Praatjesmakers in het teken van kerst

Het NCRV-programma Praatjesmakers (foto) staat vanavond, op kerstavond, geheel in het teken van kerst. Jochem Meijer en Klaas van Eerden spelen de Kerstquiz, waar ze aan de hand van omschrijvingen van kinderen een woord of begrip moeten raden. Presentator Jochem van Gelder voert een gesprek met twee meisjes over hun vaders die in Uruzgan verblijven en ook ontvangt hij twee meisjes die zingen in het Plompetoren Kinderkoor. Aan het einde van dit gesprek zingen ze samen met het koor een kerstlied.

Praatjesmakers is vanavond om 20.20 uur te zien op Nederland 1. Aansluitend is bij de KRO de vierde aflevering van de komedieserie ’t Schaep met de vijf pooten (21.05 uur) te zien. Bij een poging het biljart op te tillen zakt Lukas (Marc-Marie Huijbregts) door de vloer. De vloer in de biljarthoek blijkt totaal verrot en een goede timmerman is niet snel te vinden. De broer van Lena (Georgina Verbaan), schipper Willem (Huub van der Lubbe), is een poosje in Amsterdam en Lena probeert hem aan Doortje (Loes Luca) te koppelen. Het lijkt Doortje best leuk een bootreisje met Willem te maken. Kroegbaas Kootje (Pierre Bokma) blijkt opeens heel erg jaloers…

TV Toppers van de NCRV sluit kerstavond af op Nederland 1 met een speciale kerstaflevering, waarin presentator Jos Brink de Jostiband en zijn orkestleider Wim Brussen in het zonnetje zet. De Jostiband bestaat dit jaar veertig jaar en Wim Brussen, oprichter van de Jostiband, neemt afscheid van zijn orkest. Voor hem gaat in TV toppers een grote wens in vervulling, namelijk een optreden met een ander groot orkest: dat van André Rieu. Een muzikale uitzending met medewerking van onder meer Berget Lewis, BZN, Willeke Alberti en Frans Bauer.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen