma Nieuws uit Holland. Dit programma wordt dagelijks om 18.00 uur uitgezonden bij RNN7. Een andere presentator hiervan is Edvard Niessing, oud-nieuwslezer van RTL Nieuws.

De Rotterdamse commerciële zender RNN7 is naar eigen zeggen te ontvangen door 6,5 miljoen mensen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en landelijk via CanalDigitaal. RNN7 beschouwt zichzelf als een jonge familie- en nieuwszender die op termijn wil doorgroeien naar een landelijke speler in de televisiebranche.
32 Reacties op “Viola Holt: ‘RNN7 neemt mij wél serieus’”


 1. mari

  heeft ze dat niet aan zichzelf te danken dat ze niet meer serieus word genomen

 2. Cees

  Alle afdankertjes naar RNN7.

 3. monarc

  Heeft Viola niet ooit gezegt dat ze niet ten koste van alles op tv wil blijven. Misschien moet ze zichzelf maar eens serieus gaan nemen en van haar oude dag gaan genieten.

 4. Chiel

  Ik snap hara ook niet; in Woef! zat ze, Sterrenslag, Bobo’s… het wordt nu wel een beetje triest…

 5. Mickey

  Ze deed mee aan alle ‘met de sterren’ realityformats (woef, Bobo’s e.a.) had zelfs een geflopte realityshow (die show verdiende in mijn ogen betere cijfers +/- 400.000 kijkers, geen hit maar geen flop) …

  En nu gaat ze op een regionale omroep haar praatje houden … dit is een typisch geval van een uitgerangeerde (ooit A) ster die krampachtig terug probeert te komen op haar oude niveau …

  Triest …

 6. Erwin

  Gisteren hoorde ik in Shownieuws dat ze een nieuw programma kreeg op Tien als tijdelijke vervanging voor Over de Vloer wat pas half april van start gaat. Maar dat gaat dus niet door daar en gaat ze naar die wannabee TV makers in Rotterdam…

 7. Talpafan.nl

  @ Erwin het kan natuurlijk altijd nog doorgaan. Alleen is het nog niet bekend je kan altijd 2 verschillend eprogramma`s doen. Maar weet ook niet of het waar is. RNN7 druk bezig met het aan trekken van de overgebleven presentatoren.

 8. Coco

  Sanne Heijen terug naar Lijn4

 9. vara lid

  gelukkig kan ik het niet ontvangen…

 10. K.Baal

  Als je in een lalprogramma met zatlap Bonnie door het beeld gaat stuiteren zijn er weinigen die je nog serieus nemen als televisiemaakster. Dat je nu een nieuwsprogramma mag presenteren bij een regionale tv zender is dat dan de grote uitdaging???Ben je wel met weinig tevreden zeg!!!

 11. De weblog van Helmond

  Q van Viola Holt: ‘RNN7 neemt mij wél serieus’
  Viola heeft wel humor, dat kan ik niet tegenspreken :-)

 12. Maurits

  Hoe zijn de cijfers van RNN7?

 13. Chiel

  Te laag om te meten? :P

 14. Maaike

  RNN 7 is te kansloos en te slecht, iedereen die wel eens heeft gekeken naar die zender weet waar ik het over heb haha. Viola past er dus pri-ma bij :D

 15. Mickey

  @ Maaike

  Helemaal gelijk ik keek net een aflevering van Show Galery op de programma gemist pagina van http://www.rnn7.nl … en het is echt slecht … mensen die klagen over SBS6’s Show Nieuws zouden voor de gein eens een stukje van RNN7’s Show Galery moeten zien! ;) :P

 16. Hans

  Het Glas is Halfvol is inmiddels al gestopt hoor, een week geleden was de laatste aflevering.

 17. stanly

  wist dit al 2 weken geleden…..

 18. Chiel

  @ Mickey: wat een topprogramma is Shownieuws! Was het maar weer half 8 ;)

 19. M@rk-Bred@.

  Weer een presentatrice die niet kan accepteren dat ze reeds langere tijd over de houdbaarheid-datum heen is…Holt had tijdens haar “Vijf Uur Show”-periode altijd commentaar op Catherine Keyl, maar Catherine is nog steeds op TV en is hét kijkcijferkanon van Omroep Max. Dit vind ik best een prestatie! Catherine is van vele markten thuis op het gebied van presenteren en dat kun je van Viola Volt absoluut niet zeggen! Stop er toch gewoon mee!

 20. Simon

  Viola en Bonnie op Tien is al afgelopen!

  Verder doet RNN7 toch aardig wat inkopen, ze willen dus echt de landelijke tvmarkt op.

 21. Hans

  @Simon, alle Regionale zenders zijn al landelijk via de diverse kastjes zoals die van UPC (Mediabox) en Casema.

 22. Coco

  Ik ben niet degene die post 8 heeft geschreven, wie doet zich als mij voor, graag een andere naam verzinnen ajb, ik ben de Coco die hier regelmatig post.

  Overigens vind ik deze overstap van Viola echt te triest voor woorden, maar goed RNN7 ze verkeerd, in goed, ahem, gezelschap met Bert Kuizinga :)

 23. Anonymous

  Viola heeft zich de laatste jaren niet van haar beste kant laten zien.
  Toch heb ik altijd wel een zwak gehad voor haar. Het liefst zie ik haar weer De 5-uur Show doen (met Caroline Tensen of Maya Eksteen samen). In ieder geval wens ik haar nu veel succes en plezier bij RNN7.

 24. Carmen

  Sorry maar Mikado is nog interessanter…

 25. Els

  Viola is niet meer leuk en rnn kunnen wij niet zien in Groningen.
  ik zal haar dus wel niet meer op televisie hoeven te zien.

 26. nancefan

  RNN heeft wel 6 miljoen kijkers en: edvard niessing ,john de wolf ,faya lourens ,micky hoogendijk enbert kruizinga werken ook voor deze zender die binnenkort landelijk te zien is. viola wordt het blijkbaar niet gegund, flauw hoor.

 27. nancefan

  @coco dat viola nu bij rnn verkeer”t “is niet verkeerd!

 28. Chiel

  Q: RNN heeft wel 6 miljoen kijkers

  6 miljoen mensen kunnen het inderdaad ontvangen, dan hoeven ze nog niet te kijken… En als ik de stukjes op internet zie dan is het het allemaal net niet…

 29. Chiel

  http://www.tvrecensies.nl/

  Viola Holt:

  Gevallen over een kabel. Want wie valt er daar niet om, letterlijk en figuurlijk, in die ontstellende rotzooi van het kleine Rotterdamse commerciële stationnetje RNN7. De zender heeft maar één doel. Niet het maken van leuke programma’s, maar het krijgen van nationale bekendheid.

  Tientallen stonden al op de loonlijst van RNN7 met daarachter het salariscijfer nul. Stagiaires die zonder vergoeding, en dus zonder kosten, werden binnengehaald. Ze konden niets behalve kabels sjouwen of er slechts naar kijken want zoveel kabels zijn er niet.

  Zij ontvangen geen salaris, maar dromen in hun ambitie BN-er te kunnen worden van een glansrijke televisiecarrière. Net zo worden als Viola, en daarom mocht zij er als stralend voorbeeld voorleesoma worden.

  Frits Bom, zelf Rotterdammer, was twee jaar geleden gevraagd RNN7 te helpen opbouwen (relaas uit zéér betrouwbare bron), kreeg een contract, wandelde op werkdag één de studio binnen, zag en overzag de bende, en nam na 30 minuten meteen ontslag op staande voet vanwege het ontstellende zootje dat hij er aantrof, de gehele directie en de half gesalarieerde bemanning er in volkomen verwarring achterlatend.

  Het kortste dienstverband uit de gehele omroepgeschiedenis.

 30. Anoniem

  Mijn hemel, wat word er toch altijd ontiegelijk misselijk gedaan over de persoon Viola Holt van Emmenes. Al is ze soms lichtelijk over het paard getild in real life, het is en blijft wel een vakvrouw. Zij deed dit werk al toen al die snotneuzen die nu op Neerlands buis zijn, nog gemaakt moesten worden of ze liepen nog in de luier. Nederland vergrijst, alleen op de televisie is dit nou niet echt goed te zien, niet echt een afspiegeling van de huidige vergrijzende maatschappij.

 31. wuppie

  Is het niet zo dat we iedereen serieus moeten nemen en zolang ze nog geen 65 is heeft ze net zo veel recht om te werken als ieder ander.
  Het is net wat ANONIEM zegt, het is een vakvrouw en dat ze nu bij RNN7 aan de slag is gegaan wil niet zeggen dat ze nu opeens minder waard is.
  Laat ik het anders stellen: is Hilversum haar nog wel waard ? !

 32. Dhr: Erwin Leeuwerink

  Het valt ook allemaal niet mee, Televisie is een vak en 1 Snel medium, zo ben je dagelijks rond de klok van 17:00 Uur op de buis met meer dan 1 Miljoen Kijkers met de 5 Uur show, en van de 1 op de andere dag weet niemand nog wie Viola Holt is.
  Reactie: April – 07 – 2009, Amsterdam – Noord / Oostzanerwerf.
  Dhr: Erwin Leeuwerink.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.